Gå til innhold
Fiskersiden

Flemms

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1 862
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Flemms

  1. Kjenner jeg mitt potensielle reisefølge rett så blir det delfiner, delfiner, delfiner.... :) Og til nød en hai eller to til dessert...

    Ta deg en tur til Thailand i vinter, vi joiner og tar en "svipptur" til Andaman. Knekker noen GT's i dobbelforstand og tyner noe ustyr på egnet fisk :)

    Her er det "sikkert" både delfiner og hvalhai kan du reklamere om til veninna :)

  2. ....og full fredning for fisken som virkelig sliter: SØ

    Er nok stor forskjell på SØ på Østlandet kontra f.eks Vestlandet. I typiske SØ bekker på Østlandet bedrives det ikke fiske i bekken/elva overhodet. Men i en laks/sø elv blir det ett annet scenario! Vet ikke hvordan det står til med SØ bestanden i andre fylker enn Østfold, men her er bestanden bæredyktig! Dette takket være kultivering og mindre garnfiske. Så og si all SØ fiske foregår i sjøen, med unntak av få elver med laks/sø som det bedrives fiske i.

    Blir jo et lite paradoks at det i typisker SØ bekker ikke bedrives fiske, mens laksefisket i stor del foregår i elva som den skal gytes i. (Ja, vet det finnes rene SØ elver som det fiskes etter SØ i, men slik er det ikke i Østfold.)

    ;-)

  3. Fri sex og fri hasj sier nå jeg-siden vi er igang liksom :P

    Ja, du pleier ellers å betale for begge deler eller?

    :lol:

    Støtter artister og kunstnere i sin protest, men tror de får en vanskelig(spess musikk) vei å gå i forhold til Internett. Florere jo som kjent av pirat ting og "ulovligheter"!

  4. Har såpass respekt for ville dyr så jeg blir naturlig litt redd når jeg møter de! Redselen bare ligger der, men kan "trenes opp" jo mere man er ute i skog og mark og får erfaring! Har dog ikke møtt bjørn og ulv face to face, men har hatt de i umiddelbar nærhet, både bevisst og uvisst. Hovedsaken er at man skal respektere disse og vite at du ikke er sjefen i skauen, det er det viltet som er. Du er kun en mer eller mindre ubuden gjest! Dette gjelder ikke bare bjørn og ulv som får mest spalteplass, men alle "store" ville dyr. Elg har også drept mennesker. Var selv nr. inntill å skyte en stor elg okse(var på rådyr jakt) i selvforvar en gang, men jeg klarte å dra meg unna!

    Unasett, folk som sier de ikke er redd og omtaler ville dyr som kosebamser osv er bare så tette i hue at de ikke har noe i skauen å gjøre!! Desverre så blir det nok fler og fler av de i denne "playstation gennerasjonen"!

    PS! Minner om "The Grizzly Man"(noen som har sett den dokumentaren? Manne som skulle være venn med grizzlyene, og leve sammen med de), det gikk jo bra en stund, men så brått var det over og ut!

  5. Ikke akkurat overasket.... Har sluppet å betale for fiskekort siden jeg primært fisker etter gjedde, båt får jeg også låne gratis (sier seff ikke at jeg slipper alt ut igjen).

    Har ved flere anledninger prøvd å prate litt fornuft til grunneierne i området, men de ser ikke poenget med å bevare de store gjeddene i vassdraget. Selv etter en stor periode med utfisking de hadde ved slutten av 80 tallet som førte til at alle de store gjeddene ble kakka. Da sleit de i over 10 år med meeeengder med små gjedder (2-3kg). Og en enda større trussel for ørreten. Hva skal man si når de ikke en gang lærer av egne feil?

    Statusen på gjedda nå ser heldigvis ut til å ha en noe jevnere fordeling, med en og annen større gjedde, men det spørs hvor lenge det varer med den fantastiske konkurransen....

    Synes det er helt håreisende at Grunneiere som ikke har en drit peil på fiske forvalting skal ha lov til å forvalte så mye som en sølepytt!

    Mange tullinger av inkompetente grunneiere som ønsker få ned gjedde bestenden hist og pist som har gjort den store feilen å ta de store gjedden, med det resultatet det blir. Selv de grunneiere med nisselua tredd lengst ned over øra burde vel ha fått med seg at dette er ris til egen bak nå!!!

  6. Gratulerer med ha,og kondolerer med motoren.

    Tar en rå sjanse her :)

    Skaff deg Yamaha!

    Nettopp det som er det sjokerende, det er en Yamaha!

    :)

    Er det noen som vet noe om mulighetene lenger sørover, inn i vårt kjære naboland? Skal på hyttetur til Løkholmen i helga, og tenkte å svinge stanga. I og med at sjøørreten er freda i denne perioden må vi prøve etter andre fiskeslag. Er innslaget av "vanlige" saltvannsfisker som lyr og torsk brukbart i området?

    Mvh

    Sigurd

    Tja, har ikke fisket så my etter disse artene ved Løkholmen. Går som du sier i SØ, og den er fredet nå! Om du går ut på det lange bratte fjellet ut mot "sekken"(norge) så finner du nok Torsk kanskje en og annen Lyr. Sei og makrell finner du nok også i området, ellers er det et spennende kystmeite området rundt sekken! Langs med fjellet her har du bra dypskrenter. Bergylt og andre leppefisker er også godt representeret her.

    Om ikke annte kanskje du finner en og anne HA inne ved selve Løkholmen!

