Gå til innhold
Fiskersiden

Elnissen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    17
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Elnissen

  1. Fulgte med adapter i esken til Elite Ti2. Da orker jeg ikke lage mer oppstyr rundt dette. Nå gleder jeg meg bare til å få testet alt. Bare synd jeg kanskje må vente til neste sommer for å få brukt den. 

    Kom på en annen ting som jeg lurer på? Det stod at Norges kartet skulle følge med Lowrance elite Ti2 7. Det var C-map kartet som skulle følge med. Kan jeg laste det ned eller må jeg ha et eget minnekort hvor det er forhåndsinstallert fra produsent?

    Takker så mye for svaret forresten. :)

  2. Like før ferien var over fikk jeg ekkoloddet og svingeren. Fikk først feil svinger til sendt. Fikk Hdi 83-220 450-800 svingeren. 

    Nå har jeg fått ny svinger til sendt, men er fortsatt ikke samme som jeg har bestilt. Har fått til sendt 003-8963-00 Hdi xdcr 50-200 / 450-200. Jeg skulle egentlig ha 000-12569-001 HDI Xsonic 50-200 / 450-800. 

    Er det stor forskjell på disse svingeren og burde jeg klage på nytt at jeg har fått feil svinger? Er forskjellen kun hvor mange ledere det er til svingeren? Ser det er ca samme pris for begge.  

  3. 16 timer siden, abbor skrev:

    Jeg hadde gått for Elite Ti2 med HST-DFSBL eller 50/200 kHz HDI. Begge disse har samme 2D element, forskjellen er at HDI har DownScan. 

    Takk for hjelpen. Det ende med at jeg fikk for lowrance med Hdi svingeren. Fikk et pakke tilbud på 6900,- og da var ikke valget vanskelig lengre. Nå er den i posten og håper den er fremme til helgen, slik at jeg får testet den ut. 

  4. Hei. 

    Vurderer å gå til innkjøp av et OK ekkolodd for bruk til sjø fiske 10-100m. Har funnet noen alternativer, men klarer ikke bestemme meg.  

    Garmin striker plus 7sv til 3400,-

    Gt-21 TM til ca 1500 eller 

    Gt-23 Tm til ca 2900. 

    Det andre alternativer er 

    lowrance elite7 Ti2 med Aktiv imaging 3-1 til ca. 8000,-.

    eller kjøpe bare enhenten med en svinger utenom. Tenker da på en. 

    Lowrance HDI skimmer low/mid 50/200 400/800 til ca 2500.

    Da vil det koste ca 7500-8000 totalt. 

    Jeg trenger ikke Sideimage/sideVu eller kartplotter, men føler at ved bare litt ekstra penger så får man det med på kjøpet. Er også greit at det er en lett plotter/lodd å bruke da faren min skal bruke det og mindre innstillinger jo bedre. 

    Takker for hjelpen i forkant.

  5. Prøv jigging master. De skal visst ha fått mye skryt i det siste. Fiskeriet hadde de på prøve under skreifiske på sørøya og det var kun de snellene som holdt all julingen de fikk. De skal visst ha innført et slags dobbelt bremsesystem som skal tåle alt av juling. Uheldigvis er det ganske fin pris på de snellene

  6. No offence, men å krangle på 200kr for ei snelle som er verdt over det dobbelte ny som bruktpris, INKLUDERT braid.. det er ikke noe å prute på.

    Men selvfølgelig, min mening. Den er verdt 1800kr uten tvil.

    Du har helt rett i det. Er et kjempe tilbud. Men når du er student og budsjettet er sprengt og en ny snelle er noe du egentlig ikke trenger. Så må det da være lov til å komme med et bud så langt som du kan strekke deg. Er jo ikke noen krangel på gang heller. Han trengte bare å si nei og det har han gjort. Saken er ute av verden nå. :)

  7. Har blitt tatt kveite på opp til 60kg, storsei og masse skrei på min Beastmaster bx 20-30. Har en kamerat som har bx stc 30-50, han synes den er for stiv.

    Da er det ikke noe tvil om hva det blir. Har bestandig likt 20-30 best men vet at det varierer veldig fra merke til merke hvor stiv eller myk den er. Er jo greit og kunne ha følelse på hva som skjer nede i dypet også. :)

    Da har jeg endelig klart å putte i hop en pakke til han som skal få den i gave. Må være så ærlig at jeg blir jævlig misunnelig på han nå.

    Kom fram til at Shimano Talica 16 ii og beastmaster ax stc 20-30 måtte bli en lekker kombinasjon siden han reiser ganske mye,

    Takk til alle dere her inne som har vært med på å hjelpe meg og kommen med deres erfaringer om utstyr. Det har vært gull verdt for å klare og bestemme seg. :)

  8. Ser at Avet ikke er nevnt ovenfor. Disse leverer (stort sett) gode sneller. Vet at enkelte har hatt problemer med SX-modellen. Selv har jeg en LX med 2 gir og gir denne gode skussmål. Størrelsene i mellom kan være godt egnet (JX og MX) til ditt fiske.

    Obbien nevner Edge 3776 boat, og jeg dobler med Edge Dynamic Boat. Dette er den gode gamle klassikeren Greys Siege XS med nytt navn. Min er 20-30lb og det synes jeg er litt høyt klassifisert ift andre stenger i klassen. Stanga liker ikke noe særlig mer enn 500gr bly.

    Har hørt at det er så mye tull med Avet sneller. Har snakket med flere butikker som har testet de ut for å ta de inn i butikken og de hadde ikke noen positive erfaringer med de. Har også lest på flere forum at det er svakheter i de. Når man legge så mye penger i en snelle vil man være mest mulig sikker på at det er holdbart.

