Jump to content
Fiskersiden

TommyJ

Members
 • Posts

  65
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by TommyJ

 1. Vil på det sterkeste anbefale et kraftig seletøy og sikkerhetsline festet i deg og båten i tilfelle du skal fiske med 20kg brems, uansett stang.

  I mitt hode er det slett ikke bak mål å kjøpe snelle med mulighet for opp mot 20kg brems. Ikke nødvendigvis for å kjøre kveita med nemte bremsestyrke men fordi man da kan anta at den er mer holdbar ved kjøring med 6-7kg brems feks i motsetning til sneller som har dette som opp mot maks.

 2. Jeg tror ikke man skal se seg blind på klassifiseringen på de forskellige stengene. Det gir en pekepinn men mye kommer an på fisketeknikk også mener jeg. Jeg synes Spinal stengene ser spennende ut men ikke prøvet de , og jeg tror også BH 250 er nok for kveitefiske.

  Jeg har pr nå 2 stk BH 350 og liker de svært godt. Jeg fordrar ikke myk tupp , synes derfor 350 passer meg bra. Passer bra med tunge jigger opp mot 600g og fungerer utmerket med lettere jigger og agn også. Når jeg vil ha stiv tupp så er det også fordi det passer meg og min måte å kroke kveita på , når jeg vil at det skal skje noe så skal det skje momentant...ikke gå via en myk tupp først :) Jeg lånte meg en Shimano beastmaster i høst , den passet meg ikke , mistet flere kveiter da de ikke ville sitte i tilslaget.

  Fisketeknikk...det er flere måter å kjøre kveita på. Noen pumper kveita opp mens andre liker å winsje den opp. Forskellige teknikker fordrer forskellig utstyr. Jeg liker å la stanga gjøre jobben og pumper den opp , i tillegg liker jeg å kjøre den hardt , jeg vet ikke hvorfor det har bare blitt slik , den måten tiltaler meg bare.

  BH 350 er ikke den mest spennende å kjøre mindre kveiter på men med min fisketeknikk så synes jeg allikevel den passer meg bra. Men skulle ikke hatt noe imot å prøvet en Spinal 200 eller en BH 250 :)

  Poenget mitt er bare at de forskellige klassifiseringer ikke nødvendigvis passer for alle , selv innenfor fiske etter samme art :)

 3. Stanga er bygget hos Anglers Envy , ingen anelse av hvem. For egen del har saken løst seg....trengte ikke dra lengre enn nabokomunen før jeg fikk noen til å gjøre det. At man nå sitter på ennå en Black Hole gjør jo at man stiller ennå sterkere foran neste sesong :)

  Edit : skriveleif

 4. Kan skrive under på hva Gotland skriver i siste innlegget , tilfeldigheter gjorde at det var Cedrosen jeg hadde når 100+ kveita beit på. hadde den oppe første gangen etter 15 min , men fikk ikke satt kroken , så jeg brukte ytterligere 15min før jeg sikret den. Cedrosen bøyde seg KRAFTIG men den har en utrolig sterk rygg. Kveita var 185cm / 101kg :)

 5. BH stanga er custom laget , ikke bestilt av meg , så har ingen anelse om hvordan type ringer som er brukt. Men det får bli litt " vinter syssel " i så fall. Får prøve å få bestilt og fikset den i løpet av vinteren. Takker for linker

 6. Få av ringen, kjøp ny ring. Surr den på.

  Du får det til å høres lett ut :)

  Jeg hadde nok foretrukket å betalt noen for jobben , noen som har gjort dette før og som vet hva som skal til , hvilke type ringer osv. Vil gjerne bytte toppringen med det samme som den andre ringen byttes :)

 7. Etter 2 tilsynelatende uforklarlige snørebrudd i går oppdaget jeg skade på en av stangringene. Hvor kan man få reparert slikt her i landet ?

  Stanga er selveste godstanga og er en Black Hole , regner med at det blir dyrt å sende den over dammen så ville helst fått det gjort her i landet.

 8. Jeg liker å kjøre kveita hardt , synes det er litt av sjarmen samtidig som det passer meg og min fisketeknikk best. Det er mye snakk om sterk brems her. Med sterk brems så belaster man knuter , og utstyr forøvrig mye...noen ganger for mye. Men utstyrer skal tåle det sier noen , ja de har rett i det men man vet jo aldri om den torsken man nettopp dro opp har laget et hakk eller skade i bitetafsen selv om man ikke kunne finne noe. Skal man bytte bitetafs for hver torsk man drar her ja da må man ha med en rimelig stor trommel med mono med ut :) En annen ting er at ved kjøring med sterk brems så må man ta mye juling ved hoderistinger og sterke og lange rusninger fra kveita...spesielt ved bruk av korte stive stenger som jeg liker :)

