Gå til innhold
Fiskersiden

jegern84

Medlemmer
  • Innholdsteller

    313
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jegern84

  1. Ser det e ei stund siden du spurte men æ har ikke vært å vasa her inne på lenge :-P Men Saltist telleverksnellene er veldig gode til det vi brukte dem på, bortsett fra kveita.......Vi havarerte hispeed(lcha) varianten etter ganske kort tid mens den "normale" Lca snella lever i beste velgående hos han som kjøpt den hos meg igjen :-) Begge var i størrelse 40. Angrer på at jeg solgte lcaèn så jeg vurdrer å kjøpe ei ny til lettere havfiske.

    • Like 1
  2. Lurer veldig på hva du mener er større dyp 6-700m? Da hadde jeg satsa på Tld20 eller 30 2speed. Så kjøper du snøre som skifter farge hver 10m så slipper du alt leamikket med telleverk. Hvis du mener 2-300m ville jeg bare kjøpt Saltist 35 eller 40 2speed (eller noe liknende) og samme snøret . Snørefører skal du egentlig bare glemme siden du kan regne med at den ryker eller at du ryker snøret hvis ikke snøret er synkront med føreren og du får litt kraftig belastning på utstyret.

    edit: ser du skal fiske dypt så da anbefaler jeg tld snella

  3. Nu føler jeg at jeg kan uttale meg litt om snella og stanga. Kan jo starte med å si at jeg er sinnsynt fornøyd. Snella er utrolig tight og fin med en nydelig brems. Og ikke minst bremsekraft i stort overskudd så den blir aldri røyna mer enn 50-60% Deilig å sveive på men 2.gearet er ikke mye brukbar anna enn til å sveive tomt bruk med. Er alt for tungt til praktisk fiske. Men 1. gear er perfekt til alt inkludert å winsje opp fisk rolig. Kan med andre ord varmt anbefales!

    Stanga er etter min smak perfekt og kommer ikke til å bli bytta ut i overskuelig framtid.

  4. Hva ga du for den om jeg kan spørre? evt. hvor du kjøpte den? Likte den snella, Andros er man skremt bort fra, liker ikke helt at accurate skal trenge mye service samt at den skal være litt vanskelig og få tatt service på. Så denne virket jo ikke så ille!

    Vakke så gal pris kommer på stort sett det samme som en Accurate og siden jeg syns Accurate er dritkjedelig siden så mange har den så va valget enkelt for min del. Kom på ca 3500 med moms på ebay hos e-fishingtown. Bremsen kjennes jamn og fin ut men kor god snella er kan vi snakkes om til neste år. Alt virker jo når det er nytt men kun tiden viser hva som virkelig er bra!

    Skal undersøke litt mer om jiggestenger etter hvert.

  5. Fikk testa snella litt på en tur i går, og som forventa ma den helt fantastisk å sveive på :closedeyes: Fikk på en hel spole 70lb sufix braid, og den skulle vel være på 250m så da har jeg snøre så det holder :rolleyes:

    @Hafnor Har du noe mer spesifisert tips angående stang. Er veldig sær når det kommer til stanga og gidder ikke kjøpe noe jeg blir halvfornøyd med. Må som jeg skrev være litt myk tupp, og en kraftig rygg. Den må også føles som ei fiskestang og ikke en pinne.....

  6. har prøvd en jig stik og for å være helt ærlig så blei det mye som å fiske med en pinne.....liker myk tupp og handtakene på antaresen (30-50lb)er helt ideelle etter min smak. Men etter hvert hvis jeg finner meg ei jiggestang jeg liker så blir det nok kjøpt. Men jeg vin ha ei fiskestang og ikke en pinne.

  7. Jeg tror jeg har bestemt meg for Daiwa Saltist LD, men er usikker på hvilken størrelse. Noen som vet hvor mye 0,41 multifilament 20, 30 og 40 tar?

    http://www.daiwa.com/Reel/ du finner mye her inne... men hvis du skal ha så tykk multi så må du nok gå for 40 for å få 300-370m på snella det kan du jo se ut fra tabellen og hvor mye 50lb de tar og redusere i henhold til det.

  8. Tja har et års erfaring med en saltist 40 lca. Og kan bekrefte et det er ei flott snelle som er solid nok. eneste problemet er at telleverket henger seg opp etter en tid og må resettes innimellom for å fungere igjen. I etterpåklokskapens navn vil jeg heller anbefale deg ei snelle uten telleverk siden telleverket på ei snelle ikke er nøyaktig nok (etter min mening) ville heller kjøpt ei snelle uten og et telleverk ved siden av. Ser det veldig godt når vi fisker storsei. Da må vi ofte ned til 150m her og da er telleverket maaaange fot feil.... Ofte så mange at hvis du ikke vet det så kan du bli fri for fisk.....

    Jeg og fiskekompisen kjøpte vær vår daiwa han kjøpte ei lcha (hi speed) den har vist seg noe mindre robust....

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.