gjørsmeiteren

Medlemmer
 • Innholdsteller

  152
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

1 Neutral

Om gjørsmeiteren

 • Rang
  Medlem

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. gjørsmeiteren

  Historier om svenske monstermaller? troverdig?

  Uffdaa ikke akkurat liten sjø å satse på Men malle oppi der, er som å finne arapaima på svalbard liksom
 2. gjørsmeiteren

  Historier om svenske monstermaller? troverdig?

  1992, en sommerdag Speilblank overflate på sjøen. Sted: Feriehytta ved Ramberg ved Rømsjøen. Sett av: Ekteparet Thorleif og Bjørg Bøhn og datteren Anne Grethe, fra Fredrikstad. I 16 år hadde Bjørg og Thorleif Bøhn moret seg over deres gode venn Asbjørn Holmedals historie om ”sjøormen” han så i Rømsjøen. En sommerdag i fjor tok spøken brått slutt. Bjørg hadde vært nede på badebrygga og tatt et morgenbad. På vei inn i hytta kastet hun et blikk ut over den speilblanke Rømsjøen. Da så hun et avlangt legeme i sjøen, på størrelse med en tømmerstokk. Hun ropte øyeblikkelig på mannen Thorleif og datteren Anne Grethe, – se, nå kommer sjøormen til Asbjørn. Mannen og datteren kom løpende til vinduet og kunne konstatere at noe stort kom svømmende inn mot land. De hastet ned til vannkanten for å se nærmere på vesenet. Da Bjørg kom ned til vannet, hadde ”sjøormen” dukket under. Bare noen strømhvirvler i en ellers speilblank overflate vitnet om at noe hadde forsvunnet i dypet. ------------------------------------------------------------------------------- Denne var mest real tror jeg, malle på ca 2meter ser faktisk ut som en tømmerstok hvis den er i overflaten, rund od mørk
 3. gjørsmeiteren

  Historier om svenske monstermaller? troverdig?

  Fant en svensk artikkel engang for ikke så lenge siden, de mente mallen hadde hatt velykket gyting i emån eller helgeå, nå husker jeg ikke helt om det var det ene eller andre. Kan komme mer ''sjørom'' observasjoner her til lands spør du meg :D, spennende greier! Snart ser vi folk bruke 1kg's brasmer som agn under dupp er ''sjøorm'' ryktene gamle eller nylige foresten ? Jaa, oversatte en russisk tekst engang, fra sank-petersburg og innover er det bittesmå mallebestander vist.
 4. gjørsmeiteren

  Historier om svenske monstermaller? troverdig?

  akkurat dette, men jeg trodde rogn ikke klarte seg lenge ut av vannet, type 30min-1 time.
 5. gjørsmeiteren

  Historier om svenske monstermaller? troverdig?

  Vet om vann hvor det aldri var gjedde, bare ørret men så kom de helvettes fuglene, alle mulige slag sikkert og vips smågjedde i vannet. Litt utrolig egentlig.
 6. gjørsmeiteren

  Historier om svenske monstermaller? troverdig?

  Noen som har bevis eller vitner på at det er tatt malle i stora lee på svenske siden ?? Rømsjøen hele ligger på norsk side vel ? den har ingen forbindelse med noen vann over på svenske siden ?
 7. gjørsmeiteren

  Historier om svenske monstermaller? troverdig?

  Den naturlige innvandringen vill nok ta helvettes lang tid er jeg redd
 8. gjørsmeiteren

  Historier om svenske monstermaller? troverdig?

  Er det mulig at det forsatt svømmer noen monster individer ? Er bare båven og mockelen som er aktuelle vel ? Det blir tatt endel maller opptil 20kg i båven på trolling metoder...men har hørt at de er kullsvarte på grunn av alderen...altså malle på 20kg som er 40-50år gammel...lover dårlig altså. http://www.fisch-hitparade.de/wels-waller-world-top100.php Kom over denne siden, at det svømmer sånne fisker i dype,mørke sjøer her i nord er veeeldig inspirerende Og når det gjelder den norske mallen, så tror jeg kom over en rapport på fiskelykke.no, og fangster av mallen foregikk vist i nærheten , sverige muligens elno...
 9. Har nå lest om en haug av monstermaller fanget i sverige for mange år siden på diverse svenske forumer og rapporter, mens her i norge har vi ikke sett snurten av fisken, De fleste vanna på østlandet har nå sikkert blitt fisket i, kanskje ikke etter malle men må jo ha blitt oppdaget i snarere tid ?? Tenkte å høre andres mening rundt dette her. 180kg mal i båven....140kg mockelen...eller 130kg i ivosjon i skåne....sånne vekter er imponerende selv idag, som i Rhone,Ebro,Po osv....bikker man 100kgs grensa er man utrolig heldig. Er det ikke mulig at disse mallene veide det halve, men så har folk bare anslått vekten ? Og sist, kan norske sjøorm historier ha vært maller ??? Malle i norge er bare pisspreik mener jeg til noe kommer med bevis.
 10. gjørsmeiteren

  Stovivannet og dælivannet?

 11. gjørsmeiteren

  Stovivannet og dælivannet?

  Tusen Takk for nyttig info. Siden jeg er fra gjøvik så er jeg litt lei abbor,ørret og anna småfisk for å si det sånn, fisket dette i ca 10år i mjøsa og området Jeg er egentlig mest interesert i karpe.
 12. gjørsmeiteren

  Stovivannet og dælivannet?

  Akkurat ja, stor suter da ?? når dere prøvefisket i Dæli, hva brukte dere da ? med tanke på garn hvor sansyligheten er stor at dere dro opp alle arter der, hvis du skjønner Og ja, plasser hadde vært kjempefint takk har sett mye på gule sider og diverse blogger men hele runden rundt vannet ser ut til å være gjenngrodd av siv og liljer. Kunne tenkt meg å meitefiske der til sommeren.
 13. gjørsmeiteren

  Stovivannet og dælivannet?

  Takktakk. Er det sikkert karpe i steinstjernet og dælivannet eller bare rykter? Tror duu. Nå jeg fisket på stovivannet kom det en dame som pratet om store gjeddefangster der for endel år siden. til venstre for brygga, går man langs vannet er det mange fine fiskeplasser , fant mark og maisbokser.
 14. gjørsmeiteren

  Stovivannet og dælivannet?

  Da har jeg flyttet til bærum og bosatt meg 15min unna disse vanna nevnt ovenfor, vært på stovivannet og kastet sluk, men ble ikke noe, og rakk ikke å besøke dælivannet før vinteren kom. Begge vanna virker veldig spennende isåfall, noen som vet hva som svømmer der ute blant vanliljene og sivet ?? håper på svar.
 15. gjørsmeiteren

  Akersvannet denne uken!??

  Er i området å lurer på om det er verdt å prøve der?? Hvordan er det med båtleie der? Og er det virkelig så dårlig fiske som de sier?? Håper på kjapt svar.