Jump to content
Fiskersiden

MrVolcom

Members
 • Posts

  1773
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Posts posted by MrVolcom

 1. 4 minutter siden, ahamm skrev:

  Gikk meg på et timesalg i går kveld og da ble det 4 stk tekota 600 til :) planen om mindre sneller gikk da til h.. og følgelig behov om tips om andre sneller utgår ,:) 

  Haha, ja då kom mitt innlegg et snev for seint :D

 2. Eg har skaffa meg 4stk Abu Garcia Altum DLC12 til ca samme formål. Den jeg likte beste når vi prøvde litt forskjellige sneller fra boden forrige CR-forsøk.
  Lette sneller, digitalt telleverk og personlig setter jeg pris på syncrobrems. 

  Den første snella har jeg hatt i ett år og stort sett brukt i saltvann, uten at det digitale telleverket har gått på noe smell . Jeg er relativt flink til å spyle utstyr etter tur riktignok, men godt tegn uansett. Så nå skaffa eg meg 3 stk til for å fullt sett

  Ser Skitt fiske har dem til 999kr nå forøvrig.

   

 3. For å krysse av arten så er Nidelva over lakseførende strekning helt innafor rekkevidde for å oppnå gode odds for suksess. I Selbusjøen har jeg kun fisket på isen i østre deler selv, men basert på hva jeg har sett og hørt kan du nok dra arten fra hvor som helst langs sjøen, med gode odds :)

  • Like 1
 4. Den 3.12.2018 at 16.09, WertyGaius skrev:

  Dersom jeg vil fiske lake i Nidelva og ikke er spesielt kresen på størrelsen, hvor bør jeg da gå?

  Noen som sitter med litt ferskere erfaringer rundt dette?  

  Vi fiska like ovenfor demning til Øvre Leirfoss, og fikk greit med lake. Dette var riktignok for 7 år siden. Senere år har vi heller fiska dem på Selbusjøen.

 5. Fungerer helt fint. Sjøisfiskeutstyr trenger ikke være all verden.
  Billige stenger som Kinetic Rauma heavy eller medium ice, Lawson heavy og light, Wiggler grønn og gul, Abu commodore og andre stenger i denne klassen, er veldig vanlig å se utpå sjøisen i Trøndelag. 

  Det du heller skal bekymre deg for, er om det blir fiskbar is utpå Lygnin. Vært meget ustabilt de siste 3 vintrene. Vi har jo en plan om å arrangere NM der 19. januar, så det er bare å krysse fingrene :ninja:

  Kloskatefiske på Hjellbotn er nok bankers uansett :)

  • Thanks 1
 6. Arnsvik: Joda, det kan funke fint å fiske flyndrer passivt, og ja det er viktig å presentere agnet på/ved bunn, gjerne som et slep eller paternoster med lange krokfortommer. MEN, semiaktivt eller aktivt fiske med agn+attraktorer er enda mer effektivt på de fleste flatfiskartene. De er som regel veldig glade i at agnet beveger seg rykkvis bortover bunn. Prøv å sleng på et actionkamera over takkelet neste gang du fisker flatfisk på grunnere vann med ok lysforhold. Lærer mye av adferdsmønsteret til artene :)

  En annen ting er at det kan være lurt å tenke på form/størrelse på både agn og krok. Lange smale agn gir mer bevegelse og er fysisk mer tilpasset til å gå inn i kjeften på en del av flatfiskene som ikke har så store gap.

 7. Jo det er en ganske vanlig fisk å få i Trondheimfjorden. Og bestandene virker å øke inni her. Siste årene har det blitt tatt bra med lysing i hele fjordsystemet. 

  Litt mer uvanlig å ta den på grønn gummimark. Men om han bekjente drar tilbake til samme sted og fisker med større agn, vil han nok få flere. 

 8. 26 minutter siden, Rage skrev:

  Hvitfisk banker rødfisk ned i støvlene (med unntak av tunfisk - men det teller ikke i Norge) på alle punkter i min bok hver eneste dag i uken. :D 

  Amen!
  Laks er good som røykalaks til jul, og en og annen dash sushi med godt med soyasause. Ellers kan jeg styre meg.. Ørret er godt om den er svidd på bålet på en sjelden telttur. 

  Kveite, uer, blåkjeft, skolest, lysing, breiflabb, brosme på krepsediett, flekksteinbit, piggvar...
  og mange flere.. Det er mat!

