Gå til innhold
Fiskersiden

Erik Dahl

Medlemmer
  • Innholdsteller

    25
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Erik Dahl

  1. Powerjigger har elendig aksjon, tyngst i klassen, tykk og stygg, totalt mislykket i jiggerklassen. Den er en 15-50lb stand up offshore-stang, ingen jigger. Har stanga selv, bruker den kun når jeg skal over 800g i blyvekt. Finnes så mange stenger som har mye bedre egenskaper enn powerjiggern.. anbefales ikke. Å ha fiskeglede med en powerjigger er som å ha happytime med en vedkubbe..

    Ok. Tror ikke vi fisker med samme stang. Noen har gitt deg en 2"4" og skrevet lawson på den tydeligvis..

  2. Powerjigger er fantastisk? Det er det verste jeg har hørt.

    Hmm, mulig du har hatt noen erfaringer jeg ikke har hatt, men jeg bruker min Lawson Power-jigger 15-40 MYE, og er kjempefornøyd... Skal legge til at jeg ikke har kjørt storkveite osv på den nei, men har nå tatt Sei på 10,5kg og Torsk på 15kg med den, og det var kun positive opplevelser for min del...

  3. Forskerne hadde vel uttalt at det nå var for mye makrell i norske farvann, så de spiste opp mye næring for annen fisk? Er tjukt av dem langs hele kysten helt opp til Troms. Jeg blir fort lei makrell som mat, men heldigvis funker det glimrende som agn også.

    Tviler jeg ikke et sekund på. På mine jaktmarker (Nordmøre) er det helt ekstreme mengder, og de er over alt. For bare 20 år siden kom de ikke før juli/august, nå kommer de i mai, og i sånne mengder at det er til å bli bekymret av. Man kan bare sleppe ned ei hekle 10m nesten uansett plass og dybde og dra i bøtter og spann... Stort sett kun til plage for meg som ikke trenger mer en et par til agn i ny å ned. Har også merket meg at i takt med den økende mengden makrell som okkuperer alt av grunner må jeg stadig lenger til havs, og dypere for å finne Seien. Kan nesten virke som den er litt fortrengt, men hva vet vel jeg...

  4. Hei!

    Har i det siste prøvd ut en del fiske med hel agnfisk. Har funnet ut at Småsei (200-500g) fungerer i en klasse for seg på grunnene her, har betydelig bedre uttelling enn med fks shadjigg... Men jeg har et problem. Med unntak av når jeg bruker lang havfiskebom, så surrer agnfisken seg rundt fortommen på hovedsena , spesielt ved nedslipp. Jeg har brukt typiske kveiteoppsett, med modifisert flyvende øye og andre løsninger jeg har lest om og sett erfarne sportsfiskere bruke. Har dere noen tips her, hva gjør jeg galt? Når fisken går som den skal, fisker den bra, men det har som oftest endt med at jeg bruker lang havfiskebom for å unngå problemet. Jeg synes dog at den bommen ser litt voldsom ut, og er usikker på om den er optimal når jeg drifter etter kveita..

    Mvh Erik

  5. Hei!

    Fisker relativt mye i hele sommerhalvåret i Hemne. Disponerer båt og har bra rekkevidde, men har hengt meg litt fast i de samme gamle fiskeplassene, blir mye Torsk, Sei, Brosme og de standard artene. Jeg er lysten på å finne nye plasser og evt nye arter, hadde vært artig å prøvd flatfisken. Får noen kveiter (+/- 5 stk i løpet av en sommer), men har aldri fått noen andre flatfisker... Legger ved en link til sjøkart i kjerneområdet, hvor ville DU prøvd lykken her? :) På forhånd takk:)

    Kartet : http://kart.gulesider.no/m/nP6m2

  6. Om en nykommer på forumet kan komme med et råd, så må det bli å se på fiskesettene som selges på XXL Sport. Her føler jeg man får mye for pengene, iallefall om man ikke fisker så voldsomt ofte.. Har testet både Ørret, Sjøørret og Laksecomboen der. Havfiskesettet får trekk for den uholdbare snella Mitchell Riptide;)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.