    Skitt fiske!

  7. Er det en liten sjangs for at du kan si hvor? Eventuelt en PM? Vet om ett sted som det har blitt tatt noen, men ikke fått testet noe særlig der enda.

    Nja...drøyer den foreløpig! Er neimen ikke sikker på om dette er noen hotspot for HA, har ikke blitt testet ut så mye! Dette kan god dreie seg om streif fisk. Gode og kjente plasser er det forøvrig nok av fra Moss til Halden!

    :D

  8. Ikke bare "øslo" og vest som levere fet HA. Fikk noe "så der"(så der pga fangstmann er ukjent for meg) pålitlige rykter om to HA på hennholdsvis 3.5-4kg og 2kg her om dagen. Samlet sammen båt og fluestang og satt rett kurs.

    Vel fremme fikk jeg også straks en HA på flua, ikke noe monster men en kompakt vakker liten sak på 600g. Kjørte båten på land for å ta en matbit før det skulle satses mer HA. Første som skjer etter mat, er at påhenger'n brått, og som lyn fra klar himmel, bare streiker.

    Enden på visa ble 4timer roing mot bølger og vind, mye banning og lite fiske :P

    Fikk i alle fall en, herlig kjensla på flua(ikke moderne flue :D ) var det også!

    :)

  9. Ja forsåvidt, men kommer ALDRI til å bytte til noe som ligner på den der. Så godt utviklet mindreverdighetskompleks at jeg må ha noe som synes så godt og er såpass upraktisk har jeg heldigvis ikke pådratt meg enda ;-)

    Ha ha, what ever....ditt "jante hue"

    :blink:

    Synes bilen er rå jeg!

    :)

  10. Bra reklame for Borregaard dette!

    Neppe noe langvarig skade av 600-800l syre i vann, men boten bør svi!

    Trenden blandt enkelte laksefiskere i området er jo å skryte av, og slå i hjel bifagnster som stor stam og vederbuk for så å hive de i skauen!!! Får håpe resten av den drit laksen som finnes der strøk med nå da, så får de idiotene smake egen medesin!

    :angry2:

  11. Å få fri på jobben for å dra å fiske, da snakker vi! :wacko:

    Hørtes ut som en bra tur dette Eivind. Morro at du gjør dette målrettet og får klaff. Er jo et hav av forkskjell i å gjøre ting målrettet i forhold til det motastte :lol:

    Overflate action på abbor, har opplevd noen syke klikker et par tre ganger, og det er helt rått. Nå vil vel de fleste si at abborfisket i østfold er sykt når det klaffer, men har opplevd et usedvandlig villt overflate action med fisk fra kilo'n og oppover noen ganger, og dette er helt drøyt!

    Håper man får oppleve det snart igjen :blush:

  12. Ett engaskjerende tema dere er inne på her nå gutter, altså dette med merking av fredningssone utenfor gytebekker osv.

    Som det blir sakt over her tror jeg neppe de fleste som "oppdager" og fisker i "værnesonen" er klar over at de gjør noe ulovlig, ei heller at de er noe direkte trussel for sø bestanden med sportsfiske utstyr. På den siden ville det være fornuftig med merking. På en annen side, og som jeg sier lenger opp her, så kvier jeg meg litt for å "reklamere" for en gytebekk med merking osv nettopp pga folk som ikke bryr seg og tyr til garnfiske i slike områder. Det kan virkelig være en trussel for sø bestanden. Og de finnes, vær klar over det!

    Man kan vei dette for og imot, kanskje merking/skilting ville fått mere fokus på regelverket blandt allemansen, med det resultat at flere kunne være i stand til å melde i fra/reagere på de som bevisst driver med miljøkriminalitet på arten SØ!? Bedre oppsyn mao!

    ;)

  13. Humm...legger inn en liten komentar her. Meg selv, med flere, driver som kjent fra tidligere med kultivering og restaurerings arbeide av SØ-bekker på østlandet. Vår gruppe har nå ekspanderet og vår jobb/tiltak foregår nå i organiserte former. Den jobben vi har gjort/gjør er nå blitt til et godt eksempel og lærdom for andre som ønsker å gjøre det samme. Fått et godt sammarbeide med viktige personer(kommunalt) og andre sø-grupper i andre lokaliteter. Resultatene av den jobben vi har gjort viser seg å være meget lønnsom i form av større produksjoen av sø-yngel. Vi i vår gruppe tar nå for oss de tre viktigste bekken i vårt nærmiljø, andre grupper vi har god kontakt med gjør det samme + har funnet nye gytebekker for sø som ikke har vært reg. hos fylkesmann/kommune før, mao et omfattende og viktig arbeid.

    Så til saken: Fordi det nå er høst, så er det ingen bombe at slike innlegg som JanM kommer med dukker opp igjen. Som jeg nevner så har vår jobb nå blitt såpass omfattende og vellykket at jeg vegrer meg for å gå ut å skrive offentlig om det arbeidet vi gjør, hvor etc! Slikt er synd, men dette nettopp pga folk som er mindre opplyste, eller rett og slett idioter som ikke respekterer dette, og som da kan finne på å fiske i utløp av bekker osv i de mest sårbare tidene.

    Jeg sier som før; la oss få en fredning på lik linje som de har rett over grensa. 1.okt til 1.apr!

    Dette vil skåne SØ på lik linje som Laksen får sin fredning i elva under gyteperioden.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.