Gå til innhold
Fiskersiden

Maritim

Medlemmer
  • Innholdsteller

    2 674
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    12

Innlegg skrevet av Maritim

  1. 6 minutter siden, Maritim skrev:

    Lars og Lars føkka opp et ellers «hemmelig» og artig fiske midt i norges tettest befolkede ommråde.  Plagde ingen at en og annen entusiast dro noen pene ørret i nattens mulm og mørke. Men dette måtte selvsagt outes for at de respektive skulle få til smør på brødskiva. Effekten av det hele var at en morsom bestand stor ørret ble utradert på to år, der etter kom det opp skilt om fisking forbudt.. synd og skam.

    Rett skal være rett. Det var Håvard Stubø som la det ut først og gamlelars so tok tak i det og holdt liv i det.

    • Like 1
  2. Lars og Lars føkka opp et ellers «hemmelig» og artig fiske midt i norges tettest befolkede ommråde.  Plagde ingen at en og annen entusiast dro noen pene ørret i nattens mulm og mørke. Men dette måtte selvsagt outes for at de respektive skulle få til smør på brødskiva. Effekten av det hele var at en morsom bestand stor ørret ble utradert på to år, der etter kom det opp skilt om fisking forbudt.. synd og skam.

    • Like 1
  3. Den 16.3.2020 at 8.36, Nils Master skrev:

    Hei
    Alt er avhengig av forholdene. På den tiden du skal fiske kan Bjøra være alt fra 120-20 kbm/s
    På stor og kald elv liker jeg godt de store 110mm wobblerne fra Vaarala, stillt til en rolig vuggende gange. Disse går dypt og rolig. På mindre og varmere elv er det et utall wobblere å velge i. Fargenyanser i gult,rødt og Orange er sjelden feil. Nå vet ikke jeg hvilket vald du skal fiske, men om vannstanden i Namsen blir veldig høy i forhold til vannstanden i Bjøra så kan det bli svært lite "drag" i elva. Da er det lette wobblere med god og livlig gange som teller. 
    Ikke så godt å spå i disse coronatider, men jeg regner med å være på plass på Storskogmo, som vanlig i den perioden du kommer så da kan du jo stikke nedom og hilse på og få litt input.

    Takk for gode tips! Blei jo en spesiell vår. Hadde fine dager på Skjørland! Fantastisk sted! Trivelig vertskap, flott beliggenhet og nydelig elv. Men med nysnø to dager før annkomst og «rar» elv så ble det som det ble. Vi var 8 mann. 4 fikk fisk, jeg fikk den minste på 7 kg (flue fra båt, intermideate line). Største på 13. Fiskerens første laks!:)

    • Like 2
  4. Den 12.2.2020 at 21.56, Maritim skrev:

    Har leid vald i Bjøra fra 19.05.20 og ei uke. Trolig ganske stor og kald elv mao..

    I den forbindelse har jeg et par spørsmål om fluer og woblere; 
    hvor lange tubefluer er mest brukt ev.t krokstørrelse på enkelt og dobbeltkrok, og hvilke fargekomboer er mest aktuelle. Gjerne kjente mønster. 
    Og så litt det samme på woblerfronten, lengder, farger og om det er noen av de vanlige over disk typene som kan funke (har et par i skuffen...)

    Om noen har andre tips om maifiske i Bjøra er det supert!

    M:)

    Jøss, her var det ikke mye fart! Ser at det er en del som har vert inne og kikka så mulig det er flere som lurer. I mellomtida har jeg fått litt tips fra lokale. Selvfølgelig ikke noe revolusjonerende men dog. Her kommer det; Lengde på tuber et sted mellom 5 og 10cm. Av farger er orange med kobber en favoritt men svart over gult er også fint og selvsagt svart over blått, gjerne med rød hale. Fluene må ned, synk lll er fint.

    På woblerfronten er det litt det samme, rødt/orange/kobber i forskjellige varianter. 
    6, 9 og 12cm med trykk på 9cm. Av fabrikkwoblere får Bomber gode skussmål.

    så det var litt av innspill jeg har fått. Suppler gjerne!

  5. Har leid vald i Bjøra fra 19.05.20 og ei uke. Trolig ganske stor og kald elv mao..

    I den forbindelse har jeg et par spørsmål om fluer og woblere; 
    hvor lange tubefluer er mest brukt ev.t krokstørrelse på enkelt og dobbeltkrok, og hvilke fargekomboer er mest aktuelle. Gjerne kjente mønster. 
    Og så litt det samme på woblerfronten, lengder, farger og om det er noen av de vanlige over disk typene som kan funke (har et par i skuffen...)

    Om noen har andre tips om maifiske i Bjøra er det supert!

