OleSlora

Medlemmer
 • Innholdsteller

  61
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

3 Neutral

Om OleSlora

 • Rang
  Medlem
 • Bursdag 28. aug. 1988

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Akershus

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. OleSlora

  Kjennsmotjennet

  Stemmer som piscator sier, er blant annet suter der. En del sørv og mort man må jobbe seg gjennom dersom man prøver på den da. Har til gode å se noe til vederbuk, karpe og karuss der, men av de så skal det være mest sannsynlig med sistnevnte. Det bør nevnes at vannet som følge av tørken i sommer har vært på langt unner normal vannstand. Har ikke vært der og sett selv pga flytting, men ble fortalt at det var et sted mellom 1 og 1,5m under normalen. Tippe at dette kan ha vært noe uheldig for fisken i vannet. Suteren skal vistnok hatt suksefull gyting der, men de jeg har tatt har aldri vært under 1kg og ikke over 2, så hvor god rekrutteringa er ekke godt å vite. Slenger ved eksempel på sørv og suter fra vannet.
 2. OleSlora

  Suter i eidsvoll /Ullensaker

  Har nylig flyttet til Eidsvollsområdet og dermed forlatt det lokale sutervannet jeg tidligere fisket i. Ørret, harr, gjedde, abbor og alle de andre er morsomme nok, men siden suter er en såppas sær og pen fisk er det artig å fiske etter denne iblant også. Noen som eventuelt kan dele noe informasjon om dette i området rundt Eidsvoll? Forstår godt de som ønsker å holde eventuelle plasser hemmelige, så en bekreftelse på at den finnes i området er nok. Like artig å lete opp nye steder og det som finnes der, men hjelper med et lite håp om å få det man søker etter.
 3. OleSlora

  Hva har jeg fått ?? Er d ørret ?

  Kan tenkes at det er et lokalt navn på en ørretstamme, men "tigerørret" som jeg refererte til er et hybrid. Da henholdsvis en krysning mellom en bekkerøye-hunn og en han-ørret(eller motsatt, mener å huske det var noe med hvilke kjønn man parra her for å få avkom). Når folk refererer til tigerørret, så vil jeg tro det er denne de snakker om og ikke en ørretstamme med et spesifikt mønster som finnes på evje. Nå ligger vell dette vannet som denne er oppgitt fanget i et godt stykke unna evje også? Klart, det kan være en røye, men mønstret på den er noe interessant. Er det ikke bekkerøye i det vassdraget der denne er tatt=røye. Finnes det bekkerøye der=Mulig det kan være tigerørret der det har skjedd hybridisering.
 4. OleSlora

  Hva har jeg fått ?? Er d ørret ?

  Mønstret på den er litt spesielt og ganske likt det som man finner på bilder av hybriden tigerørret, men er det bekkerøye i det vannet/vassdraget denne er tatt? Fargene var ulike på bilder av tigerørret, men kan hende at dette varierer med leveforhold på samme måte som fargen ørreten har varierer etter hvor den lever. https://en.wikipedia.org/wiki/Tiger_trout#/media/File:TigerTrout3.jpg Et bilde av tre tigerørret, tatt fra wikipedia. Mønstret kan ligne noe. Mener at bekkerøye, spesielt de litt mindre har mer prega "fingeravtrykk" langsmed sidene sine fremfor de linjene og marmoreringen denne fisken har. Artig liten sak.
 5. OleSlora

  Sluk eller bombarda ferskvann.

  Kan kommentere litt på woblerne dine, da ut ifra egen erfaring, da de har litt andre farger enn hva jeg ville foreteukket. Opplever at når jeg bruker wobler etter ørret lønner det seg å velge en i ca samme farge, fasong og størrelse som småfisk i vassdraget har. Videre har innsveiving mye å si, spesielt i og med at jeg holder meg til synkende woblere. Innsveiving der wobbleren hopper en del fra side til side gjennom vannet, for å så legge inn et spinnstopp der den får synke fritt gir inntrykk av et bytte som sliter/er døende. Når det kommer til merker osv er rappala countdown, prey sine woblere og rappala ul minnow helt klart favoritter, alt mellom en 4 og 8 cm. Slenger med et par bilder av ørret på rundt den størrelsen du beskriver som har falt for en ul minnow.
 6. OleSlora

  Fiskearter i ferskvann.

  den fisken som er avbildet er vell regnlaue? Den skal ihvertfall ikke finnes der i utgangspunktet. Vanlig laue ser jo litt annerledes ut. Evt, kan det ha vært en liten gullbust? De er jo blanke, rimelig rette i formen og har mørk rygg når de lever i klart vann. (beklager understreker her, men tekstformatering på mobil er håpløs, godtar ikke endring)
 7. Hei og hå! Tenkte jeg skulle gi meg i kast med litt streamerfiske nå utover våren og sommeren og lurer på i den sammenhengen på hvordan det er å lage fortomer med FC? Lengde, tykkelse osv. Har en #7 stang som er tiltenkt formålet og fluene er stort sett små streamere i krokstørrelsestørrelse 6-10. Fisket er primært tiltenkt ferskvann, med ørret som mål(Risikerer å ryke på en del smågjedder, opp til et par kilo).
 8. OleSlora

