Gå til innhold
Fiskersiden

Skygge

Medlemmer
  • Innholdsteller

    10
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Skygge

  1. Hei... jeg vet at denne trhreaden er ikkje min thred men men det er stang-relatert... bare en spørsmål... har kjøp en carpestang til kystmeite som jeg bruker for øyeblikket som "haspel" når jeg trenger kraftige sild / sluk. Skal prøve den i morgen med noen enkelte kystmeite tackler men lurer... hvir tungt kan jeg bruke? Det er en 3 LBS carpestang men jeg vet ikkje hva denne tåler. har lest 90-100 grams men er ikkje sikkert og vil gjerne vite hvis det er mulig å bruke lit tyngre. Stangen er en ProLogic Classic Carp 3 LBS og snellen, Shimano 8000 Aero GTE-C.

    Stedet jeg skal fiske i i morgen heter Rongesund, i Øygarden ved Bergen. Stor strøm der...

  2. Now I got it. Takk. :)

    Jeg har lest mye om det på noen Franske nettsider også, og de fleste gjør sant: "Mono filling" + braid + ca. 6 meters shock leader / tykk mono / Fluoro til swivelen. Etterpå, mono eller fluoro til den "main tackle line" og en ting som heter Amnesia som er en "memory free" mono til tacklene / fortomene.

    Jeg tror jeg skal begynne med bare mono. Skal bruke Trilene Sensation 0,40 til snellen og Trilene Leader Big Game 0,56 som shock leader frem til swivelen. Og videre til tacklene. For se kordan det går og hvis jeg skal bruke Fireline senere.

    Jeg bare lurer noe: Hvis Firelinen fyller snellen og 5-6 meter mono / shockleader kommer på topper for å kaste bedre og ikke skade seg, blir det seff en knut nesten på "toppen" av snellen. Kan denne gjør castingen vanskeligere? Hvilke typer knuter er bra til å "linke" en 0,20 fireline til en 0,40/0,50 mono ? Jeg har hørte om monfilament som er tynnere på en ene siden (tapered shock leader) og som er spesielt laget til knuter mellom 2 forskellige diameter.

    Jeg skal prøve meg med senen på min haspelstang først. Men vil gjerne vite om kordan å linke sammen tykk mono og sene.

    Takk igjen... har begynt å går gjennom hele forumet men det er jævla mye å lese...

  3. En spørsmpl før eg fyller min ny Aero 8000 GTE :rolleyes: : Bruker dere Fireline eller mono for å fylle snellen ?

    Har 270 m 0.20 mm Fireline som eg kunne sette på snellen (med ca. 30 m mono før?).

    Ellers har jeg 300 meters Trilene 0.40 og 300 meters Trilene 0.38.

    Til tacklene har jeg en ting som heter Trilene Big Game, det er ca. 0.50 hvis jeg husker godt og er spesielt til tackler.

    Har også en del Stren mono, men dette er den verste ting jeg har kjøpte i hele mitt liv.

    Egentlig, eg lurer hvis eg bør bruke min Fireline til min Carpestang/Kystmeite eller til min 9' Berkley haspelstang. Fireleine coster jo 500kr og planer ikkje å kjøpe mer før en stund !

  4. Om Bontelabo-fisk, spiser dere fisk fra der (som eg sa før, spiser ikkje så mye fisk men sier gjerne ja til flatarter eller røykt laksfisk). Fisker dere for å spise eller bare no-kill ?

    (håper å få min stang/snell på mandag i posten :rolleyes: . Resten skal kjøpes i Polen om 2 uker ;) ).

  5. Takk for tispene. Ka syns du om stangen og snellen da? Stangen er seff 12 fots :D

    Skal besøke Campelen ja :)

    Eg lurte om det kreves stål (jeg peide å fiske gjedde for 15 år siden i Frankrike) men alle tacklene som vises på den tacklen-thread ser ut som laget men vanlig filament...

    Snart vi ses på Bonten da :growl:

  6. Hei gutter. Er helt ny i kystmeite - nettopp bestilt utstyret. Håper en Prologic Kapesteng 3lbs 12 fots passer bra, med en Shimano GTE 8000 C / Baitrunner.

    Bor i Bærgen, og vil gjerne å litt hjelp / tutorial / walkthrough. Gleder meg å besøke Bontelabo. Spiser ikkje fisk (bare rå/røyt fisk, eller kokt flate fisker) så det er men for å få masse merkelige fisker enn å spise ka eg fanger.

    Takk for hjelpen !

    (oh yeah, som første hjelp hvis dere har tips om billig utstyr, homemade stuff og tackler, hvilke typer kroker og sener å bruke, ka vekt på søkkene, etc.

    Er Fransk, beklager Norsken.

  7. Hehe tusen takk for info. Egentlig eg spiser ikke fisk (liker ikke) untatt noen arter. Nesten alt eg fisker gir eg bort til vennene mine.

    Men de som je liker å spise og vil gjerne få sjans å fange er flatfisker: (tunge, kveite, flyndre...), ørret, havål (fiskes som så mye du vil ha i sør-Frankrike), or korfor ikkje en Chimera for å skremme mamma.

    Har du en "link" til en thred eller nettside som fortell om kordan å begynne med kystmeite? Kordan Kystmeite heter på engelsk da? (edit: fant artikkelen på Fiskersiden, veldig interessant).

    Takk igjen. 1500kr + ev. tripod ser bra ut, og det er lett å finne billig utstyr i Frankrike eller på nettet.

    >>> Eg mente "stål" tackle og ikkje "sål", of course.

  8. Interessaant, leste hele threaden. jeg tenker å begynne kystemeiting og selv om jeg ikke skjønner alt, det hjelper. Er Fransk (beklager Norsken) og har begynt å fiske igjen etter 10 år. Pleide å bruke stang uten rod, og lett stang med rod (spin, levende agn, død agn eller sluk).

    Bare noen idiotiske spørsmål :

    - Ka er forskjellen med surfcasting?

    - Er disse tackler (paternostere og glidende) ment å alltid ligge på sjøbunnen eller ??? Ka skjer med bunnen / steiner / sjøgress da? Husker at da eg var liten eg brukte bunnen-tackler, "maskinegeværer" som vi sier på fransk, en rekke kroker med agn på bunnen. Ble det alltid mistet tackler og ødelagt utstyr.

    - Korfor perlene? Så fisken lurer på ka det er om kommer å kikke, da ser fisken agnen og biter?

    - Ser ikkje på bildene dere noe sål tackler. Det er en vanlig ting å gjøre i Frankrike når fisker har skarpe tenner.

    - Hva koster en vanlig / rookie 100g stang + rod ?

    - Finnes det "mellomstanger / mellomroder" som kan brukes både som vanlig bait/sluk stang og kystmeite stang? Er de vanlig / mulig a bruke sluk/spin på en kystmeiteslang? cast og troll?

    - Jeg har lest / skjekket de fleste threader om Bergen-området og lurer om de fleste folk bruker kystemeite når de fisker på Bontelabo, kaier, Nordåsen osn.

    Takk på forhand :-)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.