  Jeg kjører ikke så sterk brems , eller sterk og sterk , har ikke målt bremsekraften. Men jeg liker å kjøre passelig brems for så å legge tommelen på trommelen. Ved kraftige hoderystinger eller plutselige rusninger er det bare å løfte på tommelen , det går mye raskere enn å begynne å justere bremsen som du ikke klarer å gjøre fort nok uansett :)

  Men bevares har man en snelle med sterk brems så er den som regel kraftig konstruert og bruker man bare endel av kapasiteten så burde den totale belastningen på snella bli mindre , jeg ser den og er helt enig i tankegangen :)

 9. Kan garantere deg at du ikke skyter gull første gangen uansett. Kjøp deg noe du synes kjennes fint ut, bruk det en stund og så kan du oppgradere etter du har fått litt erfaring.

  Noe av det beste rådet skrevet i denne tråden !

  Spør man 10 forskellige får man 10 forskellige svar alt etter fiskemåte og erfaring for ikke å snakke om smak. Følg rådet ovenfor er mitt råd :)

 10. Jeg fant en enkel , billig og bra løsning i fjor på oppbevaring av jigger og kropper for kveitefiske. Jeg har mine jigger i båten hele tiden og løsningen er ikke egnet for frakt frem og tilbake hver gang man skal ut på havet , til det er det for tungt , iallefall med de mengder jeg bruker :)

  Jeg tok en bruskasse for 1,5l flasker. Kappet tomme flasker i to og boret hull i bunn for drenering av evt vann. Satte så jiggene nede i flaskene , er plass til 2-3 jigger pr flaske alt etter type jigg. Rundt kantene på samme bruskasse henger jeg wobblere , baitheads ++. Fant en kasse som passer oppi bruskassen , og her oppbevarer jeg løskropper , krimpeutstyr , tenger , ekstra treblekroker+++

  Er veldig godt fornøyd med løsningen , alt på en plass og oversiktlig :)

 11. Jeg er nå ikke så sikker på at en slik evt avgift ville gått til noe annet enn rett i det store Norske sluket , og ikke kommet verken forskning eller annet fiskerelaterte ting tilgode. :)

  Her hos meg finnes det vel bare 1 aktør som har spesialisert seg på kveitefiske med stang. Det taes nok på land endel matfisker der men de store og en god del av de små settes nok tilbake. Årets sesong har begynt med tregt fiske uten at jeg på noen måte vil skylde på denne aktøren , ei heller andre stangfiskere for den sags skyld. Ingen av de årene jeg har fisket kveite har vært lik i så måte.

  Derimot vet jeg med sikkerhet at det ble tatt store mengder små undermålskveiter i garn under høstens torskefiske siden fisken stod svært nær land. Med breiflabbgarn taes det også store mengder kveiter. Disse 2 siste sakene er nok det som er den største trusselen for kveitebestanden på sikt slik jeg ser det pr i dag. Å forby stangfiske er å starte i feil ende etter min mening !

 12. Jeg kjøpte en spole med 0,50 fireline i fjor , skulle tåle 49,8kg tror jeg det var. Første fisketur så slet jeg av en 30kg kveite uten å ha vært i nærheten av bruddstyrke...max 6-7kg. Ren fin sandbunn 6-7m dypt og nesten ingen visning på snøret. Testet snøret når jeg kom hjem med samme resultat.

  Kompisen hadde samme snøret bare en annen farge , mistet en 40-50kg kveite. Testet snøret når han kom hjem og samme resultat som meg. En annen kompis har samme snøret og har ikke hatt problemer men jeg kommer ikke til å kjøre fireline mer. Hvis jeg forstod innehaveren rett i den lokale utstyrssjappa så har han sluttet å selge fireline grunnet klager.

  Powerpro derimot har jeg kun gode erfaringer med.

 13. kan ikke komme på å ha sett det men det kan jo godt tenkes at sånt som skittfiske kan klare å fremskaffe sånt? her er en bred type som skal være et alternativ til belte http://www.solvkroke...t_havfiskestang

  Denne fra Sølvkroken er 29mm oppe og 28mm i bunn , 50mm dyp. Jeg er ikke hjemme nå så jeg får ikke målt , men jeg er temmelig sikker på at den blir for stor til min stang. Får ta et nøyaktig mål når jeg kommer hjem.

 14. Halvorhg : Jeg kikket gjennom sidene til skittfiske men kunne ikke finne noe. Men den fra sølvkroken så grei ut men det står ingen størrelse på den , skal sende de en email å høre...

  Nordmøring : Haster og haster :) Nei det haster vel ikke så veldig. Jeg er ikke hjemme nå , men skal måle butten på stanga når jeg kommer hjem så får vi se. Stanga er Customlaget i USA så det er nok tommer regner jeg med....

  Takker for rask hjelp begge 2 :)

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.