Jump to content
Fiskersiden

Davidsen

Members
 • Posts

  3233
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Everything posted by Davidsen

 1. Været viste seg fra sin beste side, denne julidagen i vest-Finnmark. Planen var grei nok. Båt fra Hasvik mot Loppa øy. Sigurd hadde sett seg ut noen spennende topper og skrenter i dette området. Målet var uer, kveite og torsk. Av det store formatet, selvsagt. Vi hadde troa. Etter en dryg tur la vi oss ved en bratt skrent og driftet. Ned i dypet forsvant paternoster-tackler med selvlysende slanger, cracklight og kroker med store strimler av sei. Nå skulle ueren tas! Tacklene ble sveivet sakte opp og gitt en liten pause. Det går ikke mange minuttene før Sigurd melder om fast fisk. Og jammen er det arten - for ikke å snakke om størrelsen. Et realt løftenapp like etterpå får meg til å sveive som en gal og gi et tilslag som burde feste kroken i det meste. Kroken har i dette tilfellet satt seg i en uer like over 6 kg-merket. Svein Bruno melder også om tyngde fra sin kant, og kan også lande en uer. Denne strakk vekta til 7,2. Disse fiskene blir gamle og vokser sakte. Her gjelder det å begrense seg. Et nedslipp til må da kunne gå? Nytt løftenapp kommer fort - og tilslaget sitter. Kan det bli ny pers? Jadda - 6,5 kg og ny pers igjen. Vi har alle en følelse av at vi nok kunne ha fått enda større her, men å ta livet av unødvendig mange av den grunn tiltaler oss ikke i nevneverdig grad. Vi konsentrerer oss heller om fisket på toppene. Det rigges om til store jigger av typen crazy'daisy. Stingeren monteres, og en strimmel sei festes på den ene av stingerens treblekrok. Lukt og smak er aldri feil. Svein står plutselig med flexet stang og en snelle som motvillig gir fra seg snøre. Etter en spennende kamp, viser Sigurd sine ferdigheter med kveitekrok, og får flatfisken trygt ombord. 27 kg og fornøyd fangstmann. Svein Bruno drar like godt til med en grei torsk mens han er i siget... Selv får jeg kjenne på kreftene til en på 16 kg. ...før jeg kroker noe som problemfritt drar avgårde med mange 10-talls meter snøre på stram brems. Jeg er sikker på at dette er en skikkelig stor, men den er overraskende nok ikke tyngre enn 20,4. "Hvor mange kveiter skal du få i dag?", er spørsmålet jeg blir stilt da nok en fisk drar avgårde mens jeg tviholder på en stang med en snelle som hyler og nærmest ber om nåde. Etter de første utrasene kjennes ting litt mer torskete - og den antagelsen holder vann. 23 kg er fasiten - og man kan vel ikke gjøre annet enn å smile. Svein Bruno melder igjen om fisk - og 'denne er stor', sier han. Fisken vinner en stund mer snøre enn han klarer å få inn, men etter en tung og krevende kamp må også denne fisken finne seg i å få en tur på tørt land. Ikke overraskende er dette dagens - 37 kilo er vekta. Nå skylder jeg å nevne at kveitene kun ble målt og deretter lest av på tabell. Vi 3 ble ganske rutinerte på drillen med kveite i løpet av dagen. Sikring med kveitekrok, landing, bilde, måling og utsetting var gjort på kort tid.
 2. Jeg er vel blant de gamle, og holder det gående med fisking - selv om lite blir lagt ut her. Må kanskje bli flinkere til det, ja. På lørdag fisket jeg etter spette På søndag guidet jeg et par fra Køln til litt smålyr og småsei ...og på mandag fisket jeg piggvar fra strendene på Jæren Joda, gamlingen holder det gående.
 3. Greit sjøørretfiske der i vinter, iallefall. Akkurat hvor mye laks som surrer rundt der nå, vet jeg ikke. Snakket med en som hadde prøvd forrige uke - han hadde ikke fått noe.
 4. Mastrasanden på Hellvik er nok ikke så dum å prøve nå.
 5. Jada, finnes mange av dem rundt Egersund. Auglend og Stapnes er nok der de er lettest å finne. Kartet ditt over Auglend stemmer godt, og det finnes flere enn dem som er avmerket der. På Stapnes finnes en flott en på Laksodden. Denne har tydligvis vært flittig i bruk, for her er det to groper like ved hverandre.
 6. Duppstoppere finnes i forskjellige størrelser - ofte oppgitt i S, M og L. Gå ned ett hakk og se om den ikke holder seg på plass.
 7. Jeg høyner til 102,4.. Grattis med paddetorsk - kul fisk.
 8. Fisk fra mai-oktober. Kveld og natt er en fin tid. Utstyr deg med 2-gramsdupp. Bruk gjerne en lang fortom hvor du fester søkket helt oppe. Sørven tar ofte agnet mens det synker (on the drop). Krok ca.14 agnet med ett maiskorn og to er fine ting. Fisk i nærheten av vannliljer og slikt. Ved å tape en cracklight på toppen av duppen kan du fiske hele natta - det er ofte da man får de med litt størrelse. Foring er aldri feil - enten løsforing med mais eller en ferdig blanding tilsatt vann og mais. Lag litt løse kuler som løser seg opp på veien mor bunnen - og dermed lager en fristende sky.
