Gå til innhold
Fiskersiden

Bjarne HS

Medlemmer
  • Innholdsteller

    239
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Innlegg skrevet av Bjarne HS

  1. Ang. fredning i Vatsfjorden:

    Ser det står folk å fisker etter laks/sjøaure på Hatteland-kaien hele våren/sommeren.

    Dette er innenfor 100m-sonen for Åmselva.

    Iflg. forskrift så er dette lovlig så lenge elva er åpen for fiske, men Åmselva har vært stengt for all fiske i 5-6 år nå.

    Er det korrekt å tolke dette som ulovlig fiske da?

    Lars.

    Jeg har forstått at de lokale fredningssonene i Rogaland gjelder året rundt inntil annet vedtak gjøres? Ang. fredningen innenfor Tungenes-Kårstø så har jeg stilt spørsmål til fylkesmannen hvorfor Lysefjorden, innenfor broa er unntatt her. Hvorfor ikke også Skjoldafjorden som har en stor bestand av sjøørret? Har Lysefjorden en større bestand som tåler beskatning hele året? Har ikke mottatt svar. Kommer til å purre på dette.

  2. Takk! Vil sjekke det kanskje nesten helg.

    Et spørsmål etterpå: hva er lov med parkering i Norge? Som en tysker vet man, at man få ofte problemer med politiet når man parkerer ikke på skiltet parkeringsplasser eller langs veien? Hvordan er det i Norge?

    Det går fint her i Norge på veier som ute på Nes langs Skjoldafjorden. Bare pass på at du ikke står ute i kjørebanen, men utenfor veien. Da går det bra.

  3. Kom i prat med en som årlig reiste nord og sa det kunne anbefales å heller reise til Alta for så å dra inn til Jotka eller Mollisjok. Til Jotka tilbys billig transport helt inn til fjellstua som er helt topp.

    Godt er god stund til man skal reise. Fordelen med Alta er at det fra Kristiansand koster ca 3.500,- tur retur, og transport til fjellstua er kun kr 200,- (forutsatt at flere drar samtidig).

    Er det noe spesielt fiskeutstyr som anbefales å tas med? tenkte to stk fluestenger 6 og 10ft. samt to lette haspelstenger og vurderer en oterfjøl kun for matauke til måltidene.

    Jeg ville droppet oter. Ha heller med en fluedupp og noen våtfluer til haspelstanga.

    :)

  4. Det er flere vann på Haugalandet med røye. Bl.a. i Vigdarvatnet, Aksdalsvatnet, Nesevatnet (Sveio), Vatnakvamsvatnet (Vats) er det røye å kunne få. Jeg er ingen dreven røyefisker, men har fått et par på Haugalandet de siste årene både på isen og på stang. Du finner mye under etiketten "Røye" og "Isfiske" på bloggen min.

    BTW så vet jeg at Frode på Salar Sportsfiske har inne et nytt, spennende røyeagn. Jeg vil prøve dette ved første anledning.

    :)

  5. Misunner deg den turen der. Jeg er ikke veldig kjent der, selvom jeg har to vinterturer i området på begynnelsen av 90-tallet. Kunne gjerne tenkt meg å se området sommerstid.

    På den annen side så var jeg på Laksefjordvidda i juni/juli 2014 og hadde godt fiske. Det kan jeg gjerne anbefale. Teller på knappene om jeg ikke skal kjøre opp en tur allerede til sommeren igjen. Blir det noe av så blir det trolig Laksefjordvidda igjen, og Indre Troms, på vei sørover igjen. Time will show.

    :)

  6. Etnefjorden near the litle village called Etne, east of Haugesund, is a well known place for sea bass-fishing in the southwest of Norway. The same spot is also known for big seatrout.

    Skjoldafjorden/Grindafjorden east of Haugesund is also a well known fjord with a lot of good hot spots for sea trout fishing. Check out Våg, around Nes, Liosen, Grindeneset and Otertong (Otertangen).

    http://www.norgeskart.no/#11/-35471/6630300

    :)

    • Like 1
  7. Se gjerne til Fjellforum.no (FF) her i Norge. Der fungerer det et greit samarbeid med bloggere bl.a. RSS-feed, men også "speiling" av turrapporter fra enkelte blogger, at disse forblir på forumet som en ordinær rapport med bilder og det hele. FF har et rimelig levende forum og en dedikert stab bak som vil forumet vel. Det er viktig. Ta en kikk og "stjel" ideer derfra ;)

    • Like 1
  8. DSC_3062.jpg

    Et årlig arrangement er dette blitt i Haugesund med foredrag innen naturfoto og villmarksliv (villmannsliv?). Undertegnede skal bl.a. i ilden igjen, denne gang med padlerundtur i Vätsäri i Nord-Finland. Dette på samme arrangement som noen av Europas fremste naturfotografer, bl.a. skal både Pål Hermansen og Tom Schandy holde foredrag. Å hoppe etter Wirkola blir #denfølelsen her.

    Hjemmesiden til Villmarksdager i Haugesund.

    Facebooksiden for rask info.

    • Like 2
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.