Gå til innhold
Fiskersiden

boganis

Medlemmer
  • Innholdsteller

    527
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Innlegg skrevet av boganis

  1. For ti år siden tok en kollega en ørret på 8,53 kilo i Slåttevann (Dabmotjavri mellom Leavdnjavarri og Dapmotvarri noe N for selve leiren)

    Haspelstang med 0,20-sene og 10gr Sølvkroken Spesial (kobber/rød).

    Har ikke vært i området rundt Porsangmoen/Halkavarre siden, men synes å huske at det var bra med fisk i de fleste vann. Melkevann (Mielkejavri) har ørretbestand som er nesten helt sølvblank med små svarte prikker (så der bør nok annet enn ovvennevnte sluk benyttes, hade selv hell med blank spinner der)

    Fikk pen røye i ett annet vann ved navn Dapmotjavri (eller var det vannet nordvestenfor eller begge?) på andre siden av Nedrevann NV for Silbachokka. Vannet inne i leiren på 65 moh. Ø for Andersbekken (Inggasjohka) inneholdt for ti år siden grov abbor.

    Tror de aller fleste vann byr på muligheter...

    Skitt fiske!

  2. Terskler med bratte skrenter ned mot store dyp er ett sted hvor mange fisk samles, ekkolodd er en nødvendighet for å vite hvor du er når fisken biter...

    Altså: hvor i forhold til tersklen, hvor i skrenten eller skrentfoten fisken biter....

    • Like 1
  3. Benyttet snelle med lineteller på forrige fisketur, med multifarvet Depth-Hunter fra PowerPro, må si at jeg aldri gadd telle farvevariasjonene når snellen gav samme dybde som ekkoloddet (og det var ikke alltid på grunna). Så: i motsetning til alle andre her inne er jeg faktisk ihuga tilhenger av snelle med lineteller (synes eksterne tellere er mer nøyaktige, men mye mer "mekkete" å holde på med)

  4. "...Jeg har derimot store forhåpninger om å lande 100kg+, med tiden..."

    Det har vi vel alle?

    Spørsmålet er vel heller hvor realistisk det er?

    Når du har slitt ut en snelle på x antall tosifrede kveiter, er det kanskje nødvendig å kjøpe noe bedre?

    Skulle gjerne fisket i farvann hvor 100kg+ eksisterte i så stort monn at det bestemte snellevalget ;-)

  5. Dette har jeg ikke greie på. Men om jeg skulle prøvd meg på 70 meter etter stor røye, ville jeg ha brukt 40-60g stingsild eller lignende som "pimpel", en god klyse maggot på en sirkelkrok under stingsilda og esca eller annet blinklys som atraktor over. Kansje en liten selvlysende perle rett over maggoten.

    Så ville jeg satt meg godt til rette og pilka meg gjennom sommernatt, og filosofert rundt dette at det som er viktig er å komme seg ut, ikke hvor mye fisk man får o.s.v... :)

    Det er bare det at Esca behøver saltvann for at den galvaniske strømmen som får dem til å lyse skal fungere, men det finnes dog blinkende lys som mange benytter til isfiske. Har selv ikke fiske røye på større dybder ern 25 m, men jeg tror ikke dybden skulle være problematisk...? Selv har jeg benyttet røyeskje med en fortom med mormyska og et par tre maggot på 25 m dyp, men om det ikke er sterke strømmer skulle jeg tro det fungerer strålende på større dyp også!

  6. Unnskyld for at jeg spør i denne tråden, men det virker som folk i denne tråden har kompetanse på målrettet stangfiske etter piggvar:

    Har piggvaren preferenser når det gjelder attraktorer?

    Visse sverger til rosabling til steinbit - hvordan er det med piggvaren, er det spesifikke farger som gjelder vedrørende perler, spinnerskjeer og gummislanger?

    Tenkte jeg skulle ut til Sandön (Sandhamn) i Stockholms ytterskjærgård, hvor piggvaren finnes, for å forsøke å fiske målrettet for å få arten på artslisten. Visse fiskearter reagerer på lyd, gjelder dette også piggvar?

    Er tobis det beste? Har forsøkt å spørre litt rundt i sportsfiskeforretninger i Stockholm, men det eneste jeg har fått nyss om er at det finnes frossen laue til salgs - og i matvarebutikken kan jeg jo kjøpe reker og filèter av sild og makrell, skjønt jeg er usikker på egnetheten av dette i såpass brakt vann som jeg skal fiske i? Har null peil på om Östersjö-piggvaren ser dette som en del av det naturlige matfatet (med tanke på saliniteten). Når det gjelder agnfiske med attraktorer så virker ikke det som at fiskeentusiastene på øskysten av Sverige har de helt store erfaringene...

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.