    M:)

  6. Kastekurs er lurt. Sparer deg for mye tullball om du skal finne ut av det sjøl. Finnes mye «guffe» på markedet. Etter min erfaring er TMC sin meget bra. Dyr, men utrolig drøy! (Så kanskje ikke så dyr når alt kommer til alt). Husker at vi brukte (siliconebasert) listspray fra bensinstasjonen i gamledager. Dette var på den tida man hadde ekstremt dårlig råd og gikk sammen og kjøpte et billig DT-snøre kappa det i to og brukte fletta nylon som runningline... mye banning, men en og annen fisk blei det jo :)

    ps: fin stang!

  7. Kjenner ikke snella du lurer på. Men har et par kommentarer ut over de gode tipsa du allerede har fått. Ble jo en tråd som belyser fordeler og ulemper med snørefører. Fordelen er jo opplagt; du kan sleppe ut (eller kaste) og sveive inn, og snøret ligger pent på spolen. Ulempen er at når bremsen slurer er ikke lenger snøreføreren over det punktet der snøret kommer ut fra spolen. Altså, ved utras beveger utpunktet til snøret seg frem og tilbake slik snøret ble lagt på, mens snøreføreren står i ro. Det er et problem. Da får du en skarp vinkel som ikke er god verken for snøreføreren eller snøret. Finnes muligens dyre sneller som kompenserer for dette? Men jeg har ikke vert bort i de. Ut fra det du beskriver av eget fiske tenker jeg at du kan leve fint med snørefører. Den gang jeg begynte å fiske tungt med de snellene jeg hadde, plukka jeg bare bort snøreføreren. Så var det bare å sette den tilbake om det virka fornuftig. Mulig du kan gjøre det samme på den aktuelle snella?  For å summere; er ikke bare mekanikken som sliter med problemstillingen, men også  snøret. Blir utilbørlig press på begge! Høres kanskje voldsomt ut å skulle ta over funksjonen til snørefører med tommelen, men det er null stress. Du må ikke legge på snøret som en snørefører, bare guide det litt med fingeren når det bygger mye på midten av spolen.

    Ps.for å avhjelpe problematikken, husk å pumpe. Ikke vinsje.

  8. 1 time siden, piscator skrev:

    det var da voldsomt til radbrekking av innlegget mitt! 

    har da aldri sådd OPPLEVELSEN til maskinisten i tvil (derav formuleringen om at jeg ikke ser bort fra at noen kan ha hatt nytte...). Men om en slik opplevelse er det samme som at Glalaksens spamming av FS er det som har ført til de gitte resultatene, det vil jeg mene er å overvurdere hans bidrag. For du kan da ikke seriøst mene at det å trekke frem ett anekdotisk eksempel der en aktør fremhever sine opplevelser i en sak er noe sannhetsbevis for (den eventuelle positive) effekten av denne spammingen?

    Ja, jeg snakker ned innsatsen til Glalaksen, ikke hans intensjoner. De tror jeg egentlig er de beste. Men hvis han i stedet for å lete frem saker og stadig spy ut nye lenker, hadde brukt all den tiden du hevder han bruker på dette på å kommentere og drøfte de ulike sakene, og argumentere mot næringen, da hadde jeg kanskje trodd på at hans innsats virkelig hadde gjort en forskjell. 

    Ang. Radbrekking;

    jepp! ;) 

    Ellers bør du tenke på at dine formuleringer som "spamming" og "spy ut" er karakteristikker som mange ikke kjenner seg igjen i...

    Du har totalt misforstått Både intensjonen til "gruppen" Gladlaksen poster i, og misjonen til Gladlaksen per se.

    ev.t er du bare sta.. :)

     

    P.S   Utrykket "Jeg ser ikke bort fra" er en nølende innrømmelse, og der i nøling..

    Skjønner at du veeeldig gjerne skulle diskutere med Gladlaksen, men du må nok klare deg med oss andre... og jeg stiller! :)

    • Thanks 1
  9. 6 timer siden, piscator skrev:

    hvorvidt Glalaksen er en ressurs her på siden er det åpenbart delte meninger om. At noen kan ha nytte av disse linkene ser jeg ikke bort fra, men å skaffe den informasjonen Glalaksen bringer til torgs her; altså UKRITISK linke til adresser på nettet som omhandler saker på o-næringen er vel noe de fleste kan klare ganske raskt?

    Og problemet i denne saken handler ikke om Glalaksens eventuelle ensidighet. Dette er klassisk"cherry-picking",  men akkurat det er uproblematisk i denne sammenhengen. 

    hvorvidt han bør fortsette med dette kan derimot diskuteres. Er det slik at all PR er god PR? eller at målet helliger middelet? 

    naturligvis har ikke Glalaksen gjort noe som er direkte ulovlig; det er åpenbart innenfor forumets retningslinjer. Men om det han driver med er særlig klokt kan altså diskuteres. En RETT til å gjøre noe, betyr ikke det samme som en PLIKT til å gjøre det, og uansett bør vi alle bli mer kritiske til hvordan vi forvalter de rettigheter vi har....

