Gå til innhold
Fiskersiden

maskinisten

Medlemmer
  • Innholdsteller

    523
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    24

Innlegg skrevet av maskinisten

  1. 57 minutter siden, Potemkin skrev:

    Laksenæringa bringer så mye penger til statskassa at man må innse at kampen mot denne næringa ikke kan bekjempes på stortinget. Her må man tenke nytt. Litt surt å høre, men man må være realist. 

    Jeg er redd du har helt rett i det.

     

    5 timer siden, KjellArne skrev:

    Underforumet "Laksefiske" har da Glalaksen i hvert fall tatt knekken på.

    Er nok en del som kunne vært postet under andre kategorier.. for eksempel. Miljø

  2. 1 minutt siden, piscator skrev:

    svært usikker på om disse lenkene bidrar til særlig opplysning i sakens anledning. Dette er IKKE kritikk fra mange hold samlet på ett sted; det er lenkene som er samlet på ett sted. Det er noe HELT annet...

    har også lest de fleste av sakene som lenkes, men ikke på bakgrunn av lenkingen. Den fremstår som helt unødvendig. 

    og btw, selve saken, og de fremgangsmåter som har blitt brukt er vi nok stort sett enige om...

    Lenkene er samlet på et sted og har adresser til mange forskjellige hold, mange forskjellige tidsskrifter, og forskjellige forfattere/organisasjoner, så i hvert fall jeg oppfatter det som kritikk fra mange forskjellige hold.

    Når jeg ser en link som er postet på et forum så antar jeg selvsagt ikke at det er forumets bruker som også står bak eller er forfatter av artikkelen det linkes til, noen ganger kan det vel tenkes, men i dette tilfellet er det nok helt utelukket.

    • Thanks 1
  3. 34 minutter siden, piscator skrev:

    btw, angående trådens innhold, Dagbladets nettsider  (skal avstå fra å linke! ;) ) melder nå at Fiskeriminister Per Sandberg har innrømmet at hans private epost-konto kan ha havnet hos lobbyister, og at han som en konsekvens av dette skal settes under lupen av Stortingets kontroll og konstitusjonskomite. For å diskutere sakens innhold; dette er jo ikke greit i det hele tatt, for å si det mildt. Kan Sandberg overleve dette som Fiskeriminister?

    Beklager litt sent svar, det hadde vært mye raskere og enklere om du hadde lagt ved en link.. ;) 

    Det er i hvert fall grov uaktsomhet, jeg tror det blir svært vanskelig for Sandberg å gjenopprette troverdigheten, jeg blir ganske overrasket om han overlever som fiskeriminister hvis det viser seg at han med overlegg har delt ut e-posten.

    Men med tanke på hvem som påstår det, så er det jo ikke helt enkelt å vite hva man skal tro.

  4. 35 minutter siden, piscator skrev:

    ja, det er viktig å imøtegå O-industrien og deres skjønnmaling av situasjonen, og manglende vilje til å ta tak i problemene. Men det er ikke likegyldig hvordan man møter disse problemene. Det er viktig å opptre taktisk klokt, og helst samlet. Det er bare på den måten man kan oppnå en kraftig stemme som har mulighet til å nå frem overfor politiske myndigheter. Å drive sololøp kan virke mot sin hensikt. 

    Blant annet derfor er Glalaksens strategi helt forfeilet. Det glalaksen driver med er ikke å dele informasjon, der er spamming, og bidrar til å undergrave troverdigheten til de som er kritiske til o-næringen. Svært uheldig. De som kommer utenfra må jo bare lure på hva dette er for slags kommunikasjonsform, og om dette er representativt for motstandere av o-industrien....

    og ja, et forum som FS er et ekkokammer der de fleste er enige. Desto mer meningsløst blir det å spamme ned siden. De fleste av oss som er interessert i saken har jo lest dette lenge før Glalaksen sender ut sine spams. Alternativt, hvis man regelmessig søker på Google eller andre motorer, vil man raskt få opp nye saker om temaet. I beste fall er det han driver med helt unødvendig, hvis det er kampen mot o-næringen som er poenget. 

