Gå til innhold
Fiskersiden

Pikopath

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1 420
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pikopath

  1. Leste i inFisherman for lenge siden at de 2 fargene som synes best i grumsetet vann var svart og brunt!... Farger er lys, er det ikke lys er det heller ikke noe farger, så jeg har ikke spesielt troa på glorete farger, siden gjedda jakter med fler sanser enn synet, så ville jeg valg noe som vibrerer mye, som spinnere/spinnerbaits og wobblere, som fiskes passe sakte.

    Michael

  2. Det går og an å få kjøpt RTV silikon som takler bly. Har prøvd det selv, men man bør varme det GODT først, hvis ikke får man bobling i blyet. Dessuten er denne silikonen dyrere enn å kjøpe et par DO-IT molds fra statene.

    Er ikke noen som vet hvor jeg kan få kjøpt bismuth foresten...?

    Michael

  3. Jeg kan sjekke med min partner in crime, så kanskje man kunne deltatt. Jeg driver også og utvikler (går treigt som *****) en app, til Android, hvor man bruker kartdatane sammen med telefonens GPS. Dette "løser" problemet med de som ikke har plotter/kombiapparat. Samt at det er en måte å "copyrighte" kartene man lager. I og med at det er en del jobb, så har jeg vel egentlig aldri vært int. i å selge noe som ikke kan kopibeskyttes.

    Må bare skate litt mindre og ta i bruk båten mer...eller foresten, nei :)

    Jeg kjøpte forøvrig drdepth for en del år siden, og jeg kan fortsatt laste den ned.

    Michael

  4. Dette er sikkert interessant for de fleste. Har selv laget kart over hotspot områder i de vanna jeg fisker mest, og har fått noen skikkelig aha!opplevelser. Problemet, for min del, er at det er dritkjedelig å logge data, har logget mens jeg fisker, men det blir ikke bra nok, da man må kjøre ganske tette svinger. Så da ender man opp med å dra ut, kun for å logge data, og det er nødvendigvis ikke det gøyeste i verden :)

    Michael

  5. Er ikke noe hokus pokus med selve støpinga, men å lage en master/prototype kan bli litt prøving og feiling. Silikon til å lage former av er ganske dyrt, og da er kjipt å måtte skrote den. Å lage former i gips går jo og an, men de holder ikke så lenge, silikonformer ryker etter hvert de og.

    For å kommei gang så trenger du en varmekilde, jeg bruker en gammel mikrobølgeovn, da den kan jeg dra med på utsiden (prøvde med en gammel hybelkomfyr en gang og, men jeg synes det er vanskeligere å varme opp fler farger av gangen på en slik) Du trenger og noen varmebestandige glass, kaffekopper funker, men er litt små, jeg har liters mål fra Pyrex, disse er å få kjøpt på noen Jerniabutikker og Clas Ohlson.

    Plasten (plastisol) kan du handle hos Andree, http://www.andreelures.se/. Anbefaler og noen gode hansker og vernebriller/maske. Sitter man ute føler jeg ikke at gassmaske er nødvendig, skjønt jeg svei en kvart liter i mikron en gang, og røyken som kom ut når jeg åpna døra, svei i trynet :)

    www.makelure.com er det en del tips å hente. Men hardhet på plastikken blir jo opptil hver enkelt å finne ut av hva de vil ha.

    Michael

  6. Kunne vert bedre på mange måter og områder, men sitter igjen med ett mer positivt inntrykk enn hva jeg fryktet..

    Er nok en tid frem til vi får sett en fredning hvor gjeddegyting er motivet, eller mang annen slags ferskvannsfisk (-div laksefisk). Men det er ikke fisket under gyteperioden i seg selv jeg ser på som det største problemet, det er vell heller fisket som forekommer i etterleiksperioden..

    Enig i det siste der, man tråkker jo bokstavelig talt rundt der gjedda nettopp har lagt sine etterkommere. Ellers må jeg si at programmet var helt ok. Bra å se at voksne menn blir så gira av å få så "små" gjedder. Synd de ikke fikk en skikkelig rugg, som kunne virkelig vist hvilken sportfisk gjedda er.

  7. Ja du trenger ikke fylle snella til bunn med svindyr line. Man kaster ikke akkurat görlangt med jerkbaits, så man trenger i teorien ikke så mye mer multi enn det man kaster. Med mindre du skal bruke samme kitet til trolling og. Jeg pleier og å snu multilina, da har man "ny" og fresh line året etter. Kan og gå god for Pikewallis stengene, som Erik nevner, likte de veldig godt da vi testfiska dem i fjor.

    Michael

  8. Har sett dette før, på andre fora. En admin på et stort grafisk forum sendte meg en link, og i denne linken var også en session key, som gjorde at jeg kom inn på dette forumet som denne administratoren. Som den gode kompisen man er så sa man i fra, i stedet for å godte seg :)

    Men det kan typisk se slik ut: custSessionKey=8429-sfjxnorzekferjsmcefgvlqondaodbzl hadde jeg tatt med resten av linken her, kunne hvem som helst klikka på den og kommet inn som meg. (Dette linkutdraget er ikke fra et forum, btw. men samme prinsippet.

    Michael

  9. Jeg har lest om de stengene. Blir spennende å se hvor man kan få tak i de og hvilken pris de legger seg på. Det er vel ikke tilfeldigvis noe du kan gjette på??? hehe ;)

    Jeg fikk vel en forespeiling på prisen, men har glemt det :) så jeg tør ikke si noe.

    Det er jo sammen med seeberg, så det er vel opp til hver enkelt butikk å ta de inn. Jeg hadde et par ting å utsette på stengene, hvor det ene var at fremre grep var for lite og jeg er bare i mot splitgrip :)

    Stanga var foresten 8'3" ikke 8'6" som jeg skrev først.

    Michael

  10. Nå kommer det jo en ny stangserie fra Pikewallis og Seeberg neste år. Har selv vært med å teste stengene, og jeg kan absolutt anbefale de, når de kommer. Spinnstanga er 8'6" 2delt. Vi drev og kasta baits i str. magnum bulldawg, de er vel 240gram. Selv så synes jeg stanga var 100% perfekt opptil 150-180 gram. Dorga og med stanga og den funka fint til det, både med og uten paravaner.

    Michael

  11. Som nevnt er utafor spornes bra, om man treffer sanden. En nabo av meg harpunerte en piggvar på 7kg tror jeg det var. Ellers har jeg selv meita en del fra brygga til brodern, i kolbjørnsvik og fått en del flate. Ingen monstre, men arti for det om. KAn og tenke meg at ...så var det det med navn da... sømkilen! kan være bra. Jeg har og alltid brukt større agn, uten å vite hvorfor :) Jeg er vel så langt fra en saltvannsfisker det går å komme, men men. Hovekilen bør vel og være et sted å prøve.

    Michael

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.