Gå til innhold
Fiskersiden

Kafk4

Medlemmer
  • Innholdsteller

    139
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kafk4

  1. D er jeg tilbake etter en god times testing av stanga med forskjellige sluker.

    Resultatet er at den takler alt mellom 7 og 25 gram utrolig bra.

    7 gram, som var det minste jeg testet gikk lengre enn jeg hadde trodd. Selvsagt ikke å lang som 25 gram, men det kan man ikke forvente heller. 12 og 15 gram virker også utmerket på denne stanga, mens det faktisk er 25 grams sluker som imponerer meg mest. Her kan jeg gi godt i uten at jeg føler at stanga sliter. Merker selvsagt at dette er opp mot maks, men hadde ingen problemer.

    Presisjonen er det heller ingenting å si på.

    Nå virker jeg kanskje veldig positiv, men dette er faktisk den beste stanga jeg har brukt til nå :)Lystfiskern gjorde det godt i å gå god for denne :) anbefales!

    Fikk dessverre ikke kjørt fisk i dag heller :(

  2. Da har jeg testet stanga litt. Tok meg en rask tur utenfor leiligheten med kun stanga og en sluk (Jensen Sild 18g). Det første problemet var rett og slett vinden i dag. Veldig vanskelig å teste kastelengde og presisjon når sluken uansett blåser 30-40 meter.

    Selve følelsen og aksjonen virker bra. Den er kanskje en smule myk, men det liker jeg.

    Skulle selvsagt testet tyngre og lettere sluker også, men ville ikke gitt meg mye pga vinden. 18g så ut til å være et veldig greit valg for denne stanga, det er også i den vektklassen veldig mange av mine sjøørretsluker er.

    Kommer tilbake med en ny vurdering så snart jeg har testet litt mer. Sitter uansett igjen med en positiv følelse.

    Fikk ikke kjørt fisk i dag, men kanskje morgen :)

  3. Bruker for det meste 15-18 gram sluker til sjøørret, så der er den midt i hva jeg trenger. Har fra før flere stenger fra 3-15 gram som kan dekke eventuelt lettere fiske.

    Når der gjelder lengden så er nok denne i øvre sjiktet av hva som jeg synes er greit, men fortsatt innenfor. Har god plass i stasjonsvognen min:)

    Det jeg lurer mest på er jo hvordan denne stanga er i forhold til andre alternativer og hvilke reelle alternativer som finnes.

    All hjelp mottas med takk!

  4. Heisann

    Jeg snuser litt etter ei ny stang til sjøørret, men er veldig usikker på hva jeg skal velge.

    Ser at skittfiske har tilbud på nevnte stang. Er det noen her som har efaringer med denne? Hvordan er klassifiseringen og hvordan er denne i forhold til den vanlige speedmaster.

    Dere må gjerne komme med andre forslag til stenger som passer spesielt godt til sjøørret.

    Mvh Kafka

  5. Hei og velkommen til forumet.

    I den prisklassen er det mye du kan velge mellom. Personlig holder jeg en knapp på Shimano på både snelle og stang. Dette er bare egne preferanser.

    Vet ikke helt hva slags ferskvannsfiske du skal bedrive men vil tro at en 9 fot 3-14 gram og en 1000 snelle passer greit.

    Hvis jeg skulle kjøpt nytt sett nå ville jeg valgt Twin Power 1000 FC (2299,-) som snelle og SpeedMaster AX 270L 9'/3-14gr. (1799,-) som stang. Dette blir totalt 4098,- og ligger i øvre del av hva du vil betale.

    For å kutte prisen litt kan du velge denne stanga istedenfor Technium DF BX Spinning 270 L 9' 3-12gr (999,-). Denne gir mye stang for pengene.

    Når det kommer til snøre er det mye å velge mellom. Til en Twin Power 1000 passer det fint med alt fra 0.10 - 0.20 mulifilament. Alt etter hvor stor fisk du skal fiske etter. Berkley Fireline Crystal er et veldig greit snøre. Jeg vil anbefale størrelse 0.15.

    Husk at dette er mine egne preferanser og det er ikke sikkert at dette vil passe til ditt fiske.

  6. Cannonbang skriver jo hvilke materialer som kan brukes i den tråden:

    Hei

    Du kan godt bruke påfuglvinge hvis det er fluer med fjærvinger du skal binde. Hale av fasanhøne er ubrukelig uansett, det er vingefjær(skulderfjær) som er originalt. Men disse er ganske små, og fungerer bare på krok fra ca 10 og oppover. Påfugl er veldig fine å binde med, fibrene er forholdsvis myke og sitter godt sammen. På større laksevarianter av March brovn ble det før brukt halefjær av kalkun.

    Denne klassiske flua ble bundet med litt av hvert før i tida, det er ikke så viktig å ha det akkurate materialet, ting som ligner er helt ok. Halefjær av røy/orrhøne f.eks går fint. Vingefjær fra fasanhøne kan også være variable i hvor mørke de er. dette avhenger av hvilken fasanart som blir brukt. De vanligste er dog ringneck eller gullfasan

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.