Gå til innhold
Fiskersiden

Vidar6

Medlemmer
  • Innholdsteller

    108
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    14

Innlegg skrevet av Vidar6

  1. On 7/3/2020 at 8:09 AM, piscator said:

    en 45cm lang abbor veier normalt 1200-1300 gram i Norge. Nå, en måned eller to etter gyting kanskje bare 1000-1100. I den kondisjonen abborene på bildene har, vil jeg anta at man kan legge på 200-400 gram. Derfor tipper jeg disse abborene veide et sted mellom 1400 og 1700 gram. 


    Godt gjettet :thumbsup:

  2. 12 hours ago, piscator said:

    flotte abbor dette, og som vanlig i super kondisjon sammenliknet med det vi pleier å få her hjemme. Kanskje litt overraskende så tidlig på sommeren? Her i Norge har jo fisken knapt rukket å spise seg opp igjen etter gyting. Dette viser vel at fisken i England gyter ganske tidlig. Abbor begynner å gyte når vanntemperaturen når sju grader. I Norge skjer det først i slutten av april eller begynnelsen av mai, og enda senere i større og kjøligere innsjøer som Mjøsa. I England blir vel kanskje vanntemperaturen aldri lavere enn sju grader, og dermed vil abboren gyte tidlig. Da får den også mye lengre sesong å hente seg inn igjen, og spise seg opp på.  Dette kan nok for en stor del forklare hvorfor abboren i England vokser raskere, og har bedre kondisjon enn norsk abbor generelt. 

    Abboren gyter gjerne i Mars. Ganske normalt med en slik kondisjon paa denne tiden av aaret.

  3. 3 minutes ago, Bonavar said:

    Ikke så mange i Norge som interesserer seg i Abbor fiske synes jeg. Det utmerker seg ihvertfall ikke på FS. Selv har jeg fått en del fin Abbor på isen i vinter fra 600-800g. Har også er pers på 1.6kg.

    jeg fisker jo for det meste Abbor og Gjedde. Synes det er to interessante fiske arter. Vet det er mye annet som er gøy og fiske også. Men vi alle tilpasser oss vår egen stil.

    Håper bare Ola Normann åpner øynene for C&R snart jeg. Vet det er flere av oss som gjør det. Men når Kari og Knut er å fisker og får en Ørret på 3kg. Må dem jo kjøre kniven i skallen på den stakkars fisken som er med på og opprettholde bestanden i vannet. Det samme gjelder jo all annen stor fisk.

    Ikke rart det er trist og fiske til tider :huh:

     

    Synd, abboren er en fantastisk sports fisk!!

  4. Tirsdagen var siste dagen av elve sesongen (stengt fra 15/03 til 16/6) og fisket var hardt som flint, men hardt arbeide og stahet brakte tilslutt en brukbar abbor paa 1150 gram :):)

     

     

    IMG_1818.JPG

    • Like 3
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.