Jon Are Endrerud

Medlemmer
 • Innholdsteller

  34
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Jon Are Endrerud last won the day on October 13 2018

Jon Are Endrerud had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

5 Neutral

Om Jon Are Endrerud

 • Rang
  Nytt medlem

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jon Are Endrerud

  Opplevelse fra Randselva 2018

  Sesongen i Randselva er over, deler et par øyeblikk fra høsten:
 2. Jon Are Endrerud

  Hellefossen laksefiske og utstyr

  Litt sent svar, men uansett. Jeg benytter en "Lawson Northern Lite 13' 40-140g" stang siden det ofte er veldig variabelt i forhold til vannstand hva man benytte av søkker. Når det gjelder snelle benytter jeg "Ambassadeur 6500-CS Rocket". Fisker man på blå vest er det greit å kunne kaste litt langt. Fisker du på rød sone trenger man ikke dette, men det blir uansett mye sveiving så det er greit med en snelle som ikke er for stor å tung. Søkker bør du ha litt forskjellige vekter. Du er greit dekket hvis du har mellom 50-100g. Noe jeg gjør er å kjøpe billige bly søkker på Abru Import 100gram. Disse kan enkelt klippes til lettere hvis man må ha det. Sene benytter jeg både 0,45 og 0,50. Det som er fint med 0,50 er at man ofte letter får opp ustyret igjen hvis man sitter sist. Du får Durlon laksesene hos Abru Import, denne er veldig bra og tåler mye juling. Fluer som benyttes er gjerne oransje/røde/svarte. Det meste tror jeg funger, man får som regel fisk på det man har i vannet. Hvis man ikke har kastet med spinnutstyr før så er det gjerne lit klundrete i begynnelse men det går seg til. Det er verdt det når man står der med fisken. Send meg gjerne en melding. Lykke til.
 3. Jon Are Endrerud

  Bra start på stamfiske i Drammenselva

  Flere som ser frem i mot laksestarten i Drammenselva ? Kom jo heldigvis en slags løsning på slipp problemet.
 4. Jon Are Endrerud

  Bra start på stamfiske i Drammenselva

  Så det jeg også Svein. Det går vel greit 1-2 sesonger, så vil man vel begynne å se virkningen av dette. Det finnes vel ingen andre løsninger heller. Hvis man stopper slipp så er det vel ingen vits i utredning av tilltak. Gift er vel eneste løsning. Den fisken i vassdrag som er resistent er vel en like stor risiko som den som slippes. Parasitten vil også uansett bestå. Mest trolig vil den da spre seg på et eller annet vis. At et regnbueørret anlegg i Tyrifjorden skulle få så store konsekvenser er helt for jævlig. Både for fisken, fiskere og lokalsamfunn. Det er jo mange andre vassdrag i norge som også har dette problemet. Når det eneste de har å komme med er stans av slipp og ingenting annet er det litt håpløst. Hadde det kommet med en plan og økonomi så hadde det vært fremtidsutsikter. Nå virker det kun som at det skal legges ned. Vi som fisker må vel etterhvert finne andre plasser. Vi får håpe det kommer en eller annen løsning på dette.
 5. Jon Are Endrerud

  Norske Lakseelver: Vil du jobbe hos oss?

  Ja så det er ikke nok å være fiskesugen?
 6. Jon Are Endrerud

  Nummedalslågen

  Takk for raskt svar. Jeg fisker både med fluestang, søkke og sluk. Det som gir fisk(-:
 7. Jon Are Endrerud

  Nummedalslågen

  Hei Jeg er fisker som tenkte jeg skulle fordøke meg i nummedalslågen, men synes det er litt vanskelig å finne frem hvor man bør fiske og hvordan kortsalg fungerer der. Ser grei forklaring for brufoss, men hva med stubben? Har prøvd å benytte kjøp funksjon på nett, men får bare feil og info ser gammel ut. Noen som kan gi meg hint. Takk på forhånd.
 8. Jon Are Endrerud

  Bra start på stamfiske i Drammenselva

  Det som er sikkert er at man mister muligheten for skikkelig fisk på østlandet. Snittet i drammenselva kan få konkurrere med. Dette må også gjelde Lierelva. Samme fisk og GS der. Like stor smittefare. Med de områdene der er snakk om ser jeg heller ikke at giftbehandling vil fungere. Man kan heller spørre seg hvorfor det ikke har spredd seg allerede hvis teorien som er lagt til grunn er sann. Det å bare plutselig si nei er også litt rart, virker litt tilfeldig alt sammen. Antageligvis innfall avgjørelse uten tanke på konsekvenser. Etter å ha satt meg inn i helheten tviler jeg på at dette ordner seg uten videre. Men jeg håper, det å miste denne muligheten merker jeg er skikkelig krise.
 9. Jon Are Endrerud

  Bra start på stamfiske i Drammenselva

  Etter det jeg forstår så gjelder det smolt som kan vandre ut og opp i andre vassdrag og bære GS med seg. Flom og ekstremvær er også nevnt. GS tåler vel ikke saltvann og flom er vel heller ikke noe argument siden vannregulering de siste årene har tatt disse toppene. Det har jo også fungert utmerket i alle år.
 10. Jon Are Endrerud

  Bra start på stamfiske i Drammenselva

  Jeg har hatt mange bra opplevelser i drammenselva de siste årene og det er med litt fortvilelse jeg leser at mattilsynet har avslått søknad om utslipp av yngel i 2017. Er det noen som vet noe mer om dette?
 11. Jon Are Endrerud

  10kg + fisk stamfiske Randselva 2015

  https://vimeo.com/142922900