Gå til innhold
Fiskersiden

TURUT

Medlemmer
  • Innholdsteller

    129
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TURUT

  1. En ukes påskeferie ved Skjærhalden!! :-)

    Dessverre ingen båt så det får bli fiske fra land. Er ikke kjent, så om noen har tips om gode fiskeplasser med litt dybde så er det jo flott. Vi tåler å gå litt også.

    Primært sluk og eventuelt agnfiske da jeg lar fluestengene bli hjemme.

  2. men bildene på bloggspot var langt bedre. det kan være ny nr. skjønner ikke hvorfor ha brukte det bildet de brukte.

    Hei, bildet på blogspot er tatt av meg. Jeg var den som sørget for veiing av fisken, sammen med flere andre. Bildet i HA er tatt av journalisten. De bruker selvsagt sine egne bilder når de kan.

    Vekt og mål er godt dokumentert og gjort i samråd med de som steller med slike offisielle rekorder. Alt ligger til rette for at de vil godkjenne den som rekord. Fisken ble veid under en time etter fangsten da den ble tatt bare noen hundre meter fra butikken min. Alle vekter som er brukt er av pålitelig sort, endog godkjent postvekt, og de er tilgjengelig for etterkontroll om det blir behov for det. Og fisken blir forvart urørt i fryser til rekorden eventuelt blir godkjent. Deretter blir det tatt avstøpning av den av en preparant! Jeg gleder meg til å se resultatet!!

    Ser det er kommet noen reaksjoner på at den ikke ble satt ut igjen. I dette tilfellet er det av meget stor vitenskapelig verdi at den ble tatt opp ved at fisken blir gjenstand for grundige analyser av NIVA. Det alene er gull verdt, så vær vennlig ikke plag gutten med ytterligere prat om C&R i dette tilfellet. Rent prinsipielt er jeg for C&R av større gjedder, så det er sagt.

    Jeg har noen flere bilder med målebånd. Skal se om jeg får postet de etter hvert.

    Mvh

    Reidar Harjo, daglig leder

    TURUT AS - Hamar

  3. Jeg kjenner ikke den stanga du har sett på så jeg vil ikke kommentere den. Men generelt syns jeg #3/#4 er såpass ekstremt at jeg ikke har så mye tro på at "billig" kan bli bra nok. Hvis du kan få en erfaren "lettfisker" til å prøve stanga, en som har noe å sammenligne med i samme vektklasse, så har du mer å bygge på.

    Jeg reiser til Finnmark nå med en del nytt i bagasjen og gleder meg spesielt til å prøve ut to lettvektere. Jeg har med en Partridge 8,6ft #4 (rask stang) og en Vision GT Four Four 9ft #5

    Begge er raske stenger og gir meg kanskje ikke mye "slækk" hvis jeg ikke treffer 100% på framføringa i kastet. Men man får jo bare prøve, flere ganger om det trengs! :thumbsup:

  4. Rydda i skapet og fant ei stang jeg fikk av faren min tidlig på 90-tallet. Det er en Daiwa PowerMesh PM340-10. Altså en 10-fots merket #8,9 - 10, og den har et avtagbart håndtak (ikke fighting butt), men er definitivt en helaksjon enhånds. Jeg har aldri brukt stanga men tar den med nordover nå på ferie, som et suplement til resten av "batteriet" i takboksen...

    Har noen vært borti denne stangserien tro? Det finnes ikke noe på nettet, annet enn en og annen brukt stang lagt ut for salg i New Zealand feks.

    Jeg finner stanga å være ganske myk helt ned. Har snert i toppen, men har ikke fått trukket den opp med noe tungt snøre, så jeg vet ikke hva den kan bære. Jeg funderer på å sette et WF #9 (Vision Long Distance) som burde kunne komme gjennom også i litt vind. Men er åpen for andre forslag! Har med alt fra #4 til en 15ft #11 nordover.

    Tips om denne stanga mottas med takk!

  5. Søren! Nå fikk jeg idéer om høstfiske i Tangenvika i Mjøsa! Det tas visst mye lake på første isen her, uten at jeg har vært utpå og prøvd. Men hvis jeg rigger et par surfcastingstenger med agn og tackle burde jeg fint klare å kaste fra land utfor brekket der det går ned til 10-12 meters dyp, og der er laka'n om natta det er jeg sikker på! Da mangler jo bare noen kompiser, et stort bål, sovepose og reinfell, kaffe, mat og cognac!

    Tipper nattfiske etter lake fra land kan være VELDIG sosialt også! :):lol:

  6. Har jeg funnet en fantastisk side med billige fluer?

    noen som har erfaring med denne siden, kvaliteten på fluene?

