Gå til innhold
Fiskersiden

Lystfisker´n

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1 614
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    8

Innlegg skrevet av Lystfisker´n

  1. Tja... Har ikke mye erfaring fra senhøsten, men langedrag funker jo knall på røya på sommern - så hvorfor ikke om høsten.

    Bytt gjerne ut marken med maggot og "bly ned" draget. Erfaringsvis vil du komme i kontakt med flere og større fisk jo nærmere bunnen du greier å ro med draget.

  2. Jeg har både Rondane 4 og Fjellheimen 4 Camp. Begge er knall gode telt med litt forskjellige egenskaper.

    Jeg registrerer at jeg nesten alltid velger å bruke Fjellheimen selv om det er litt tyngre, siden det har litt mer rom under taket.

    Jeg er også sjeldent ute på de lengste og mest strabasiøse turene hvor vektjaget har høy prioritet. Valget falt enkelt på standardversjonen.

  3. Då har eg funne ut av problemet. Eg kjøyrde filmane utan å ha strauledning tilkobla. Med ein gong eg kobla pcen til straum var problemet løyst. Glad eg ikkje leverte inn pcen....

    hehe....jo strømstyring kan ta drepen av mange ting som trenger ytelse. Men ellers lukta det mangel på minne lang vei... Flott at det ordna seg.

  4. Større skjeer går også dypere. Runde skjeer tåler mindre fart enn ovale skjeer. Fikk du ikke svar hos Lidmans?

    Er rimelig sikker på at ditt slep er en variant produsert av dem. Kan være laget for ABU eller produsert som egen merkevare.

    Her er det nærmeste jeg kommer av dagens drag (fargevalg nr 4 i nedtrekksmenyen ) : http://nymansfiske.se/eshop/sv/362-langedrag-slap-1an.html.


    Tror bare du har en eldre utgave.

    Skjeeene har en annen utforming, koblinger er forskjellige og styrefinna er også ulik. Det er egentlig ikke mye likhet mellom ABU`s Convoy og draget på bildet...

  5. For meg er fisket noe jeg gjør for å komme meg ut i naturen, skaffe litt god mat og gjerne finne roen og ensomheten - gjerne kun med selskap fra naturens øvrige skapninger. Jo, jeg fisker gjerne sammen med venner. Skulle det tilfeldigvis også være ett annet menneske eller to langs elva eller rundt vannet så er ikke det nok til at jeg skygger banen. Men å frivillig oppsøke potensiellt køfiske i oppdrettsdammer og / eller i støyende bynære strøk er noe jeg glatt står over.

    Dammene på Byåsen og laksefiske i Nidelva i Trondheim blir ikke rike på mine fiskekort for å si det sånn!

    Jeg er heller ingen fan av såkalt "tilrettelagt fiske" som vi ser mer og mer av i bynære områder, med utsetting av oppdrettsfisk for at tilgjengeligheten skal være lett for uføre, eldre... og åpenbart også travle småbarnsfamilier.

    Fiske er nemlig ingen medfødt rettighet selv om du er nordmann. I likhet med alle andre ting man bruker fritida til så betinger også den innsats, prioriteringer og forsakelser.

    Tilbringer du alle dine fiske-stunder langs Theisendammen så frarøves du alle naturopplevelser du ville opplevd langs kyst, i skog og på fjellet. All erfaring viser at tilgjengelighet og tilrettelegging fører til at vi mennesker - som regel, ikke bare som unntak, tyr til letteste utvei.

    Er det rart stiene og marka gror igjen? Er det rart vann overbefolkes av tusenbrødre? Hvem skal bruke og ta vare på NATUREN om "friluftsfolket" sitter rundt en oppdrettsdam?

    Nei takk! Er jeg først i Danmark så er sjøørreten og multe langs kysten det eneste som frister! ( om vi fortsatt snakker om fiske ja... :whistle: )

  6. Som du forklarer ting KAN svaret være for lite og tregt flashminne. Har maskinen 2 rambrikker kan kanskje en rambrikke være defekt, noe som igjen gjør at du nå både har for lite ram og at den ene brikken kun kjører med halv hastighet! Det kan være tilstrekkelig til å skape symptomene du beskriver.

    Har du for mange programmer som starter opp automatisk og kjører i bakgrunnen?

    Siden du nettopp har kjøpt ny maskin foreslår jeg at du leverer den inn for feilsøking og reparasjon.

    Hvilken maskin har du kjøp? (Fabrikat og modellnummer)

  7. Mistenker at herr Herland er ute i ferie og at snella di da muligens ligger på vent...

    Normark er lite flinke på tilbakemeldinger.

    Snelledoktoren har ihvertfall tidligere oppfordret folk til å sende inn utstyret på høst/vinter for å ha det klart til bruk i sesongen.

  8. Av snøre er det smak og behag og det man føler seg komfortabel med. De fleste har sine personlige favoritter. Blandt mono er Trilene BigGame og Siglon Sunline de to som er mest solgt på markedet. (Fra dedikerte fiskebutikker vel og merke) hva gmax, xxl og andre kjeder selger for 10kr rullen osv. er man vel ikke interessert i.

    :fish:

    Nå...dette var nytt for meg... Når ble Power Pro braid og Stroft mono definert som billigdritt solgt for 10 kroner rullen kun hos kjeder? -og ikke høyt anerkjente produkter solgt også hos enhver fiskeutstyrs-butikk!?!

    Og mats..får du fuglereir på ei haspelsnelle har det meget sjeldent noe med kvaliteten på snella å gjøre, desto mer med fiskerens evne til å få snøret stramt nok inn på spolen før neste kast.

  9. Ikke unormalt dessverre at stangdel koster langt over halve stanga - ikke minst når det skal skaffes til veie en del av en utgått modell som i ditt tilfelle...

    Trolig har du fått en skade framme på toppdelen - normalt sett knekker man ikke stenger i kastet,med mindre man er uheldig og får selve sluken i kontakt med toppdelen i kastet (langt mer vanlig enn mange er villig til å innrømme...) uten at jeg dermed påstår at så har skjedd i ditt tilfelle.

    Trenden tilsier flerdelte stenger. Du minsker utvalget betydelig ved å begrense søket til 2-delte stenger.

    På stående fot har jeg bare Berkley Skeletor i hodet....god stang...men litt spesi utseende.

    Jeg hadde personlig gått for en Speedmaster 270 (9") ML 7-21gram, alternativt 270M (10-30gram) eller en Guideline LPXe V2 9" 5-20gram, 9" 10-30gram eller 10" 10-30gram. Stengene ørlite over ditt budsjett, men vel verdt investeringen imo.

  10. Blodknuten brukes jo for å skjøte to sener med hverandre, eksempelvis fra braid til en fluorocarbon fortom...

    Tenker du å bruke den ene tampen fra denne skjøten som opphenger?

    I så fall ca 1 meter fra skjøt ned til wobbler, ca 10cm fra skjøte til tube.

    Du kan også vurdere litt størrelsen på flua. Skal riggen imitere en fisk som jakter ett mindre innsekt? ..eller bare to forskjellige mulige bytter som farer gjennom vannet?

    Opphengere kan vikle seg rundt hovedsnøret... Man begrenser muligheten ved å knyte flua på den stående part. Tampen som ved tradisjonelle opphengsknuter vender opp mot snella. IKKE den som vender ned mot wobblern.... Legg merke til at den kalles OPPhenger...og ikke nedhenger.. ;) ) og ytterligere ved å bruke litt grøvre eller stivere nylon på opphenget.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.