Gå til innhold
Fiskersiden

potbelly

Medlemmer
  • Innholdsteller

    3 043
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av potbelly

  1. Beastmaster er bra stenger uansett, og etter mitt syn ikke noe tilbake for Berkley. Mer følsomme i mange tilfeller.

    Et annen sak er at jeg syntes at Berkley skifter type og modeller over en lav sko, og skjer det noe med stanga så får du ikke deler. Skifte hele stanga som blir mer kostbart. Shimano har ofte modellene over lenger tid er min erfaring. Men bra saker er det uansett.

    Har nå flere Berkley og noen Shimano, men det er på lett spinn. Har to i 20-40 gram segmentet, derav en Berkley og en Beastmaster.

    Min feeling er at Beastmasteren er mer følsom og mer crispy i følelsen. Kjenner mer ned i hånda på det som skjer i andre enden. Ulempen med min Beastmater er at den er i få deler og dermed lang i transport.

    Forcemaster mot Beastmaster er sikkert ikke så stort, men det er mer spenst og feeling i Beastmaster mot Forcmaster.

    • Like 1
  2. Mausund, av de beste plassene. Fiske varierer her som alle andre plasser med vær og føre. Men som fisker som har vært på mange plasser finnes det ikke bedre båtførere. I frisk vind, bølger så det holder, og halve båten mater krabbene, snørene henger så og si rett ned. Mausund er og vil bli pri 1 på havfiske.

    • Like 2
  3. Kortversjon. Den korteste delen på bommen har søkke, den lengste slepet. Der den korte og den lage delen møtes, i dette øyet fester du sena fra stanga, men splittring og svel eller en kraftig hempe med svivel. slepet kan være fra 0,5-1,5 meter.

  4. Har hatt en mengde vadebukser, både pustene og ikke. Og styr unna de billigste. Neopren får du vel bare rimelige utgaver snart. Men det er jo ubrukbart å gå i neopren eller ikke pustene vadere. Dog bruker jeg en gang i blant neopren når det er kaldt og en ikke skal gå over lange strekninger, og det er lett å ta de av å lufte. Jeg skal ikke si om Simms har blitt noe dårligere en før. Men har fortsatt et par Simms som jeg har hatt i 8 år uten en lekkasje. Har og Vision som ikke har lekket. derimot har ALLE de siste noepren buksene jeg har kjøpt lekket 1ste dagen jeg har brukt de. Alle i skrittet. Så nå går det med en tube aquasure på alle nye neopren før jeg bruker de.Og om det blir noen flere. Har du nye Simms så er det bare å klage om de lekker. Du får sikkert nye om du ikke har gjort noe feil. Alle har noen mandagsprodukter. Simms, Patagonia og et par merker til går for å være det beste man får, og jeg har bare god erfaring med Simms.

  5. Ofte på sommer høst har makrellen gått mellom 15-25m i Drøbak, og noen ganger har du fått de adskillig dypere, men er du i strømutsatte sund mm. så er det helt vanlig at det kommer stimer når det begynner å skumre. Gjelder å være på rett plass til rett tid.

  6. Etter mitt syn er det litt for lettvint og kalle ei snelle lett eller for tung. Snella bør balansere stang og redskap. En tekota 600 balanserer ikke særlig godt eks en 50 lbs stang og. 500 gram søkke eller pilk. Så ei snelle bør stå i samsvar med stanga, og det du regner med å ha mest hengende i enden. Det er alt for få som tenker på dette. Her er fluefiskerne mye flinkere. En komposit snelle som eks Shimano TLD og noen penn er mye lettere en vsx og tiagra. Da tåler stanga og litt større snelle. Dette blir litt som vektstang prinsippet. Og bør tas med i beregningen av valg av utstyr.

    • Like 1
  7. Det er det ikke noe fasit på. Avhengig av hva du fisker. Samt om du er på en båt med høybrelling. Skal du fiske på bunn etter de artene som oftes er nær bunn , kort avstand mellom utspringene. Lete takler etter sei kan det være 2-3 meter mellom. Utspring alt fra 10-30 cm. Lite strøm kortere utspring. Mye strøm lengre utspring. Det er selvfølgelig ingen fasit. Men slik en del av oss gjør det eks. I Drøbak.

    • Like 1
  8. Om du skal kaste sluker med opp mot 100 gram er 0,17 for tynt, det ryker om du er uheldig. Eks om bøylen slår over eller du har surret en omgang rundt toppen, og det er lite slitesterk om du fisker fra land. Jeg ville minst hatt 0,25 multi og et par meter minimum med mono føre sluken. Den skjøter du med uni knute eller lign. Spol på noen meter med mono på snella føre du skjøter inn multi lina. Med den snella du har ville jeg fint gått for 0,32-0,35. Du har mer en stor nok snelle.

    • Like 1
  9. Det tror jeg ikke du får tak i. Samme med de fleste andre og enda mer kjente merker. De skifter utgaver og pusser opp modeller kjapt. Reserve topper/deler har de ikke.

    I beste fall om det er garanti er at du får tilbud om en helt ny stang til redusert pris. 1/2 pris. Er det en ren garanti sak så får du kanskje ny..

  10. Når det gjelder Tekotaer så er min erfaring, 600LC har holdt utrolig bra i lange tider, men mine 7 og 800 LC har måttet fikses etter relativt kort tid. (ca 2 år) Da har det hørt ut som en kaffekvern inne i snellene. En skal og være obs på hvor man har kjøpt de hen, i Norge eller på E bay, eller kjøpt de på ferietur i varmere strøk. Flere sneller som er laget for et område har fått annet fett og smøring en for Europa. Uten at det skal være sagt gjelder Tekota. Men uansett, telleverket er verdt sin vekt i gull. Og utvendig mekanisk som senefører med mer har jeg aldri hatt noe problem. det har vært drevene innvendig.

  11. Syrefast sveisetråd. Finnes i div tykkelser. Blir ikke like stive, men helt ok og lette å rette ut. Nå er det ikke så mye jeg bruker dlike bommer. Men en pakke svrisetråd holder lenge...... Du finner oppskrift på laging på en av havfiskeklubbenes hjemmeside på vestlandet. Husker ikke hvem. Om det fortsatt ligger ute.

  12. Historien er som så; det har vært en turistklasse og en Nhf klasse. Turistklassen kan du fiske med alt uten om garn. Juksajul etc ..i verfall ikke langt unna sannheten. Så ikke skjønner jeg at dette fiskemessig er rettferdig eller spesielt sportslig. Nhf klassen følger selvfølgelig nhf regler. I 2014 fikk ikke arrangør tildelt norgescup slik at det ikke er noen nhf klasse i år! Så kun turistklasse!

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.