  Hvitfiskene i havet er i en egen liga som matfisk etter mitt syn, og mye av det kommer nok av at det å leve i en frisk saltlake hele livet, med tilgang til et evig krepsdyrkoldtbord. Det topper lett et myrhøl med mygg og vannbiller på menyen! :D

  I ferskvann er det lake, abbor og gjørs som har imponert meg mest, men ikke fra alle lokaliteter.. 

  • Like 1
 9. Om du trykker på det latinske artsnavnet til hver art på artsfiske.com under fanen "artsliste", får du opp ulik statistikk lagret for arten i databasen. Blant annet en graf som viser forholdet lengde/vekt på registrerte fisk.
  Under ser du grafen for småflekket rødhai:
  image.png.78c278019058a8a53bf826ee8ff5a623.png

  • Like 1
 10. 1 time siden, piscator skrev:

  fs er da vitterlig fortsatt i live! siden dør ikke av at noen høyst frivillig slutter å engasjere seg. Og man kan jo ikke selv melde seg ut for så å erklære siden for død.... når det er sagt, det er jo synd at mange av de gamle traverne har meldt seg ut, mer eller mindre...  at det har blitt sånn er vel å betrakte som et rent "saueflokk-fenomen"?

  btw, gratulerer så mye med svartskate! fantastisk! 

  det er vel snart kapteinens tur til å få svartskate...? men selv om det skulle skje; selv om fugletitting er hyggelig nok, verken det eller hekling er vel reelle alternativ? ;) 

  hva med å bli "pleasure-angler", sånn som de fleste av oss er? ;) 

  Hadde det vært så enkelt at jeg kunne stille meg i kø, og at det da automatisk ble mitt agn som ble valgt ved neste anledning.. Så hadde det vel heller ikke vært så gøy :D

  Fiske handler om å minimalisere tilfeldighetene. De har jeg nå tilsynelatende kunnskap til å minimalisere vanvittig mye mer enn hva jeg noen gang hadde forventet med denne arten. Så får eg bare krysse fingrene for at marginene bikker i min retning til slutt. Jevnar ut sej över en 20-års period!

  Fugletitting blir vel lite sannsynlig ja. Og kjenner jeg meg selv rett, finner jeg på noe annet idiotisk å fiske etter :blink:

 11. 29 minutter siden, Audiosan skrev:

  Selv bruker jeg stort sett Søvik, Elbe og Mustad svivler. Og har aldri opplevd svikt i de. Med unntak av en knekt hempe. Men der hadde nok fisken fått mulighet til å bruke sluken som brekkstang mot hempen.

  Ellers kan jeg ikke si alt multiliner fra kina er noe å styre unna. Bruker selv utelukkende disse og ingen annen enn god erfaring med de. Voksen slites muligens litt hurtigere enn Power Pro for eksempel, men til 1/5 av prisen så er det et tap jeg kan leve med.

  Om det er brands/selgere du kjenner til, med jevn kvalitet - er jeg enig med deg. Allikevel, å kjøpe noe random for å teste ut, og deretter finne ut midt i en fight at lina ikke hadde en jevn kvalitet.. Uaktuelt. Jeg holder meg til Powerpro og Fireline, kjøpt i Norge.

 12. Siste 3-4 årene har jeg kun brukt svivler fra Berkley (McMahon-serien) til alt mitt fiske, og aldri hatt en eneste bruddskade eller fiasko. Både kulelager- og tønnesvivlene deres med og uten hempe har kommet ut i toppen i blant annet AoF sine tester. Ellers har jeg veldig god erfaring med Owner sine svivler.

  Multiliner, fortomsmateriale og svivler, er aldri noe jeg tar sjansen på å kjøpe billig på Ebay. Så mye som fisking betyr for meg, så skal det aldri stå på at jeg ville spare noen kroner på billig skvip - den dagen drømmefisken går på.. 

    
   

  • Like 2
 13. Dette var spesielt. Har ikke hatt noe slikt problem med min. Jeg har også en 24V 80lb saltvann. Kjøpte min i fjor sommer, og bruker originalpropellen. Tenkte å dytte på ny propell i år for mer fart, men har ikke kommet så langt enda.
   

  Ellers er det jo interessant at du gikk fra I-pilot til Motorguide. Hvilke fordeler har du merket deg med Motorguide, når du nå har prøvd begge? 
  Har hørt at MG har en mer nøyaktig GPS-styring enn I-pilot, merket du noe til det?