    Har vel egentlig kommet fram til at det blir en Talica 16 2-speed og en beastmaster ax stc 20-30 eller 30-50. Hva er best av de to klassene? Er 30-50 jævlig stiv og kjedelig? Har så si null erfaring med reisestenger.

  9. Om du googler shimano tld 20 handle på ebay får du opp endel alternativer ;) Men jeg aner ikke om dem er noe bra hehe

    http://www.ebay.com/...handle&_sacat=0

    http://www.ebay.com/...=item33750bc401

    Takk skal du ha. Tror jeg må teste ut et av disse alternativene. :)

    BX 400 N er min favoritt til kveitefiske. Den har fått prøvd seg på kveiter opp til 40 kg. Ut fra bunn-napp så tror jeg den skal takle mye større kveiter. Jeg liker det runde håndtaket godt, faktisk bedre enn håndtakene på TLD II, TLD, Penn og Stella. Har ikke prøvd de spesiallaga med karbon osv, men de koster jo flere tusen bare for håndtaket så det er utenfor ditt budsjett uansett.

    Ser at prisforskjellen er liten på denne og x2 så dersom den ellers er av samme kvalitet så ville jeg gått for denne nå.

    Lavgiret på TLD 30a II var ihvertfall veldig nyttig på 60 kilos kveite. Shimano BX 20-30 taklet forøvrig fint denne kveita. Mye stang for pengene.

    Har personlig alltid hatt lyst på Bx400 x2. Står mellom den og en talica nå. Vurderer også prey winder 12-2spead og shimano ax antares 30-50 som en pakke.

    Virker som Lawson powerjigger er en stor favoritt her inne, så den er også aktuell. Beastmaster har jeg lest har hatt mye tull med stangringene sine. Kan hende dette har blitt fikset opp i? Personen som skal få stanga reiser en del, så kunne kanskje også være aktuelt med travel rod sett. Men vet ikke helt hvor bra de er. Prøvde Penn overseas settet i fjor og var ikke fornøyd med det.

  10. vet at butikken "Fiskeriet" som ligger i bygdø allé var oppe på sørøya i vinter for å teste de ut. Der testet de den mot, avet, og accurate. avet knakk sammen nesten med en gang og det gjaldt begge test eksemplene deres. Mens JM og Accuraten holdt helt ut. Men JM skulle visst nok være hakke vassere en accurate. Skal visst nok være et helt sinnsyk bremsesystem på de snellene. var det jeg fikk av informasjon på Villmarksmessen i våres. Sikkert bare å stikke innom dem for å få lov til å leke litt med snellene deres.

  11. Takk for mange gode svar. Har ikke prøvd så mye utstyr, så jeg støtter meg mest til review's og andres erfaringer med utstyr. Men nesten alt man leser om er jo helt fantastisk, så det er slike svar som dere som er mest interessante. Folk som ikke er ute etter å selge men å dele erfaringer.

    Den pakken jeg prøver å sette opp er egentlig en gave som jeg har fått i oppgave og sette sammen. Målet er å få til den mest ultimate havfiske pakken.

    Hva syntes dere om reisestenger? slike som shimano sine og daiwa? Tenker at jo flere ledd på stanga jo flere svake punkter er det.

    Har bestandig vært en fan av shimano og penn sitt utstyr. Hvordan er er Lawson stengene og prey? Har så vidt testet ut noe utstyr fra kinect og har ikke blitt helt fan av de.

    Tiagra'en er hakket over drevent og tung men den er jo også en gammel sliter som de fleste anbefaler. Har vurdert Talica en også. Virker veldig fin men er hakket over i prisklasse.

    Accurate har jeg lest mye om men aldri fått holdt i en eller lekt med. Syntes accurate bx400x2 virker veldig interessant. Bx400 ser ut til å ha en veldig ekkel sveiv som er rundt i enden. Noen som har testet den ut og kanskje noen syns punkter på det?

    Trenger man 2-gir eller er det unødvendig? Er jo kjekt å komme seg fort opp igjen når man først fisker dypt.

    Ser du nevner å bytte sveiv på Shimano tld-15. Har personlig en tld-20 som jeg kjøpte i fjor, hvor jeg irriterer meg over sveiva. Har prøvd å lete etter en å bytte den ut med, men har ikke funnet noen. Har du noen tips til hvor jeg kan finne det?

  12. Takk for tilbakemeldingen. Andres erfaringer er gull verdt! :) Skal styre unna androsen da.

    Ser jeg linket til samme pakken 2 ganger. Den andre pakken var med den samme stanga men med en Okuma makaira 8 2-speed. Har lest mye bra om den snella, men som sagt er det best å få tilbakemeldinger fra folk som har brukserfaring med den. Burde man heller safe og gå for penn, accurate eller shimano? Hvilken stang anbefaler du? Eller en bra komibinasjon av stang, snelle? Helst ikke kortere en 6,6.

  13. Hei. Så at det allerede var laget en topic om "stang og snelle" og lurte derfor på om det var mulig å få litt hjelp og erfaring rundt om utstyr. Har funnet disse 2 pakkene jeg lurte på. Hva mener dere om disse to? Har dere noen bedre alternativer til dette? Prisen skal helst være under 5000 kr. Utstyret skal brukes litt allround men mest fokus på en allround snelle. Blir å variere stenger alt etter som hva som skal fiskes men syntes det kunne vært greit med en god snelle som kan brukes litt om en annen. Blir sjelden noe dypere fiske enn 100-150 m. Er stor sei, torsk og kveite det fiskes mest etter.

    http://www.sportsbutikken.no/default.pl?showProduct=32177&pageId=329&fb_source=message

    http://www.sportsbutikken.no/default.pl?showProduct=32177&pageId=329&fb_source=message

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.