Gå til innhold
Fiskersiden

thor oddvar

Medlemmer
  • Innholdsteller

    178
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av thor oddvar

  1. Heisann!

    Jeg er en gutt på 17 år fra Melsom videregående skole under utdanningsprogrammet medier og kommunikasjon som trenger hjelp! Jeg er over middels interessert i sjøørretfiske og bruker mesteparten av fritiden min på nettopp dette. Jeg er også over middels interessert i film og foto, samt at jeg har fullført to år med fordypning i disse emnene. Jeg holder på med et lite filmprosjekt hvor jeg skal lage en større film om sjøørretfiske. Denne er det ingen tidsfrist på i og med jeg har planer om og er godt i gang med å filme sjøørretfiskere i de forskjellig årstidene. Jeg trenger enkelt og greit noen sjøørretfiskere som er villige til å ha med seg en kameramann i ryggen på en fisketur.

    Denne perioden, dvs. denne pluss neste uke, har vi journalistikk på skolen. Vi skal skrive en større reportasje om noe vi interesserer oss for og noe som er aktuelt for årstiden. Og hva er vel ikke mer aktuelt en sjøørretfiske? Hvis noen kunne stilt opp og ikke har noe i mot å ha med seg en kar, så ta gjerne kontakt på: thorofilm@live.no

    Da tar jeg både film og intervju samtidig. To fluer i en smekk!

  2. Samme art og samme yngel. Forskjellen er at laks og ørret som velger å vandre ut i sjøen går igjennom en prosess etter en viss periode i elva. Såkaldt smoltifisering. Dette gjør at de klarer å leve både i fersk- og saltvann. Når prossessen begynner klasses fisken parr og når den er ferdig kalles fisken smolt. Den blir da ofte litt blank i utseendet når den er klar for utvandring. Dette skjer etter sirka 2 år.

    Vanlig brunørret kan riktignok klare seg greit i brakkvann. Har selv fått brunørret innerst i fjorder hvor vannet har svært lavt saltinnhold. Og da spesielt etter perioder med god vannføring i vassdragene.

  3. Heisann! :)

    Jeg er en gutt på snart 17 år som har drevet med sportsfiske siden jeg var liten. Har alltid vært svært interessert i ørretfiske både i sjø- og ferskvann. Jeg har i mange år drevet med film og går på medier og kommunikasjon hvor jeg nettopp har fullført ett år med fordypning i film og nå har påbegynt ett år med fordypning i foto. Jeg lager mye film på fritiden og i skolesammenheng.

    De siste årene har jeg kombinert fiske og film etter beste evne med meg selv. Enten med stillestående kamera på stativ eller med et såkalt "actionkamera" på hodet. Dette blir i lengden veldig kjedelig å se på. Derfor har jeg nå fått andre fiskere med på laget. Jeg filmer og de fisker. Jeg har lenge tenkt å lage en film primert både om sjøørret og ørretfiske. Jeg har i samarbeid med noen fiskere i Hordaland startet med litt filming.

    Det jeg nå er ute etter er å finne sjøørretfiskere i vestfold som kunne tenke seg å være med på dette. Det går enkelt og greit ut på at jeg blir med på fisketur og har med kamera. Filmingen vil skje over tid. Ingenting er planlagt. Jeg bare slenger meg på.

    Filmen skal ikke lages for noen form for markedsføring etc.. Men blir produsert kun for moro skyld. En eventuelt opplastning på youtube vil finne sted.

    Hvis det skulle være noen som vil slenge seg på, så send meg en mail på: thor_oddvar1996@msn.com :)

    På forhånd takk!

  4. Melsomvik er verdt et forsøk. Altså ute ved Trælodden. Fra odden og bortover noen hundremeter mot Tønsberg. Var der på søndag i forferdelig sterk vind. Fikk et par stykker, den største nesten 1 kilo, men hadde en følgefisk etter på svært mange av kasta. Den ville aldri bite på noen av slukene mine. Den var mellom 2-3 kilo tipper jeg ;)

  5. Hei.

    Du trenger ikke vadere, det er ikke mulig å vade der nede. Bunnen er for bløt, du vil synke gjennom. Men det er god plass for baksleng nede på sletta. Kanskje en fordel med gummistøvler, da det kan være litt vått her og der.

    Er det tillatt med sluk også? Hvor går jeg ned til sletta hen? ;)

  6. hei igjen.

