gss

Medlemmer
 • Innholdsteller

  604
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

5 Neutral

Om gss

 • Rang
  Ivrig bruker

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Gjedde er god matfisk, og en flott sportsfisk. Utrydding er nok umulig.
 2. Formålet med dette var (ser i ettertid at det kun var ut fjoråret dette skulle pågå) å redusere gjeddebestanden. Med harpunering tenker jeg på å skyte store / større eksemplarer, som i så tilfelle vil øke gjeddebestanden.
 3. Jeg får litt hakaslepp når jeg leser dette. Noen som vet mer enn det som står i denne artikkelen? https://lokalen.wordpress.com/2017/11/12/far-loyve-til-a-ta-gjedde-i-osvassdraget-med-harpun/
 4. Det ble tatt en kveite på stang på ca 110 kg øst for Huglo (Husnesfjorden) for en del år siden. Mener å huske den var norgesrekord en kortere periode. Ellers fra gammelt av et kjent kveiteområde; Huglo-Laukhamarsundet-Hodnanes
 5. Noen som har erfaring med å fiske etter laks i sjøen på denne tiden av året? - fortrinnsvis i nærheten av gyteelv.
 6. gss

  Gjedden og meg

  Hvilket vann er dette? Og en gjedde på kun 1 kg er virkelig 7 år (!!)
 7. gss

  Gjedden og meg

  Hei igjen, ville bare presisere at jeg er veldig positiv til at store gjedder blir sluppet tilbake. Poenget mitt var egentlig bare det at man bør være litt forsiktig med hva man mener om andre (som har like stor glede av å fiske) som ikke gjør det. Selv vurderer jeg sterkt å anskaffe meg veienett, slik at jeg har mulighet til å veie og ta bilder av en evt storgjedde, hvilket jeg anser som en vesentlig del av fiskegleden. Matnytten er egentlig underordnet i denne sammenheng. Er nok bedre matfisk de som er under 5 kg. Er gjerne ekstra viktig å slippe ut storgjeddene i vann der det kun er gjedde og ørret (+ evt røye), da jeg antar flere antall gjedder vil gi enda større predasjon av disse, og kanskje nærmest utrydde ørreten. Tipper stor gjedde spiser mest andre gjedder, i vann der det i tillegg kun er ørret.
 8. gss

  Gjedden og meg

  Ære være deg for å slippe ut igjen storgjeddene :-) Men samtidig vet du jo at det fremdeles finnes 8 kg-gjedde i Grimevannet selv om det ble fisket opp en slik for ett år siden. Synes det må være rom for begge deler, og ikke minst ydmyk overfor hvilke prosesser som skjer i for eksempel Grimenvannet, med hensyn til gjeddebestandens sammensetning av individer mht vekt. Det er nok ikke fullt så enkelt som du vil ha det til. Med abbor og røye i vannet antar jeg det er plenty byttefisk, og mange gjedder har da et potensiale i å nå disse vektene.
 9. gss

  Gjedden og meg

  Større rovfisk-biomasse mener jeg :-) Tror nok gytemuligheter og rekruttering er helt fint. Om man tar opp en stor gjedde er det andre gjedder som vokser seg store. Å kalle en sportsfisker som tar livet av en stor gjedde for en løk synes jeg er ganske så ufint ;-)
 10. gss

  Gjedden og meg

  Gratulerer med flott gjedde. Jeg vil mest sannsynlig ta livet av en 7-8 kilos gjedde som lever i et vann som ikke er forurenset. Mye god mat. I teorien vil færre store gjedder gi større antall gjedder totalt = færre rovfisk-biomasse, og dermed større predasjon av abbor. Skal ikke rare gjedden til for å spise abbor på 20 cm. Det er jo en kjent sak at gjeddevann hvor man har prøvd å utrydde gjedden har resultert i et vesentlig større antall gjedder.
 11. Ville prøvd Rapala Sliver i høy fart.
 12. Ja, det er sikkert naturlig å anta at gjedden i Grimevannet enkelt sagt spiser abbor istedenfor røye, etter at abboren ble satt ut. Kjenner til et spennende vann hvor det er kun røye og gjedde (med en og annen slenger av aure), og hvor det med sikkerhet er GROV gjedde. Usikker på bestanden av røye, men det er lite gjedde i vannet. Mye padder somme steder. Så kunne være interessant å vite hvor mye gjedden forholdsmessig spiser av disse 3 artene; røye, gjedde, padder/frosker.
 13. gss

  Gjedden og meg

  Stekt gjedde er btw kulinarisk nytelse :-)
 14. I kuperte og/eller relativt dype skogsvann med røye (som f.eks. Grimevann), er det noen som vet om gjedden da beiter mye røye? Og i så tilfelle, er det naturlig å anta det finnes (store) gjedder på relativt dypt vann / pelagisk? I grunne skogsvann med kun gjedde, vil da frosk/padder være en viktig næringskilde? Når det gjelder størrelse på gjedde i vann på Vestlandet virker det som AsleB har beskrevet dette veldig bra. Kjenner til ett eksemplar over meteren; den var 102 cm og 6,8 kg.