Gå til innhold
Fiskersiden

BusterSCC

Medlemmer
  • Innholdsteller

    112
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    3

Innlegg skrevet av BusterSCC

  1. Ser kveite er nevnt, Tm150 har fungert veldig fint for min del til kveite på 10-50meter. Ser ofte kveite røyser seg opp etter jiggen, kveita er ofte aktiv i vannlaget og den tegner som regel veldig "rette" streker på ekkoloddet. Kjørte på en kveite i fjor og den forsvant ut av ekko på rundt 90meter, da var det rundt 120meter dybde. Kveiten var 150cm lang. Har fått flere 90-100cm kveiter som man ser ekkoet tegner opp fra bunnen og tar jiggen. Fisker som regel 5-8 meter over bunnen mest effektivt. Min erfaring er att det er bedre å finne plasser hvor det ikke er overfylt med byttefisk når man jakter kveiter, heller områder rundt,å da gjør TM150 en strålende jobb på alle aktuelle dybder hvor jiggfiske etter kveite er aktuelt. Her om dagen fikk vi en brukbar fisk på rundt 145cm , der ser vi ekkoet streker rett opp mot båt. Slipper jigg ut, kveiten tar 4-5m under båt, frispoler, strammer til når fisk når bunn. Heftig kamp. Slik jeg fisker kveite så setter jeg pris på den brede vinkelen. Bunnstruktur har jeg via Structurescan men bruker det nok ikke like mye lengre som tidligere i jakten på dronninga.

    • Like 1
  2. 17 minutter siden, Pilk skrev:

    Har koblet i samsvar med det skjemaet. Lurer derfor på om det er noen forskjell på 7 pin og 9pin. Eller hva som evt. kan være årsak til at jeg ikke får xid til å funke.

    Blå = dybde+

    Svart = dybde –

    Hvit = temp +

    Blank = temp jord

    Brun = ikke i bruk

    dette på 9 pins xonic plugg..

    • Like 2
  3. Vært ute å testet evo3 9" i dag og kan gi en enkel tilbakemelding.Liker den svært godt.

    Keypadden er jeg svært fornøyd med da det ofte er litt bevegelse i båten når man krysser fjorden , tror for min del att det nye tastaturet kommer til å bli brukt mye.. blir nok fingermerker på skjerm også men det er morro å se att knapper kommer tilbake. Når man dunker i bølger så er det greit å flytte i kartet med knapper mot touch. 

    Legger også merke til at c-map kjøpt via gofree jobber svært mye raskere. Det lagget endel på evo2 , ble bedre etter noen oppdateringer men nå er det absolutt bra. Liker cmap godt da etter tips fra team colibri om farge på dybdesjattering, bruker det både til navigasjon og fiske.

    Neste steg blir å teste Sonarchart live med Navionics kortet 

    Evo2 var en god maskin jeg likte godt men kjørte evo2 7" da 9" var lik oppløsning, Evo3 9" virker svært lovende til mitt bruk i allefall

    • Like 1
  4. Det som er "dårlig" med det rimelige Baystar kittene er noe vandring på bullhorn og slangene som følger med er plast og man "terminerer" dem selv. Går fint å få koblingene tett men de er en feilkilde, så kan man bytte ut til skikkelige slanger senere med presset kobling.

     

  5. Jeg har vært fornøyd med Sony sine i den lave prisklassen. Kjører du uten hus på caps. Det er såkalt splashproof så der tåler litt regn uten hus.

    Vet jo at Gopro 4 er bedre (og 5) men til en rimelig løsning så er Sonyen innenfor hos meg! 

    Har tidligere hatt GoPro 3 Hero Silver. Den slukte batteri så den ble ikke mye nyttig i båten for meg.(Hadde 3 batteri.Ble mer batteri organisering enn fisking, satt på spissen)

  6. Skreien vandrer nok inn i områdene der etter nyttår, i Mars tidene (sikkert før også) burde det være gode muligheter for kveite.
    Har selv fisket kveite litt lengre sør om Nyksund og mistenker området på denne siden av Vesterålen kan være generelt bra på kveite.


     

  7. Ja det går greit,har testet 0.38-0.41 og det driver for mye opp i 1.5 knop ,:) 
    Tror det var en Fireline 0.38 jeg hadde som var mer flat en rund og den var kjedelig å holde i nedre vannlag.
    Nå kommer det jo ofte nye multisener på markedet og det kan godt være noe som funker bedre enn PowerPro men for min del blir det PowerPro neste år også,man blir trygg på det som har fungert :) 
    Jeg kjøper PowerPro lokalt i Bodø der de spoler på snella med maskin, blir ikke noe "slakke" på trommelen. Er krevende å spole 3-400meter stramt og jevnt på.

    Har kjørt en 0.24mm 832 Gore og det var overlegent på drift i høy fart , men tålte svært lite kontakt med stein/bunn. 
     

  8. Hei,

    Har kjørt med Sufix Gore 832 og PowerPro Depth Hunter.