    Og selv om vi stort sett er enige om saken her; hvis vi har en konstruktiv diskusjon her, istedenfor å oversvømmes av meningsløse lenker uten ytterligere drøfting, da kan det jo hende vi kan lære noe av hverandre, selv om vi er aldri så enige i utgangspunktet. En lenke uten kommentar har jo ingen verdi....

     

     

    Jeg og mange andre synes derimot det er helt greit å samle all dritten i en kumme.

    Mitt poeng er at hvis posting av linker bidrar til at noen leser uten at det nødvendigvis diskuteres her på forumet, så bidrar det muligens til at det fører til diskusjoner og opplysning andre steder og da ikke nødvendigvis på nett.

    Så la oss bare være enige om å være uenig, det er vel så vidt meg bekjent ikke Glalaksen i egen person som er forfatter av alle artiklene det linkes til, så hvordan det skulle bidra til å undergrave troverdigheten til kritikere av oppdrettsnæringen er for meg en gåte, dette er kritikk fra mange hold samlet på et sted.

    Jeg for min del leser ofte artiklene det linkes til, ingenting overrasker meg i noen særlig grad lengre, heller ikke fremgangsmåtene til Frode Reppe.

    • Thanks 1
  5. Et øyeblikk siden, Martin Lopez skrev:

    Tenk hva man kunne ha oppnådd om man hadde  brukt like mye energi på å forby - begrense bruk av faststående redskap , her av garn , for fritidsfiskere. Tenk på hvor mange flere SØ du hadde greid å fange i dine tokter... 

    Ja, det er flere enn en vei til Rom, og det satses heldigvis mer og mer på kontroll og oppsyn av ulovlige garn.

    Enkelte steder i landet kunne det helt sikkert også ha vært mer begrensninger for garnfiske, jeg har ikke tilgang på noen tall som sier noe om hvor mye hobbyfiskere tar med garn, jeg mener uansett at når det blir snakk om å begrense hobbyfisket, da er det allerede gått for langt, da kan man heller ikke forsvare en videre fangst fra yrkesflåten.

     

  6. 3 timer siden, piscator skrev:

     Er det slik at all PR er god PR? eller at målet helliger middelet? 

    naturligvis har ikke Glalaksen gjort noe som er direkte ulovlig; det er åpenbart innenfor forumets retningslinjer. Men om det han driver med er særlig klokt kan altså diskuteres. En RETT til å gjøre noe, betyr ikke det samme som en PLIKT til å gjøre det, og uansett bør vi alle bli mer kritiske til hvordan vi forvalter de rettigheter vi har....

    Det er for sent å snyte seg når nesen er borte, vi bør alle bli mer kritisk til hvordan vårt folks rettigheter blir forvaltet, og jeg anser det tvert imot som vår fordømte plikt å gjøre det vi kan for å bevare natur og mangfold til våre etterkommere. 

    Oppdrettsindustrien rår over tidsskrifter og fora som daglig spyr ut løgnaktig propaganda om hvor bra tingenes tilstand er.

    Jeg tror ikke det fremmer saken å legge bånd på de få som står frem og deler informasjon på et lite forum om en sak som før eller siden vil berøre oss alle sammen.

    Hvorfor mener du/dere at det å dele informasjon er uklokt? 

    Skal vi i stillhet bare la oppdrettsindustrien ture frem uten noen form for kritikk?

    Hvem og hvordan mener du i så tilfelle tar skade av noen linker på et forum?

    Noen etterlyser diskusjon, det er vel og bra og ingen står vel i veien for det? Men på et forum for sportsfiske blir det ofte til at man preker til koret, de aller fleste er vel grunnleggende enige her?

  7. Vi kan i alle fall fastslå at innleggene til Glalaksen er en resurs!

    En del av brukerne her på forumet husker muligens borti aksjonen mot ytterligere oppdrettsaktivitet i Skjerstadfjorden som pågikk for et par års tid siden.

    Glalaksens innlegg og linker var da til stor hjelp når vi samlet informasjon og dokumentasjon som ble brukt i vår argumentasjon mot utvidet oppdrettsaktivitet i Skjerstadfjorden, til alt overmål ble vi motstandere faktisk hørt og planene om mer oppdrett ble inntil videre stoppet.

    Det er heller ikke sånn at alle postene og linker Glalaksen har publisert utelukkende er negativitet rettet mot oppdrettsindustrien.