    De fleste jeg har fått der nede har ligget på 1-2 kg. En var ca 3 kg. Jeg har bare fisket nede ved jarlsberg, nedenfor travbanen. Dert er det ei åpen slette, og fint å fiske med flue.

    Er det tørt å stå der nede eller bør en ha vadere.

  7. Hei ;) Er en temlig ivrig sjøørretfisker på 15 år og kommer fra Vestfold. Har aldri vært i Finnmark før, men skal en tur i august. Lurer derfor på om noen har tips til plasser fra land? Fisker både med flue og sluk. Får aldri fisk på over kiloet hjemme, så hadde vært morro å fått en rugg :)

    Skal bo på Hotel i Alta sentrum, men har bil tilgjengelig, så kan reise et stykke ;)

    Sjørøye hadde også vært gøy å få, men skal visst være vrient å få..

    Takker på forhånd for svar :)

  8. Heisann! :)

    Jeg er en gutt på 15 år som holder til i Vestfold. I slutten av sommerferien skal jeg være med pappa når han skal jobbe i Hammerfest. Jeg selv skal fiske. Har aldri vært i Finnmark, men hørt mye positivt om fisket her :)

    Jeg er interessert i alle tips jeg kan få :) Er ille i det spor kjent det oppe, men pappa er kjent også er det mulig å anskaffe seg et kart. Fisker i sjø og ferskvann. Ørret, sjøørret, røye, sjørøye og laks er det jeg er mest interessert i :) Har aldri fått sjørøye eller røye, og ørretene jeg har fått har ikke nådd mer enn kilosgrensa verken i ferskt eller salt vann. Vet det er muligheter for ganske stor fisk ser oppe :) fisker med sluk, flue

    og stort sett alt annet sportfiskerredskap ;)

    Hvor man får fiskekort tas også i mot som nyttig info :) Eventuelle avgifter slipper jeg vel i og med jeg er under 16 år ?

    Mvh

    Thor Oddvar :)

  9. Heisann! ;)

    Er så og si ny innen laksefiske, og skal en tur til Bjerkreim å fiske uti Juli. Så noe en gang på en nettside at barn under 16 fisker gratis ;) noen som vet noe om dette, eller hva det eventuelt koster? :)

    Mvh

    Thor Oddvar

  10. Takk for svar :). Men turen går til Gol i Norge, ser ut til at det blir greit vær der. Blir jomfruturen på nye stanga og snella :)

    Heisann ;) Holder selv til i Andebu/Vestfold ;) Hvis du skulle ta turen til Sverige en annen gang, så er sjøørretfiske i Strømstad meget bra ;) Men det er sjøfiske :)

  11. Sommer og sommer, er vel enig i det at det ikke er mye til sommer, men horngjelden kommer på denne tiden og reiser til høsten.

    Du kan jo selvfølgelig få sjøørret om dagen også, er helst når vannet har badetemp, at nattfiske er best. Horngjellen går i stim, så en dag koker det på et sted og neste dag er den borte. Er bare det at jeg har uflaks og møter horngjeld på hver tur.

    Ikke gi opp! Skitt fiske ;)

  12. Sommertid i Vestfold!

    Er fast rutine hver sommer det der. Er ikke annet å få på kroken. Det går i horngjeld og makrell. Har bodd i Vestfold i hele mitt liv, men har vært på Vestlandet i alle ferier og bodd ved sjøen. Der er det ikke mye horngjeld og ikke mye sjøørret, men er i allefall mulig å fiske målrettet etter en art og stort sett kunne lykkes. Er kun makrellen som har vært litt overbegeistret for fiskeutstyret mitt av og til. Så det var litt irriterende i begynnelsen når jeg begynte å fiske sjøørret her i fylket. Den tar absolutt alt! Fluer, sluker, agn, dasspapir og Gud veit ikke hva...

    Nå som det begynner å bli varmt i vannet, så er kveld, natt og morgen best etter sjøørreten. Da har jeg ikke fått så mye horngjeld, har intrykk av at det er en solskinnsfisk. Men makrellen tar døgnet rundt. Men tror du kan lykkes best med nattfiske eller tidlig morgen :)

    Skitt fiske!

