Gå til innhold
Fiskersiden

bsperrud

Medlemmer
  • Innholdsteller

    204
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bsperrud

  1. Denne diskusjonen var bra :)

    Ser at det er flere med sterke meninger her, men liten innsikt i trolling som sportsfiskemetode... hehe fint at dere i hvertfall prøver å forstå :)

    Jeg har alltid ment at trollingfiske i sjøen bør være tillatt med 10 stenger. Baglimit må innføres med et maksantall på f.eks 4 fisk uavhenging av art ! C&R er en fin ting, så slipp skånsomt ut de fiskene som ikke skal konsumeres. Drit i bilder men sett de ut ved båtripa !!!

    Et minstemål bør også innføres på de mest utsatte artene. SØ har jo et minstemål i fra før, så det ser jeg ikke på som noe problem.

  2. Hvor dypt du skal fiske kommer helt ann på sted/vann og fiskeslag !

    Gjedda ligger ofte på banker ved bunnen hvor det skråner nedover. Ørret har en komfort temperatur på 5 -10 grader. Fisker mann i kaldt vann som f.eks nå, så trenger du ikke dyprigg.

    Jeg har hørt av guidene på väneren i sverige at de sjeldent kjører riggen dypere enn 30 fot etter ørret og laks, men i Østersjøen er det anderledes. !

  3. Tunhovd er bare en skygge a seg sjøl nå for tia. Uvettige nedtapinger og hardt garnfiske har gjort sitt med både røye og ørret bestanden. Ville ikke satsa der om du ikke får gode råd fra folk som kjenner vannet.. Står vel kanskje litt bedre til med pålsbu, men har ikke fiska der sjøl.

    Må nok si meg uenig med deg der. Tunhovd har alltid levert fra seg storørretter på våren. I det teamet vi fisker i så blir det tatt ørretter over 6 kg hvert år, og det er på en gruppe med 4-6 hyttefolk og under en uke fiske....

    Pålsbufjorden har vært tappet ned nå i 2 år pga ombygging av demningen, men fisket der kommer sikkert sterkt tilbake.

    Vi fisker rundt Storneset på Tunhovd og beveger oss sjeldent inn i Storfjorden.

    Personlig har jeg ingen storørretter på sannvittigheten i denne fjorden, men har vært vitne til flere kubber hos andre trollere.

    Grunnen til at trollere har boikottet fjorden er de sære fiskeregelene som de selv har forårsaket fjorden med masseuttak av stenger og rovslakting av stamfisk på 90-tallet...

  4. Hei.

    Er det noen som har erfaringer med Tica sneller?

    Lurer på typen: Tica Sea Spirit SS348 med LC.

    Skitt fiske har de til under 500 kr.

    Hva tror dere om den?

    - Har 10 stk....Alle like dårlige :D Hadde store forventninger til disse snellene, men de holder ikke mål over hodet !

    - Legg heller på noen "røde lapper" og kjøp Daiwa'n.

    Tro meg, det vil lønne seg i lengden.

  5. Skal du kjøpe nappvarslere, bør du gå for kvalitet først som sist. Billig på Ebay er bare å styre unna, de tåler lite og kan brukes bare under tørre sommerforhold. :) Fox, Delkim og Solar er topp kvalitet som funker både på regnværsdager og på isen. Fox er mye bedre enn DAM, tror nok at selv de billigste Fox er bedre enn dem. Har tilsvarende varslere fra ProLogic (koster like mye som DAM sine), og de er ikke brukbare når det er minusgrader. Til vanlig sommerfiske har jeg derimot ikke hatt problemer med dem. Hvis du ikke vil blakke deg helt er det rimeligste trådløse settet til FOX den beste investeringa over tid. Skal du bruke dem på normalt meitefiske i sesongen, holder DAM sine til det.

    - Jeg har 3 Fox nappvarselere og er veldig godt fornøyd med dem. Det eneste negative jeg har opplevd er at de ikke fungerer når de blir dekket med frost...

    Har de erfaringene etter flere ganger med gjeddemeiting, hvor tempraturene sakte men sikkert har sunket under 0 grader...

  6. Troller mye på en sjø som storørreten beiter på smårøye,tenkte jeg skulle bruke smårøye som angn til ørreten :hailfs: Men det jeg ute etter er og fiske opp litt små røye på 8-13cm til angn :rolleyes: Men trenger litt gode råd og tpps til hva man bør bruke til angn for og fiske opp smårøya med???

    - Ta og hør med noen grunneiere om du kan få satt ut noen småmasket garn for å selektivt ta smårøye !

    På den måten hjelper du jo også til med kultivering :blush:

  7. har hatt ett tilfelle hvor jeg har fått dykking, det var på skrå i medsjø hvor ei bølge kom og slo den under.. ellers så har det vært problemfritt.

    - Det kan nok tenkes Frode at akkuratt de paravanene de kjøpte hadde en feil, de andre fungerer jo greit !

    Blyer ikke ned mer enn 30g når jeg kjører med wobblere og sluker. Bruker mest bomber og tomic i 4" og 5". Alt annet som skal ned i dypet blir sendt ned med en dipsy diver eller dyprigg.

    Bruker mye paravaner fordi båten min ikke er egnet for planerboard.

  8. bytte klyper til Scotty hvis det ikke er det på dem.... må bøye bøyla litt opp og frem for å forandre på trekkpunktet.

    hadde jg vært deg så hadde jeg kastet den eller brukt dem til bokstøtter, synes selv di er bare dritt :) kjørt med mange typer, yellow bird, grizly, etc.

    kjører nå 4 stk pajk, white shark... er di beste jeg har prøvd hittil, 5" tomic, kussamo, drar det uten prob!

    Et par fiskekompiser av meg i Kongsberg har tatt ut white shark paravanerne sine og lagt dem igjen hjemme :)

    Hadde store problemer med at de "dykker" og løser ut "scotty" klemmene pga vannmotstanden. Har prøvd å stille "bøye" festet på dem, men det fungerte dårlig. Skal jo sies at det har vært problemer med 2 av 6 stk, så de kan jo vært feil produsert... :P

    Har byttet til offshore paravaner vi nå med scotty klemmer....

  9. Jævla fristende, men da er problemet registrering og forsikring!

    - Jeg har ikke det store behovet å registrere og forsikre båten.. Det blir en "trailerbåt" som aldri blir lagt igjen ved noen brygge, men kjørt trygt hjem i garasjen etter bruk !

  10. - Trur jeg heller ville tatt en tur på Mårvatn..

    Har ikke peiling på prisen hos Even Prestgarden, men det følger båt med på leia. Tatt mye fin fisk der oppe igjennom åra... Stort vann med et stort potensiale..

    Even har også ei forholdsvis ny hytte i yppelig standard..

    Tvi,tvi.... :(

  11. Det er moms, men ikke toll på båter, så du måtte betalt 25% av kjøpssummen på båten.

    Hadde jeg reist med norsk henger hadde jeg tatt med båt og motor og gitt BLANKE i tollen

    Helt enig

    :wacko:

  12. Vil dette si det samme som om at jeg kan reise til Sverige med en norsk registrert henger og kjøpe meg en båt (uten motor) uten og betale avgifter i tollen Steinar ?

    Eller er jeg helt på jordet...hehe

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.