Gå til innhold
Fiskersiden

mag

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1 019
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    4

Innlegg skrevet av mag

  1. Det ikke korrekt at en speedjig skal gå rett i vannet. De kan gjerne svinge fra høyre til venstre side opp gjennom vaannsøyla. 

    Forskjellen mellom pilk og jig, er at pilk har en dregg i bunn som hemmer bevegelsen, mens jig har en assist krok som hemmer jiggens bevegelse vesentlig mindre. Det gjør at pilk må ha mer krumming enn jig for å skape bevegelse. Og jig er heller ikke like i topp-bunn eller rundt kroppen, ihvertfall ingen av mine speedjigs er det.

    • Like 1
  2. Jeg mente ikke at du skulle handle på Kapp Verde, det må gjøres på forhånd.

    Det jeg mente var at utstyr som blir brukt til speedjigging på Kapp Verde, vil også fungere utmerket her hjemme til kveitefiske. (så da slipper du å kjøpe inn utstyr til kveitefiske)

    • Like 1
  3. Å bruke popper og jigg på samme stang er helt håpløst og bare å glemme. Skal du poppe så trenger du en haspelstang på ca 8fot med kastevekt opp mot ca 200gr.

    Selvlysende farge er en fin farge, men ha med noe annet og. Blå og rosa sammen med sølv er andre farger som er populære. Til AJ er gull/rødt (og lange smale jig) poppulære farger. Hvis du ønsker selvlysende så pimper du assist kroken med en selvlysende slange.

    Du børe også få meg deg andre jigger enn de som er lange og smale, finn noen som er mer kompakte.

    • Like 1
  4. Det du skal og kveite fiske er 2 forskjellige ting. Kveitefiske er mer slowjig, men du skal speedjigge. Det blir 2 forskjellige prøvelser for stanga. Skal du speedjigge så bør du holde deg innenfor stanga klassefisering. Mens under kveite fiske så bruker du rolige bevegelser og du kan da legge på noen hundre gram. 

    Jeg bruker sjøl speedjig stenger til kveitefiske, de stengene har maksvekt på 250 til 300gr. Jiggene mine er fra 400 til 700gr

    Kjøper du deg deg utstyr til speedjigging ved Kap Verde eller andre plasser, så vil det fungere utmerket som kveite utstyr (men bytt ut metallet med en gummijig)

  5. 6' er nok det absolut lengste jeg ville brukt til jigging, helst nærmere 5,5 fot. Som Johansen sier Westin er gode alternativer.

    Skal du ha multi som jigging snelle er det et par til som du må se etter, IAR, smal spole, PG (ikke HG), lengre arm. Med disse argumentene så ryker det meste av det du får kjøpt i Norge. 2 gir er helt unødvendig. Se etter sneller som Ocea jigger, Maxel, jigging master.

    Willimason er vel nesten det eneste du finner i Norge av jigger. De fungerer men gir deg dårlig variasjon. Mulighetene er å lete på ebay eller nettbutikker i utlandet. Per nå er kursen på usd ræv, så se eller østover. Yen er ikke så værst men australske dollar er muligens den beste kursen om dagen. Det finnes flere gode australske nettbutikker man kan sjekke.

    Ellers så skrev jeg et lengre innlegg om popping og jigging i en julekalender i 2014, gjør et søk så finner du sikkert posten min igjen.

    Lykke til

  6. Som audiosan skriver så forteller lbs deg anbefalt snøre, men det er ikke uvesentlig. Det kan leses som hvor mye rygg stanga har og da løfte kraft.

    Du vil ikke finne en jiggstang som dekker 100 til 400gr. Det vil være det samme som å finne en kastestang med kastevekt 10-60gr. Velg en som dekker det område du vil bruke mest (opp til 300). Setter du på større så vil stanga flexe mer og bevegelsen i jiggen vil blir svekket. Og som Audiosan sa, brutalt for armer.

     

  7. Var der sjøl i fjør og søkte hardt etter butikker. Fant ingen jeg synes var bra (etter mine premisser), men fant ihvertfall 2. Ingen av de var i selve Malaga sentrum. En var i Torremolinos hvor jeg bodde, den andre var rett syd for sentrum. Desverre husker jeg ikke navnene.

  8. Jeg digger Tekota snellene og har 4 av de som alle blir/er brukt til havfiske. Som nevnt 800 er altfor stor, jeg har 700 og synes den er for stor og dårlig egnet til havfiske.

    Men mine 600 blir brukt mye. Største problemet med de er snøreføreren og tyngre lodd. Desto større lodd desto større slitasje. Hvis du jevnlig vil bruke 500gr eller mer så ville jeg valgt en snelle uten snørefører. Hvis du klarer deg med 400gr ville jeg valgt 600 modellen

    Ellers så var det gode tilbud du hadde fått

    • Like 1
  9. Litt tilleggs informasjon.

    Turen blir i mars måned. Med 5 fiskedager så er kostnaden med dagens kurs ca 22.000,- uten fly til Dar es Salam. Qatar Airways og Turkish Airways flyr dit for ca 5000,-.

    Vi vil bo på lodge (ved fiske på Mafia) samt bo på båt (ved fiske på Latham)

    Det vil også være mulighet for billfish da det trolles mellom fiskeplassene.

    Hvis ønskelig er det også mulighet for safari etter "the big 5" etter fisketuren.

    • Like 1
  10. Lyst å være med å fiske GT og dogtooth i Tanzania?

    Turen vil bli arrangert i februar/mars i 2016. Det vil være en privat tur uten en arrangør bak. Alle kostnader vil bli det delt likt blant oss som reiser. Ca kostnad uten fly til Dar es Salam er 25.000,-

    Vi vil fiske med Jason og Mady, som har fått flere rekoder gjennom årene. http://fishingtanzania.20m.com/ Dette vil være en live aboard tur men muligens så vil noen av nettene tilbringes på en lodge.

    Metoden vil være popping og jigging etter de nevnte artene. Fiske område vil være Mafia og Latham.

    Interessert? Ta kontakt på PM

    • Like 1
  11. Har du bil der borte? i så vil jeg anbefale at du ordner det. Blir fort avstander å snakke om når det gjelder butikker av den rette sorten. Andre butikker som kan nevner er Saltywatertackle.com med mye HQ JDM utstyr, og Dicks som er er en sportskjede med alt innenfor sport. Ikke besøkt butikken sjøl men hørte at butikken på Staten Island skulle ha bra med fiskeutstyr.

    Har ikke de snellene du nevner og dermed ingen erfaring å dele. Skulle du investert i en snelle så er ordentlige speedjig sneller en fryd å fiske på dypet med.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.