  Kinetic o2 vadebukse

  Brukte dette settet i nesten to år, en søm som starta å ta inn vann nedenfor kneet på ene beinet gjorde at jeg nå har bytta til noe annet. Helt greit, slenger meg på at jakka er kald. Kjekt med ulgenser eller noe under dersom det er kjølig, så kan være lurt å tenke på når du velger størrelse. Nå var ikke jeg for flink til å henge den opp og vedlikeholde den, samt at den fikk kjørt seg litt ekstra i ulendt terreng, så vil tro levetiden burde vært lengre enn det jeg hadde med den.
 9. OleSlora

  Fortom mtp gjedde ved ørretfiske.

  FC har funka nå når jeg har fått testa det litt. Ble 0.38mm tykkelse(eneste som var igjen av fc i butikken den dagen). samtlige som har gått på siden har blitt med opp. Funker!
 10. OleSlora

  Fortom mtp gjedde ved ørretfiske.

  Mono som fortom ja. Desverre ikke av kaliber som tåler gjedde.
 11. OleSlora

  Fortom mtp gjedde ved ørretfiske.

  Takker for kjappe svar! Blir bråtur til gero da, se om de har litt fc. To butikkene jeg har vært innom så langt i dag var tomme for det(samt mye annet utstyr). Audiosan; bruker enten tynn mono ell multi(tror det er 0,07 på multien). Litt avhengig av forholda der jeg fisker, mye kvist og stein=mono. Husker ikke merket nå, men mener det enten er 0.12 ell 0.14 på monosena jeg bruker mest.
 12. Hei! Lurer på om noen har noen råd i forhold til et problem jeg har. Gått over til å bruke en del wobblere etter ørreten, noe som har gitt greie resultater. De fleste stedene jeg fisker ørret kan det slenge på en og annen gjedde, noe som gjør at jeg mister et par spinnere m.m i løpet av året. Kvier meg litt for å bruke wobblere på 100-150kr++ i tilfelle det ryker på en gjedde, uten fortom forsvinner en wobbler på 5-6cm rimelig fort om ei gjedde får tak i den. Ser ikke stålfortom som noen løsning da vannet er klart nok til at denne vil være veldig synlig for var ørret. Må jeg bare innse at jeg risikerer å miste litt utstyr i ny og ne eller er det noen lure triks og tips folk har som kan hjelpe her? En ting er å miste utstyr, annet er at det blir sittende med kroker og alt i svelget på en eller annen fisk..
 13. Bra innlegg Gjør at man faktisk får enda mer lyst til å gjennomføre den turen man har drømt om siden man besøkte øya som 13-åring! Sitti og sett en del på de vanna i diverse kart som du nevner i bloggen
 14. OleSlora

  Gjedde fangst metoder

  Det kan så være, men forventes det at alle nye medlemmer skal søke seg gjennom det som er av tidligere poster, fremfor at de som har vært her lenge bare kan svare at; Nei, desverre er ikke dette noe vi har kunnskap om da vi ikke driver med den typen fangst? Om FS er ulikt eller likt andre så har vell ikke dette så mye å si? Blir som å si "Åååå de gjør det andre steder, da kan vi gjøre det her og". Dersom FS har hatt problemer med denne typen respons før og dette nå er blitt bedre, er ikke dette et veldig godt argument for å ikke falle tilbake til en situasjon hvor det er aksept for å holde på som i denne tråden som begge synspunkter har gjort? Jo mer man har av det, lettere er det at det fortsetter.
 15. OleSlora

  Gjedde fangst metoder

  Må innrømme at jeg får litt dårlig smak i munnen av denne tråden. En ting er at trådstarters fremgangsmåte og senere innlegg ikke leder til noe særlig bra.. men... Helt fra starten av er det en lettere nedlatende tone hvorpå man legger opp til å latterliggjøre og skyte ned det trådstarter spør om. Skjønner at folk ikke er tilhengere av gjeddesaks og at dette ikke ligger innenfor det de fleste av oss her driver med iht sportsfiske. Men... Er det virkelig nødvendig med den tonen som er gjennomgående i tråden her? Både fra trådstarter og de som svarer med innlegg. Kunne ikke et enkelt ja/nei eller bare det å la være å svare på det dersom det byr deg så imot fungere bedre? Når det er de samme gjengangerne som stort sett står for mesteparten av aktiviteten på forumet og noen kommer med noe som går imot det som er den aksepterte normen, og dette er den typen respons som blir gitt... Fører dette til et levende og aktivt forum med mange forskjellige synsvinkler?