 9. Er du fortsatt i søkkebransjen?
 10. Jeg er visst medlem - men kan ikke se at jeg har blitt trukket det siste året..
 11. Veldig bra - knurr er en festlig og velsmakende fisk. Selv Donald foreslår jo denne fisken når han blir oppfordret til å lage en fiskerett.
 12. ....MEN: hva har egentlig skjedd med størrelsen på sørven i nevnte vann? For 10-15 år siden fikk jeg ofte sørv på 500+, mens jeg de siste årene stort sett har fått fisk som har stoppet på under 400 gram. Det jeg ser av garnfangstene her bekrefter vel den tendensen? Vet det fiskes ut sørv i kultiverings-henblikk - mulig de store sørvene forsvinner der?
 13. Såpass...Suter er en heftig sportsfisk.
 14. Da fikk har jeg vært på TrollAktiv og gjort mye gøy - bl.a. paintball, rafting og fisking i Otra. Mye fin ørret - samt to bleker ble resultatet. Ganske så festlig fiske i flotte omgivelser. g
 15. Snakker vi torsk, sei og lyr? jensen-pilken er jo sjelden feil, selvsagt. Monter et par hvite gummimakker over den, så skulle du være greit utrustet.
 16. Elvemunninger er ikke stedet for piggvar. Den jakter tobis i saltere element. Finn deg en sandstrand langs Jæren. Et godt piggvartackle binder du av en otersvivel. En liten meter til søkket og sånn ca 30-40 cm til kroken, som gjerne kan være i str.1/0-3/0. Agn den med en lang strimmel av sild/makrell - eller en tobbis. Lange kast er ikke påkrevd - den kan stå forbausende nært strandkanten. Duppmeite er en spennende metode. Bruk en glidedupp og få agnet til å fiske like over bunnen. Skulle vindforholdene tilsi det, er seildupp en festlig metode. Det er ikke alltid at duppen går klokkeklart under ved piggvar-hugg. Ofte aner man bare at ‘noe holder igjen’.
 17. ...da er det på tide å blåse liv i den igjen. Skal til Troll Aktiv i juni med en 10.klasse. Skulle vært gøy å smugle med seg en fluestang og snike seg bort noen kveldstimer. Forstår det kan lønne seg å ta turen opp til demningen? Eller kan jeg like gjerne prøve å strykene nedenfor?
 18. Den finnes ganske så grunt, egentlig. Anslagsvis fra 2-20 meter er ikke så dum fiskedybde nå på våren. Denne stod f.eks. på 1 meter - på natten riktignok.
 19. Dato: Lørdag 25/5 (13.00 – 18.00) Sted: Brusand, Kvalbeinsanden. Oppmøte sted/tid: Friluftsparkeringen ved fotballbanen på Brusand kl. 13.00. Problemer med å finne frem? Ring 47635136 Fiskeart: Piggvar Utstyrstips: Finn fram det kraftige utstyret. For å lage et godt piggvar-tackle trenger du en otersvivel, sene i 0,40-0,60, et så tungt søkke som stanga di kan kaste og en krok i str. (ca.) 1/O-3/O. Som agn benyttes lange makrell/sildestrimler. Hel tobbis er et glimrende agn. Duppmeite langs stranda er heller ikke feil. VIKTIG: ta med en stangholder, for eksempel et pvc-rør som du har spisset i enden. Ikke få sand i snella. Premie til størst piggvar: Forundringspakke.
 20. Sant nok - ser at da må man finne seg i å bruke korte stenger. Noen som vet hvorfor det er slik? Har f.eks. en gammel Guideline 0-12g som er 10'6. Det er jo en glimrende stang. Skal man kjøpe noe slikt i dag, må man ned i 7'. Praktisk i buskas og kratt, men... Kan noe slikt være noe? https://www.skittfiske.no/shimano/198980/shimano-forcemaster-trout-area-2-delt
 21. https://www.skittfiske.no/lawson/201070/lawson-arctic-trout-mw-s3-10-4-16g-haspel-3-delt-m-tube Disse er fine. Personlig foretrekker jeg litt lengde (9/10 fot) på disse lette stengene.
 22. Man skal jo liksom få tatt en fisk første nyttårsdag. Antagelig for å få følelsen av å komme igang med et nytt og ubrukt år. Sterke vinder preget miljøet utenfor dørstokken min denne dagen, men en avskjermet bukt med torske-muligheter må jo lenge gå an? Desverre var vindene noe mer nordlige enn jeg hadde forutsett, så det med avskjermet ble vel noe redusert. Kort fortalt: To stenger i varsler fikk stå uberørte - om man ser bort fra all pipingen hver gang et stormkast meldte sin ankomst. Etter at mørket kom, vurderte jeg sterkt å dra hjem til middag. Etter en stund ble vurderingen til en konklusjon, og jeg begynte å pakke sammen. Stengene fikk fiske mens jeg pakket poden, selvsagt. Det gir jo litt mer fisketid. Da jeg skal sveive inn første stanga, kjenner jeg en klar napping - og jammen er det fisk på. En sandflyndre på 480 gram har klart å kroke seg på et tackle ment for torsk. Ja, ja - alt er jo bedre enn å begynne fiskeåret med en solid blanking. Flyndra får svømme tilbake, og jeg tar peiling på middagen.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.