    Jeg mener, det er det vel verdt om man så bare berger en lokalitet eller bestand av laks eller sjøørret, så bare peis på videre Glalaksen  :thumbsup:

    For øvrig kan jeg ikke se at Glalaksen har gjort noe annet enn å følge forumets retningslinjer, denne delen av forumet er vel muligens ikke ment å være til diskusjon, kanskje mer til informasjon?

    bilde.jpg

    • Thanks 1
  8. Den ‎28‎.‎03‎.‎2017 at 12.38, svartfeskarn 2 skrev:

    Satt å så på sjøkart å flyfoto å lurer på om det er snarere å kjøre gjennom sundstraumen når man skal på yttersia av Saltstraumen å ned mot beiarkjeften.? Er det veldig stri strøm der eller går det greit ?  

    Det kommer vel an på hvor du tar utgangspunkt fra, fra Saltstraumen er det like greit å gå igjennom Sundstraumen.

    Til tider veldig sterk straum der, men det går greit å gå der, kommer an på båt og motor da.

  9. Den ‎08‎.‎06‎.‎2016 at 9.21, cesar skrev:

    Jeg har ikke noen tro på å bruke flasher etter Sjøørret for husk ørreten er en meget var fisk ,så jeg tror du skremmer den istedet. Så flasher er nok bedre egnet etter laksen.

    Husk å svinge ofte når du dorger for det er ofte i svingen sjøørreten tar, når agnet øker farten igjen..

     

    Har etter hvert ganske mange sjøørreter på samvittigheten, rundt 95% av de er tatt med flasher, men vi snakker da for det meste om 4 kg + i størrelse, så at flasher skremmer ørreten er jeg ikke helt med på.

    Noen ganger kan det nok være tilfelle, men for det meste er nok flasher veldig bra å bruke.

    Å svinge ofte er et godt råd som jeg støtter :)

    Har nettopp startet årets sesong som endte med 3 stk. ørret, et par som stakk... prøvde også etter laksen, det ble 1-0 til laksen denne gang.

    Ingen av ørretene var spesielt feite, så etter min mening kan det nok lønne seg å vente litt til..

  10.  

    10 hours ago, andreassenm said:

    Godt poeng der maskinisten... Har ikke fått noe selv i år, men har inntrykk av at den fremdeles er mager..
    Hvor dypt bør man fiske nå? Har prøvd alt fra 2-4 m til 12-15 uten hell.. :o

    Om det ikke er spesielle forhold i år så er du nok på rett spor mtp. dybde, det er vel mer et spørsmål om å være på rett sted til rett tid.. jeg pleier som regel å begynne på rundt 10 meter og så justere etter hvert.

    Prøv også med noen andre farger, gjerne skarpe farger hvis det virker dødt og ikke gir resultat.

  11. Supert at vi tilsynelatende har et veltilpasset og velfungerende støtteapparat som alltid stiller forberedt til å takle slike krisesituasjoner.. ;p

     

    Men ja, ser den at interessen for de små muligens har litt større grobunn og utviklingspotensiale hvis man legger inn en smule mer seriøsitet også, det er vel meningen at det skal være mulig for de små å lære litt også?

  12. Det blir nok ikke lenge til vi får se at det ikke bare er såkalte miljøkvoter i forbindelse med CO2 utslipp å få kjøpt, og så lenge noen betaler for det så vil det vel også bli fullt lovlig i bruk, miljøet i seg selv har vel egentlig aldri vært på agendaen, men mer som noe vi omtaler med tanke på å berøre vår skyldfølelse, og dermed rettferdiggjøre flere avgifter med fancy navn og hentydninger.

    Nei la oss heller betale en liten symbolsk sum sånn at vi med god samvittighet kan fortsette med kriminaliteten og svineriet..

    • Like 1
  13. At det i år tilfeldigvis har blitt fanget størje langt til havs betyr jo ikke at det alltid vil være sånn, det gjenspeiler jo bare makrellens vandring i forhold til tidligere år.

    For få år siden ble stort sett alt av det norske fiskeriet etter makrell utøvd i sørligere deler av Nordsjøen.