    Førstevalget mitt til drift / jigg er PowerPro 0.32, liker att den bytter farge hver 10 meter og den har vist seg sterk mot slitasje. Har brukt 0.32mm til den snella jeg bruker mest til 4-500 gram jigger og en snelle med 0.28 til lettere jigger. 
    Bruker 0.90-1.10mm i toppen.

     

  9. Såpass det var ikke akkurat en gla historie.

    Syns rullene så svært bra ut på nye HSS , men slik jeg husker så går jo akslingen til vippen igjennom en av rullene dere også , det er ikke noe jeg har tenkt som problem før nå.

    Prøver å nå HSS sine båthengere på nettsiden deres , nå finner jeg kun Bålsta der ?


     

  10. Godt poeng Colibri! 

    Personlig så syns jeg HSS ser svært bra ut med tanke på prisen. Liker konseptet med mye kjøl-ruller , da føler jeg att båten har det bedre. Men har aldri prøvd å slepe en selv.
    Studerte HSS på Sjøen for alle ,jeg syns det ser mer velbygd ut en andre i samme pris.
    Men det spares sikkert en plass på disse også.

    Hadde jeg vært uten budsjett hadde det vært enkelt å kjøpt en Svela på bakgrunn av gode tilbakemeldinger - men min situasjon er ikke slik :) 



     

  11. 13 timer siden, Flyfishing for Salmon skrev:

    Hadde en Tysse 2000 henger. Det ble en dyr affære. Den solgte jeg lynkjappt etter att jeg var nær til å havne i grøfta grunnet svært innstabil henger. Den vobblet forferdelig uansett etter optimal instillinger. Aldri meir Tysse for min del Dog, bare hva jeg selv syns da.......:unsure:

    Høres ikke bra ut i det hele tatt. Ble hengeren kontrollert i ettertid ? Jeg ser for meg att byggemetoden gjør att rammen lettere kan bli skjev kontra en som er sveist og med flere avstivere. Hvordan bil slepte du med ?

    Har kjørt med 2000 kg hengeren til Tysse med last på 600 kg for noen år siden og hadde jeg en svært god snitt fart uten problemer (med så lite last så anser jeg det ikke som en test av hengeren).


    Syns også denne tråden var svært nyttig da jeg går med samme tanker som trådstarter men har kun siktet meg inn på boggi.

  12. Har erfaring med Tysse og Gaupen.
    Har nå to stk Tysse med 1000 og 1500kg totalvekt , 1500 kg er samme henger som 2000kg Tysse jeg har men med en ekstra aksling.

    Tysse er midt på treet på kvalitet , har byttet bremser,wirer og hjullager (på begge). Hjullager ryker fort når bremser begynner å henge på så jeg er nøye med å sjekke tempratur på langtur. 

    1000kg Alko drag, har kun vært brukt på ferskvann etter overhaling,2 år siden,montert fett-nipler for smøring av lager ,montert lys fast på henger for å slippe avtagbar ramme og problemer med støpsel/kontakt,Erfaring: ingen dypping , ingen problemer. Båt står permanent på og varier fra 20 til 200 mil i året. , godt under maks vekt som last og ligger bra på veien,(hatt i 4 år selv,2007 modell)

    1500kg - Alko drag, har kun vært brukt ved saltvann etter sist overhaling,Erfaring: ingen dypping ,100kg over maks vekt,ligger ok på veien, opplevd heng på en side etter service, henger sto en stund mellom bruk , må nok bytte en wire igjen , brukes 6-8 ganger i året, gjerne 30-40mil pr vei 2 ganger og resten til service/vedlikehold/vinterlagring.
    (hatt den i 2 år selv,2009 modell)

    Gaupen kan jeg ikke gi nå vurdering på da den ble misbrukt(før jeg tok den i bruk også) og dermed tilstand deretter.

    Ang 2 akslinger så blir man vant med det også , er litt ekkelt å rygge trange plasser med i starten men min erfaring er att man merker ikke så mye etter litt bruk.(Her har jo bil noe å si også).
    Blir uten tvil 2 akslinger på neste for bedre stabilitet på veien og sikkerhet mtp punktering.

    Konklusjon fra min erfaring er att Tysse er helt OK, savner hel sveist ramme da jeg føler jeg må kontrollere skruer etc nå.
    Hadde også vært optimalt med lavere tyngdepunkt også.
    Generelt,Feil justerte bremser og feil kulevekt kan også ødelegge enhver henger men det er nok trådstarter godt opplyst om.
    Jeg er vant med å dra henger og kjørt caravan tidligere noen mil.

    Edit: Var i kontakt med Tysse for noen spørsmål og opplevde svært god service på teknisk.


     

    • Like 1
  13. Hei!

    Lurer på om noen kan komme med en prisvurdering HVIS jeg skulle solgt min HDS 7m gen.2 Touch.
    Maskinen har stått i nettverk med en Simrad NSS evo2 og brukt som ekkolodd bilde/autopilot kontroller..(uten att det skulle bety noe for eventuell neste persons bruk)
    Maskinen er brukt ca 330-350 timer / 1 sesong uten feil/problemer.

    Opplyser om att dette er ikke noen salgsinnlegg da den kun vurderes byttet ut, kun verdivurdering på bruktmarkedet.
     

    Takk

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.