 14. 4 minutter siden, Audiosan skrev:

  Selv har jeg brukt en biltema vekt nå siden 2013. Den er meget lik Lawson vekta Volcom snakker om i utseende og specs. Den har sjokkerende nok fungert smertefritt i 4 år nå. Og veier fremdeles like nøyaktig. Tror jeg betalte 139kr den gangen :) Men kan ikke si at den går under kategorien liten da.

  Den jeg snakker om er MEGET liten og hendig, derav idiotien at jeg kjøpte en til av samme etter at den første røyk.. Bare helt ubrukelig når det er i nærheten av salte omgivelser. Vil faktisk påstå at om du skal bruke den Lawsonvekta til bagasjevekt i stua, så må du sørge for å lagre den langt unna bordsaltbøssa eller enda verra; JOZO-pakken i kjøkkenskapet.. Tror det også ville tatt knekken på den rimelig kjapt :D 

 15. Testen tar ikke for seg holdbarhet gjennom året, nei..

  https://www.skittfiske.no/WebPages/Produkt/ProduktInfo.aspx?plid=120947
  Denne Lawson-vekta har jeg nå hatt 2 stk av. Begge røyk på under et halvår. Små, nøyaktige og 45kg lokka meg.. Men det forsvarer ikke 500kr når den ikke tåler normal bruk i mer enn 4-5 mnd. En kompis som ikke har gitt den opp er på sin tredje på 2 år, men det blir nok også siste tipper jeg.
  Horribel kvalitet (!), som kun fungerer for folk som bruker den til veiing av bagasje i stua, eller aldri får fisk som er verdt å veie slik at du ikke tar den ut av den lufttette blisterpakken :D 

   

  Electro samson og Salter Super Samson (fjærvekter), er etter min mening det beste valget om du er en aktiv sportsfisker hele året.

   

 16. 6 timer siden, larsjorgen skrev:

  Ikke fra båt, nei, siden det er snakk om kystmeite.. 8-) 

  Er varianten med to opphengere jeg brukte.. Men ikke perler og slikt da, bare en reke. Glidebom/slep er oppskrift på å sette fast i fjorden her - har prøvd det før og mistet en del utstyr. 7-er krok, er det så stort da? Jeg er jo ute etter fisk med litt størrelse, og det er jo tatt veldig stor fisk i fjorden her - har da også fått en del på denne krokstørrelsen.

  Hvor stort agn bruker du når du fisker med makrell? Har tatt lange på makrellbiter på 20-22 cm, med 3 stk 7-er kroker langs fisken.
   

  Hehe, så ikke hvilket delforum tråden lå i.. :D

  Skal du ha stor fisk, så skal du selvsagt ikke være redd for å gunne på med store agn og krok. Absolutt veldig fine muligheter i Trondheimsfjorden for store eksemplarer av en rekke arter. Fikk bare inntrykk av at du ville ha fisk generelt, og da kan det være greit å gå litt ned i krokstørrelser. Om du er innom Trondheim, er det mange Asia-matbutikker som selger hel frossen makrell. Klart bedre enn Kiwi sin filetvariant, selv om den funker til nøds.

   

  • Like 1
 17. Det høres ut som et enkelt og greit oppsett, som bør levere litt fisk. Regner med du fisker fra båt?

  Gå gjerne litt ned i krokstørrelse/agn også, og prøv gjerne å legge til bom+slep også. Ellers synes jeg at makrell er et enda bedre allround-agn, enn reke. Men begge to er klassikere som agn, både alene og i kombinasjon.

   

  To enkle takkel som kan fiskes fra både land og båt, hver for seg eller som en kombinasjon, er disse på bildet:
   

  Figur2.jpg

 18. Den 16.4.2017 at 22.54, carpis skrev:

  Hvor? Trenger 2 ørrekuter og 2 lagesild samt sik. En til meg og en til sønnen min. Pm helst, takk.

   Vi blir veldig takknemlig uansett. 

  Hvis du finner ut hvordan du bare "henter" lagesilda i Frøylandsvatnet eller Orrevatnet.. Plz let us know.. 

  • Like 2
 19. Har hatt en stor mengde forskjellige digitale fiskevekter, men de beste over tid med høy nøyaktighet, er etter min erfaring Electro samson-vektene fra Salter. De koster litt mer og er litt store, men her har du en toppklasse digitalvekt for mange år.
  Skal du ha en rimelig og ok digitalvekt, ville jeg gått for Berkley sin. Den får du blant annet tak i på Jula, til 250 spenn: http://www.jula.no/catalog/fritid/fiske/fisketilbehor/vekter/fiskevekt-771026/

   

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.