    Dette innlegget har jeg lyst å imøtegå. Du har delt det opp, så jeg forholder meg til det.

     

    "hvorvidt Glalaksen er en ressurs her på siden er det åpenbart delte meninger om. At noen kan ha nytte av disse linkene ser jeg ikke bort fra, men å skaffe den informasjonen Glalaksen bringer til torgs her; altså UKRITISK linke til adresser på nettet som omhandler saker på o-næringen er vel noe de fleste kan klare ganske raskt?"

     

    du har akkurat fått et praktisk eksempel på at Glalaksens linker aktivt har blitt brukt for å unngå mer oppdrett i et lukket fjordsystem, og det med et positivt utkomme! Da kan du ikke komme med at det er delte meninger om hvor vidt Gladlaksens innlegg er en ressurs..

    du skriver videre at du ikke ser bort fra at noen kan ha nytte av osv...

    hva mener du med det? Er du usikker på om Maskinisten har hatt den opplevelsen han beskriver?

    videre Prøver du å snakke ned innsatsen til Gladlaksen som noe "de fleste kan klare ganske raskt"

    vi snakker dagelig og over år!! Det trur du ikke på sjøl en gang.

     

    Andre avsnitt;

    "Og problemet i denne saken handler ikke om Glalaksens eventuelle ensidighet. Dette er klassisk"cherry-picking",  men akkurat det er uproblematisk i denne sammenhengen. "

     

    ?!? Her sier du noe som du selv mener er irellevant så... ja.. ingen ytterligere kommentar.

     

    tredje avsnitt;

    "hvorvidt han bør fortsette med dette kan derimot diskuteres. Er det slik at all PR er god PR? eller at målet helliger middelet? "

     

    Gi meg et praktisk eksempel på at linkinga til Gladlaksen har skada forholda til villfisken, DA kan det diskuteres. En så lenge er innsatsen hans verd bare å bedre beiteområda til Saltdalselva.

    Ang. Mål og middel;  ja, om man må ofre at du og dine meningsfeller synes det er plagsomt med linker og det berger en bekk, er det helt klart verd det! :)

    siste avsnitt;

    "naturligvis har ikke Glalaksen gjort noe som er direkte ulovlig; det er åpenbart innenfor forumets retningslinjer. Men om det han driver med er særlig klokt kan altså diskuteres. En RETT til å gjøre noe, betyr ikke det samme som en PLIKT til å gjøre det, og uansett bør vi alle bli mer kritiske til hvordan vi forvalter de rettigheter vi har...."

    Dette blir så tullete at jeg ikke har noen direkte kommentar, men jeg synes det er så pass morsomt at jeg måtte sitere deg på det! :) Caps lock OG visdomsord.. :):) 

     

     

    • Thanks 1
  10. 5 minutter siden, LTPoppe skrev:

     

    Du får korrigere meg hvis jeg tar feil, Maritim, men det virker som du mener problemet her egentlig dreier seg om villaks / vs. oppdrett? Og i den loopen er oftest alt greit fordi kritikk av oppdrett må til for at villaksen skal overleve. Eller noe i den dur.

    Greit nok, men det er fortsatt ikke det det handler om. Poenget lengre opp her er at debatten blir skadelidende også for villaksens sak!

    Hva er vitsen med å starte den meningsfylte diskusjonen du åpner for, når alt du får tilbake er nye og endeløse rekker av linker og rørete youtube-klipp? Det er jo det som er grunnlaget (les: problemet) i det vi diskuterer her..........

    Om du ikke bekymrer deg så mye for at tre oppdretts-fans (som det ofte kalles hvis man uttaler seg kritisk om i disse debattene, jf. tyningen Lopez har opplevd) er bekymret, hva med denne: det fins knapt et eneste svar på alle linkene Gladlaksen oversvømmer forumet med. Knapt et svar! Og det er ikke fordi alle de ihuga oppdrettsmotstanderne har logget av. Dette kan selvfølgelig avfeies med at den som tier samtykker, men det burde mane til refleksjon når den eneste responsen er kritikk av hvordan Gladlaksen legger frem ting. Ikke innholdet i dem, men hvordan budskapet legges frem. Og mange av kritikerne understreker at de er oppdrettskritiske!

    Hvis du ikke gjør deg noen refleksjoner rundt det, synes jeg det er pussig. Med mindre du ikke klarer å se dette mer objektivt enn du skrev om at  "jamen jeg synes ikke det gjør noe.." Men krigen går jo sin gang uansett!