    Sjekk www.gjedda.no :unsure:

    Jeg løfter opp igjen denne fordi en bekjent har bestilt og betalt 100 fluer fra denne siden, og nå etter tre uker har han hverken fått fluer eller kontakt med vedkommende på oppgitte telefonnummer.

    Jeg syns vel ikke noe om å gå ut på et forum med slikt. Men jeg mener nå at det etter tre uker enten burde vært levert bestilte/betalte varer, eller at det for lengst burde vært tatt kontakt med kunden og oppgitt årsak til dette. Og når vi altså ikke klarer å få kontakt (2 mail sendt også), så begynner vi å lure.

    Derfor, er det noen flere som har bestilt varer fra http://www.gjedda.no nylig? (2008). Har dere i så fall andre kontaktadresser som kan være til hjelp?

  7. Da blir det scooter tur og isfiske om 2 timer.

    Kommer til å bruke hele lørdagen og søndagen i vannene i østre enden av Altevann. Skal se om jeg får lagt ut noen bilder ved hjemkomsten. Er forholdsvis ny her inne, men det byr vel bare på større utfordringer.

    Får håpe været holder seg, så blir det en flott helg... Snakkes over helgen.

    Mål for helgen: Røye over 1,5 kg.

    Hva? Får du ikke helikoptertransport??! He he!. Minnes tur innover der med MP5 på magan og isfiskeutstyr i sekken. Merkelig kombinasjon gitt...

    Leina er bedre enn Altevann. Men det ligger et lang og smalt vann sør for Altevann (neste dal) som skal være bedre har jeg hørt. Skjønt, har du tid og breie ski huser Anjavassdraget verdens beste røyesteder. Men du skal være heldig med været! Skjønt, isen ligger jo nesten ut juni, så mulighetene er absolutt tilstede hvis du kan dra på kort varsel fra Siri...

  8. Kan virke som en del grunneiere er "vernet" i en del blå kommuner i hvertfall. Nå er det uansett ikke tillatt å ta seg til rette med egne "rivningsvedtak". Men saksgangen er omstendig og treig som sirup, og en del borgerlige politikere ser det som sin viktigste livsoppgave å verne om eiendomsretten. Men pytt, har selv revet opp og tatt med meg skilter med "privat" på (Skal jo ikke kaste søppel i naturen må vite!). Mener også at min venn "Skybert" en gang hadde med seg en liten kjettingsaks som virket veldig bra på et nettinggjerde som var satt opp på feil sted...

  9. Det er kun et par dager til så er det avgårde til Savalen for fem dagers påskeferie. Ettersom jeg aldri har vært der er jeg keen på litt tips om aktuelle fiskeplasser, og gjerne småvann utenom selve Savalen. Jeg vet Savalen kan være litt vrien uten lokalkjennskap (Stort vann), og at foring er vesentlig for suksess. Derfor vurderer jeg en og annen skitur høyere opp, med utgangspunkt i Savalen Spa Hotell (huuf og huff...). Er det noen som er kjent i området?

  10. Ajungilak "Kompakt" kom i flere temp-utgaver og fasonger! Greie og gode poser, men først og fremst for de som ønsker seg en "kompakt" pose. Dvs man får ikke i både pose og sekk(!). Man gir litt også. Standardutgaven er noe trang for oss "veltrente". Noen vinterpose er det heller ikke, så ferdes du mye ute i kuldegrader og, ikke minst, blir der om natta bør du først som sist skaffe deg en skikkelig vinterpose. Helsport Alta nevnes, men dette er ikke en vinterpose. Snarere en forbasket god 3-sesongs, og sammenlignbar med Tyin Elite vil jeg tro. Har i allefall hatt begge uten å tenke over forskjeller. En vinterpose bør ha komforttemperatur rundt minus 25 grader, eller mer for VILL bruk...

    I HV har vi fått en ny pose som er merket -25C. Det er definitivt ikke komforttemperatur! Sov under åpen himmel nylig i -15C nylig med den, og hadde det helt greit. Da med liggeunderlaget godt plassert oppå tørr halm, ullgenser på, feltjakka over posen og beina stappa nedi Para Ranger'n. Tror ikke det skulle vært så mye kaldere før det hadde blitt kjett, og stille smyging inn på koia til de andre "feigingene"...

    Sjekk at posen du kjøper har skikkelig lukking over skuldrene i tillegg til selve ansiktsåpningen! Er du "short" finnes det egne poser for personlengde inntil 175 cm i de fleste merker. Anbefales. -Og ditto "long" til de over 195...