  13. Heisann :) Faren min har kjørt forbi dette området flere ganger. Vi bor selv i Vestfold, men vi har tenkt oss en tur litt senere i mai :) noen som vet hvordan det er å fiske i elva nedenfor flyplassen ved Dagali? Og eventuelt noen vann eller andre elver/bekker i området. Fisker med både sluk, flue og mark, så kom gjerne med anbefalt fiske metode? Hvilke arter er aktuelle i dette området? Er ørreten og røya som står i fokus ;)

  14. Heisann :)

    Bor selv i Andebu, då fisker endel i Melsomvik ;)

    Man kan faktisk få fin sjøørret hele veien fra stupebrettet og helt ut til den ytterste odden, også kalt Trælsodden. Skal du fiske med sluk, så kan det være lurt å gå et stykke utover. Er veldig langgrundt innerst i vika, men alt er supert om du bruker vadere. Kan vade veldig langt ut ;)

  15. Heisann! :)

    Har aldri vært med på sjøørretkonkurransen, men tenkte jeg skulle i år. Finner lite om regler osv, på nettet. Jeg er 15 år, regnes jeg da som barn eller voksen?

    Noen som kan fortelle litt om klassene? Junior, flue og åpen?

    Konkurransen varer fra 13-15 april. Er man da med alle dagene, eller en av dem? Fisker man døgnet rundt osv...

    Oppmøtet er på Furustrand, men kan man fiske andre steder i Vestfold?

    Er det noen forhåndspåmelding, eller melder man seg på ved oppmøte og eventuelt pris osv...

    Takker for svar på forhånd :)

  16. Hei igjen! :)

    Tok meg en ny tur idag på ny plass. Der møtte jeg Ivar Magne som gav meg mange gode tips. Det var knallvær og det tegnet til en bra dag. Etter at jeg rigget klart utstyret med reke som agn, så kom det en rognkjeks svømmende noen meter fra overflaten. Jeg kastet uti og rognkjeksen, den tok. Samtidig fikk jeg også en liten sei på krok nummer to. Det ble en liten kamp, men kjeksen kom seg trygt på land grunnet god hjelp fra Ivar's gode håv. Og da var en ny art sikret, på første kastet. Fantastisk moro!

    7434836_orig.jpg

    Min første rognkjeks :)

    3491777_orig.jpg

    Fikk også min første rødspette på 600 gram. Ikke stor, men nok til at fiskegleden biter tak i kroppen. Det ble også et par småsei til i tillegg til en liten lomre. Fin dag ;)

    318334_orig.jpg

  17. Heisann :)

    Da har jeg fått begynt å prøve meg med litt lett-meitefiske i sjøen. Har ikke noe kraftig utstyr, men den gode gamle slukstanga har gjort nytten. Jeg har laget egne tackler selv som jeg agner med reker, og dette har fungert fint.

    Øver flere dager med sol, regn, sludd og snø har jeg prøvd meg fra båtbryggene. Vannet er fortsatt kaldt, men det er liv der nede. Etter å ha kastet uti satte jeg meg godt til rette i campingstolen. En varm kopp kaffe og en kvikk-lunsj var god ventemedisin. Etter ikke så alt for lang tid bet det på en liten tass. Dette var en liten og hissig knurr.

    2419128_orig.jpg

    Den knurrende fisken.

    Etter en stund bet det på en liten sei. Fikk mange av disse i løpet av kvelden. De stimet omkring under bryggene.

    3727766_orig.jpg

    Ikke stor, men gøy allikevel.

    Neste dag var det knallsol! Da tok jeg nok en gang med meg kaffe og kvikk-lunsj, og var klar for nye utfordringer. Det tok ikke lange tiden før det bet på en flyndre. Er litt usikker på arten, men tror det er en lomre.

    2426856_orig.jpg

    Her er fangsten på vei opp.

    IMG_6102.JPG

    Resten av dagen ble det bare noen napp + fisk som ikke ville følge med helt opp til overflaten.

    867924_orig.jpg

    Deilig å fiske i solskinnet.

    Senere på Kvelden tok jeg meg en ny tur igjen. Da ble det nok en sei + en liten lyr.

    8991617_orig.jpg

    Har blitt hekta på dette med meitefiske, så kommer nok et nytt og bedre innlegg så snart jeg har fått fuktet krokene mine igjen :)

    NB: Får ikke fram bildene :( Har ikke gjort det før, så hadde vært fint om noen hadde tips :)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.