     

    Jeg korrigerer; du tar feil, jeg mener ikke denne diskusjonen handler om for eller imot O-laks.

    er bare å lese innleggene mine en gang til så ser du sikkert det ;)

  11. 42 minutter siden, Martin Lopez skrev:

    Har rikelig tilgang til havmus ( bifangst fra yrkesfiskere ) og jeg likern som mat. Ikke delikatesse akkurat og om man sammenlikner med knurr , men god mat og bedre en steinbitt etter min smak . Utvinner olje av leveren også : Gullverdt ! 

     

    Hva bruker du oljen til da? Kosttilskudd eller andre ting? 

  12. Er helt enig i at alle har rett til å si fra. Det vi ikke er enige om er hvorvidt dette er et problem eller ei. Jeg synes ikke det, du synes det. Når du forfekter at dette er et problem for villaksen mener jeg du er på jordet. Når jeg mener det er en ressurs mener du jeg er på jordet. Men det avspeiler jo også grunnholdningen som før beskrevet. Er det rart det er krig :)

     

  13. 1 minutt siden, piscator skrev:

    det er jo helt greit at det ikke plager deg personlig. Det må du gjerne mene. Men hvis du/dere faktisk bryr dere om saken, burde dere bli litt bekymret av at det er flere som gir uttrykk for at dette er plagsomt. Og det er nok LANGT flere enn oss tre som har slengt mest med leppa i denne saken; LTPoppe, Lopez og meg, som synes dette er plagsomt... (?) 

    Har det ikke slått deg at det er de få som plages som ytrer det, mens den eventuelt store majoritet som ikke plages heller ikke ser noe grunn til å si noe i sakens anledning?

    • Thanks 1
  14. 37 minutter siden, LTPoppe skrev:

    Du avviker fra sakens kjerne. Dette handler ikke om at det er vanskelig å svelge trådene, det er det bred enighet om her inne. Mange av linkene er høyrelevante.

    Men diskusjonen tar utgangspunkt i at man faktisk leser disse trådene (når man velger å gjøre det), og da er det på det grunnlaget det diskuteres. Ikke om det er oppdrettere eller villaksfantaster som leser linkene.

    Problemet som debatteres her er ensidigheten i vinkling, fraværet av diskusjon og kritisk blikk. Samt sammensausing av surrete og irrelevante linker.

    Altfor mange av disse trådene sklir over i en tullete oppdrettsmafia mot villaks-fanatiker-diskusjon, vi trenger ikke flere slike.

    «Sa oppdretteren» :):):) 

    spøk til side, mener budskapet i  mine inlegg er helt i sakens kjerne; Jeg sier gladlaksens inlegg ikke plager meg, og jeg velger hva jeg vil lese. 

     

  15. 22 minutter siden, piscator skrev:

    ---

    her tror jeg du "overvurderer" situasjonen fullstendig... ;)   meningsløst å karakterisere dette som en ressurs, særlig for saken det gjelder. 

    Mener helt klart det er andre som "overvurderer" situasjonen. Om du ikke er interessert så la vær å klikke deg inn. Om du der i mot finner en overskrift fristende så klikk på den... er ikke verre en det...

  16.  Var innom Georg A. Nilsen i Bogstadveien i dag. De hadde noen eksemplar havmus liggende i disken. Jeg kommenterte at det var skjelden vare, og fikk som svar at det var skjelden de hadde hel fisk men at de vanligvis førte filet. Jeg er litt i overkant interessert i både fisk og mat og har aldri sett havmus i fiskedisken verken rund eller filetert. Gadd ikke spørre noe mer da det var en aspirant som sto bak disken.

    Spørsmålet mitt blir; er havmus over hode spiselig?

    Husker at bestefar kalte både havmus og skolest for; skolest. Tenkte mitt om filetene hun påsto de brukte å ha. 

    Noen som vet?

     

     

     

     

  17. Den 12.9.2017 at 14.58, Afre skrev:

    Hovedlinkene til Glalaksen er som oftest helt grei og kurante. Og jeg stort sett finner jeg dem verdt tiden. Det er når han velger å krydre det hele med en haug av andre meningsløse lenker at han bommer grovt. Det være seg Youtube videor som ikke har noe med saken. Eller andre lenker totalt uten verdi for saken. Et godt eksempel på dette er vist under

     

    Alle disse lenkene jeg viser til her er bare totalt bortkastet tid å følge. De har svært lite eller ingenting med saken å gjøre. Men er presentert som de har noe med skaen å gjøre. Hvorfor Glalaksen velger å gjøre dette er det bare han selv som vet. Men jeg syntes nå at han burde vite bedre.

    Tipper på at vedkommende som har opprettet profilen "Gladlaksen" jobber i et nyhetsbyrå of sorts, og har benyttet programvaren på jobben til å finne artikler som omtaler de uheldige sidene ved oppdrett..

    Om så er tilfelle er det forklaringen på et par av tingene dere iriterer dere over..

    selv har jeg antatt dette, og brukt Gladlaksen som en slik ressurs. 

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.