  11. var pilking på spjeldsjøen nå i helgen.. ikke mye som ble tatt ser det ut som. http://www.njff.no/portal/page/portal/hedm...ment_id=3827249

    For å få drive isfiske der har jeg hørt du må kunne bevise tre slektsledd på både mors og fars side i gamle Vang kommune, og at også unnfangelsen i alle ledd må kunne dokumenteres skjedd innenfor kommunegrensene! -I tillegg til medlemsskap i Vang JFF da... :)

    Sjøl har jeg taktisk nok book'a påsken på Savalen Spa Hotell http://www.savalen.no

    Skal like å høre kjerringa klage på røyefiskinga mi der, med DE omgivelsene!!

    :)

  12. Her var det mye surr! Skinna sorteres i følgende kategorier:

    1. Førstesortering. Kanskje 2-4% av "produksjonen, og helt feilfrie skinn og PENE skinn. Blir brukt som pynteskinn og solgt til rike amerikanere på Hurtigruta og andre plasser. Meningsløst å bruke disse til utebruk. Dyre!

    2. Andresortering. Bortimot feilfrie skinn, dvs ingen skader eller flenger. Fine som pynteskinn og absolutt brukandes utendørs, selv om det også er råflott.

    3. Tredjesortering ("Kun til utebruk"). Skinn som kan ha fysiske småskader o.l. Noe "røyting" kan forventes (slett ikke alltid!) men det forringer ikke egenskapene til turbruk noe særlig. Rimelige, og det greieste valget til utebruk!

    Alle garvete og IMPREGNERTE skinn holder brukbart på hårene da huden ikke påvirkes i så stor grad av varierende luftfuktighet og vannsøl. For "folk flest" er impregnerte skinn det greieste, selv om enkelte storbrukere hardnakket hevder at salta skinn holder. Men salta skinn lukter død og våt hund etter kort tid, og kan ikke bringes under tak uten STORE protester fra din bedre halvdel om du prøver. Skinn som kun er garva selges ofte til uvitende til utebruk. Det kjøper man bare en gang, og så lærer man jo... Blir klissvåte, og vil deretter røyte infernalsk!

    Den største leverandøren til forhandlere i Norge/Noreg(!) er vel Granberg Garveri, så hvor du kjøper skinn har neppe noen innvirkning på kvaliteten du får.

  13. Da har jeg forhørt meg med kjentfolk som for en laaang tid tilbake (før senkinga) satte ruser i Melstjernet, og de mener de fikk opp masse små karuss. Hvis dette er korrekt så vil karuss ganske sikkert være å få i Linnerudsjøen/Viksdammen også. Skal sjekke mere rundt dette, og til sommeren blir det nok litt prøvefiske.

  14. Har sjøl reagert på dette. Imidlertid er dette helt vanlig på en del akvarium rundt om, så en eller flere "eksperter" har vel funnet at det ikke gjør noe da?

    Vurderte sjøl å ha en og annen "øbbørr" eller gjedde i dykketanken på villmarksmessa på Hamar i helga men fikk ganske klare føringer på at det ville det blitt bråk! Det ble derfor ikke vurdert videre, skjønt fisken ville nok hatt det helt greit oppi en tank på 6000 liter, selv med selskap av en og annen dykker!!

    villmarksliv_2008_018.jpg

    Men det hadde jo vært ganske kult med en liten femkilos fra Linnerudsjøen oppi der da! -Kunne til og med strukket meg til litt C/R! Men bare som et unntak som bekrefter regelen min om at fisk er mat. He he!

  15. Hele Firebloodkonseptet er et så utrolig opplagt forsøk på å fri til lettlurte mennesker som hiver seg på første og beste trend. Bare se på markedsføringen, det patetiske navnet og den tøysete tribal-tatoveringslogoen. Du må jo være japaner for å finne på noe sånt.

    Og i tillegg er vel snellene bare utgåtte Stellaer? Same shit, new wrapping.

    Dæh-dæh-dæh-dæh-dæh.... :D:D

    Det hjælper egentlig ikke hva du sier. Første gang jeg åpna esken og monterte opp ei Fireblood 1000 + stang ble jeg bortimot svimmel! Helt rått spør du meg. Og det var endatil ei jente som kjøpte den som bursdagsgave til typen sin!!! Totalt gjennomført system, men for all del FOR en pris... Jeg tror jeg må stå over sjøl og jeg skal beholde husfreden, og huset for den saks skyld!

    Jeg skal vedde min fineste hatt på at alle som kjøper noe som helst som har med Fireblood og gjøre har minst en teit tribal-tatovering og en sånn wannabe-biker genser med flammer på.

    n10327421021_8374.jpg

    -Er forresten invitert på fest 5. april, hvis du føler for å dra temaet videre... :P;)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.