    De senere år har fisket stadig beveget seg lengre nord og vest i havet, et liknende mønster kan vi se på fiskeriet av NVG sild, vandringsmønsteret og fangstområdene har forandret seg radikalt på ganske få år.

    Dette går nok i sykluser, om noen år vil vi nok igjen oppleve for eksempel. det samme kystnære sildefisket som vi hadde for bare et titalls år siden.

    Størja ble tidligere også i stor grad fangstet på i fjordsystemene og kystnære områder.

    Spørsmålet er imidlertid om hvorvidt bifangstene i forbindelse med ringnotfisket i fremtiden vil utgjøre en såpass stor del av totalkvota, at et målrettet fiske ikke vil være tilrådelig uansett.

    • Like 1
  14. La oss si at Norge får en kvote på 500 individer, med snittvekt på 200kg og pris til fisker på la oss si 300kr/kg.

    Dette vil utgjøre 100 tonn, med en førstehånds fangstverdi på 30 mill, det høres kanskje mye ut, men i realiteten er det ikke rare greiene når det evt. skal deles på flere fartøy og utgifter trekkes ifra..

    Doble disse tallene, og det vil etter min mening fortsatt være en dårlig og risikofylt butikk for den kommersielle fiskeflåten i Norge..

    Ramon har derfor etter min mening helt rett i at et omfattende sportsfiske, både kan være mer lønnsomt og ikke minst mer hensiktsmessig totalt sett..

    • Like 3
  15. Det er nok en del naturlige årsaker til variasjonene år for år, man bør dog først og fremst ha i mente at dorgefisket i fjorden ikke utelukkende beskatter bestanden fra Saltdalselva, dette fisket vil derfor (etter min mening) ikke ha like stor betydning for bestanden i Saltdalselva som mange vil hevde.

    Vi kan også se paralleller ved utviklingen/svingningene i Beiarelva, der er det pr. i dag et veldig begrenset dorgefiske i oppvekstområdene til den stammen.

    I år har jeg også observert mye lakselus på sjøørreten i Skjerstadfjorden, noe som til stadighet tidligere har blitt avvist som noe problem, spørsmålet man bør stille seg da, er om at det muligens er endringer på gang?

    Eller om det eventuelt er andre mulige årsaker..

    En regulering av fisket er nok ingen dårlig ide uansett hvilken 'side' man står på..

  16. Må vel burke noen timer skal man klare å lure ho :) Hadde vært mulighet for anna bifangst eller litt større sjanse skulle jeg ha prøva. Et anna problem er vel at det er ikke sikkert kveiteutstyret holder mål om det skulle sitte på en av de store i andre enden.

    Nei det er vel tvilsomt, men man vet jo aldri, det er nok uansett en stor fordel å være to i båten om man virkelig skulle være så heldig, ser for meg at det kan bli mye kjøring og manøvrering for å holde følge, dykker den så er vel slaget tapt etter ganske få sekunder.

  17. Jeg har komentert saken i min post om Størje! Den har nok fått feil behandling og ikke blitt rett behandlet for 1. klasses kvalitet, som kreves for høeste kg pris.. de fikk kun 55kr per kg! Langt under det man knne fått.. Det er meget viktig at de særskildte prosedyrene for bløgging kuttflater og nedising skjer umidelbart. Det ble på 40-50 tallet utarbeidet 46 paragrafer fra fiskeridirektoratet om hvordan Størja skulle behandles!

    Dette er noe alle på disse båtene i utgangspunktet vet, men disse ringnotbåtene er i utgangspunktet heller ikke rigget for å behandle og ivareta disse fiskene, denne båten har verken kvote eller tillatelse og har således ikke nødvendig utstyr eller teknikk for å ivareta fangsten med tanke på å oppnå best mulig pris/kvalitet.

    Første bud er at man må ha rikelig is tilgjengelig, det har ikke disse båtene, de kjøler fangsten i nedkjølt sjøvann (RSW), om det er tilfredsstillende for denne type fisk skal jeg derimot ikke uttale meg om, men RSW vann er i utgangspunktet mellom 1,5 og 2 minusgrader.

    Det er for øvrig ikke bare selve behandlingen av fangsten som bestemmer pris, fettinnhold, farge og sikkert flere andre parameter som bestemmer det.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.