Gå til innhold
Fiskersiden

Ørretfiskern

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ørretfiskern

  1. Noen som har noen brukbare ørretvann vann der det er en del fisk (trenger ikke være så stort) lett tilgjengelig /bussavstand 15 min fra Bergen sentrum? 
    er på jobb i Bergen og helt ny med flua så trenger litt plass til å lære meg å kaste på. 
    viktigste er at det er litt bitevillig fisk men gjør ikke noe om det er en og annen slenger på halvkiloen der. 
     

    på forhånd takk :-) 

  2. Noen som har forslag til hvor man kan telte og samtidig kanskje dra noe fin ørret i Kristiansands område såpass seint som nå? Tenkte meg en 2 dagers tur til uken. Har vært oppe i grunnevann med fin fangst et par turer litt tidligere i høst.  Fått 7 stk mellom 250-350 gr. Fin og rød i kjøttet var den også :-) perfekt pannefisk.. 

    Tar gjerne imot forslag på elver som kunne vært aktuelle for ørretfiske i området innen 30 mins kjøring også. Takk på forhånd 

  3. 2 timer siden, TT skrev:

    Hei igjen!

    Så tidlig i sesongen og med moderate ambisjoner mht avstander, ville jeg holdt meg langs Røavassdraget og fisket med mark i kulpene i elva og forsøkt med sluk i Roasten. Fra Nedre Roasten er det bare en kort tur opp til Røvollfjellet, der det er mange vann. Men jokeren i denne sammenheng er om isen har gått. Hvovidt isen har gått på Svartjern rett vest for Nedre Roasten kan vel være en indikator. Oppe på Røvollfjellet bør også sluk funke. Ev. kan du fiske deg opp langs med Roasten og forsøke Røa videre innover. Det er fint der Røa renner inn i Roasten. Skal du fiske deg oppover Roasten, ville jeg vurdert å gå på nordsiden. Øvre Roasten har en langt parti på sørsiden som ikke er så interessant fiskemessig. Fra Femunden til Roasten har jeg alltid gått på sørsiden.

    Husk at "betalingen" for tips er at du må skrive rapport på forumet!  

    Dette var nyttig info, og det var roasten vanna, samt røavassdraget og muligens en tur til volsjøan eller muggsjøen/mugga jeg tenkte mest på. Men som du sier, aberet her er isen. Så får vi se om det er dødt eller yrende liv! Hehe, rapport skal jeg slenge i tråden når turen er gjennomført. Takk skal du ha TT. Flere må gjerne hive seg på og kommentere om de har noe nyttig info :-)

     

    Tim

  4. 7 minutter siden, TT skrev:

    Tja, du kan jo skrive hvor langt du har tenkt deg og hva du fisker med. Men som nevnt, så tidlig på sesongen handler det nok mest om å finne isfrie vann ...

    Fisker med sluk/spinner og mark. Gidder ikke jage så altfor store distanser, vil slappe litt av også. Rusle en 5-10 km per dag bør være passelig. 

  5. Jeg takker så meget for svar og info. Dette er eneste mulighet jeg har for en lengre tur før 1 september så krysser fingre og tær for en tidlig og varm vår!! flere må gjerne kommentere med nyttig informasjon for meg :-) om noen vet om spesielle vann som er verdt et besøk må dere gjerne sende meg en PM. 

     

    Tim 

  6. Hei folkens. Planlegger en tur til Femundsmarka fra 18mai til ca 25 mai. Jeg har aldri vært i Femundsmarka, og lurer litt på når det er vanlig at isen går. Det jeg har lest er at det er vanlig at sistepart av isen går omtrentlig rundt 17 mai(?) regner med det er mange her som har lokalkunnskap om dette.. jeg er her helt klart hovedsakelig for fiske sin del, selv om jeg ser det kanskje kunne vært gunstig og ventet 1 uke eller 2 funker ikke dette med min jobbturnus. Slik jeg kan se det kan man være rektig så heldig i denne tiden og treffe på et virkelig godt fiske. Tenker å starte turen fra Røoset/røosbua/røa. Jeg kan se at Femund2 ikke har startet å gå da. Noen som har forslag på å komme seg inn hit og fra hvor?(taxibåt?) 

     

    håper på svar rundt dette og fiske på denne tiden. Spent på svar. 

     

    Mvh Tim 

  7. Hei. Jeg er nyinnflyttet i Kristiansand, og lurer på om noen kunne vært til hjelp med å  anbefale noen vann eller elver i Kristiansand eller innen maks 2 timers kjøring ifra. Fisker stort sett med mark eller sluk. Om det er noen flotte vann med gode overnattingsmuligheter for telt kjører jeg gjerne et par timer. Tenker hovedsakelig på vann der det er god mulighet for å ta ørret på 500 g+. Er fra Larvik, og er ikke veldig bortskjemt hva gjelder størrelse på fisk i disse områdene, så kan jeg få meg en halvkilosfisk på en helg hadde jeg vært fornøyd jeg:-) 

    håper på hyggelige svar og gjerne send meg en PM om det er steder du kanskje vil holde vekk fra offentligheten. Jeg fisker stort sett alltid alene uansett, og tar aldri opp mer stor fisk en jeg klarer å ete sjøl. 

    På forhånd takk

  8. Hei hopp!

    Ny på forumet, så fant ikke noe spesielt sted hvor den post'en passet inn, så moderator må gjerne flytte den hvis det er lagt inn feil sted.

    Det jeg lurte på hva av erfaring folk har av fiske etter ørret med sluk\mark rett etter isen har gått! har vært ute og fisket litt etter isen har gått uten særlig hell, og lurer på om det er noen som har noen tips!

    Og er det noen her som vet om noen gode ørretvann i Vestfold?

    På forhånd takk :)

  9. Hei hopp!

    Ny på forumet, så fant ikke noe spesielt sted hvor den post'en passet inn, så moderator må gjerne flytte den hvis det er lagt inn feil sted.

    Det jeg lurte på hva av erfaring folk har av fiske etter ørret med sluk\mark rett etter isen har gått! har vært ute og fisket litt etter isen har gått uten særlig hell, og lurer på om det er noen som har noen tips!

    Og er det noen her som vet om noen gode ørretvann i Vestfold?

    På forhånd takk :)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.