torbl

Members
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About torbl

 • Rank
  Nytt medlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takker for gode råd. Har forresten 2 stk lip scull til salgs hvis noen er interessert;-) Har noen tips til wobblere, da forresten? Har kjøpt et par store Strike pro som jeg synes ser fine ut. Men de er aggressive dykkere (oppgir 10m+). Det er vel ikke noe særlig å fiske de på dyprigg, ettersom det da blir vanskeligere å ha kontroll på nøyaktig hvor dypt man fisker? Tenkte derfor å fiske disse på flatline som "bonuswobblere" for eventuelle høytsvømmende kveiter, storsei e.l.. Finnes det noen store og sterke wobblere som ikke dykker for aggressivt som jeg dere kan anbefale å sette på dypriggen? (nå som lip scull-drømmen er knust). Har ikke klart å finne det selv.
 2. De har jo gjennomgående wire. Krokene syntes jeg dog var spinkle, så de byttet jeg ut. Men nå har ikke jeg fått fisk på de selv, heller.
 3. Takk for svar. Buster: har du spesifikke grunner til at du dropper lip scullen? Andre vil jo ha det til at det er den beste oppfinnelsen siden ostehøvelen. Og du VIL at silda skal rotere? Jeg trodde nettopp dette var det geniale med lip scullen - at den hindret dette og ga en mer eggende gange (jeg sliter med å få silda til å gå som en WOBBLER i den, men en slags bevegelse blir det jo.
 4. Ut fra alle undervannsfilmene, ser jo kveita ut til å være virkelig fæl til å bare følge etter og "smatte", så der er vel mothugg et høyst aktuelt tema, ja. Jeg antar agnet har vært i minst 5 kveitekjefter for hver man kroker. Mens jeg har deg "på tråden" hva ville du sagt er anbefalt avstand mellom lodd og agn til denne typen dypdorging?
 5. Genialt! Det hørtes jo langt billigere og enklere ut enn spesialklesklyper til 200kr stykket og oppover! Har du et bilde av et slikt strikk eller andre holdepunkterjeg kan gå ut ifra? (Ellers fårjeg vel eksperimentere litt med utvalget på Binders)
 6. Hei, Jeg har gjennom tilfeldighetenes spill slumpet meg til å bli eier av en gammel båt som har er fullrigget for trolling. (Scotty manuelle dypriggere og sånne mariepulken sideparavaner). Ettersom jeg bor i Troms var tanken å benytte dette utstyret til å prøve å trolle etter kveitene når driften er dårlig. Har bl,a, kjøpt slike "savage gear lip scull" "wobblerhoder" til hel sild eller lignende som jeg tenkte å ha på dypriggeren. Problemet er at de klypene jeg har ikke holder snøret hardt nok ift den motstanden disse store agnene gir i vannet, eller slik at jeg får "spent opp" stengene. -Det gjelder enten jeg forsøker å feste de i nylon eller tykk braid. Med litt banning og triksing har jeg klart å dorge i nesten 5 minutter før sjiten løste ut. Å drive og sveive opp og ned 15-50 meter konstant for å feste på nytt går jo ikke. Trenger jeg en spesiell type utløser til denne slags fiske? Hva er trikset?
 7. Som laksefisker har jeg selv også kommet til en erkjennelse som er ganske lik din: Laksefiske er som heroin. Det er ingen som har lyst å drive med det. Det er helvetes dyrt. -Og det bryter bare ned kroppen. (bilkjøring, veimat, grillmat, alkohol, repetitiv kasting med tunge stenger, søvnmangel) Men det er svært vanskelig å slutte med et når man først har blitt hekta. Laksefiske er det eneste fisket hvor den utslitte narkoanalogien "hekta på fiske" faktisk kommer til sin rett for meg. Jeg ER hekta på laksefiske! -Og jeg hater meg selv for det, og prøver desperat å slutte. Hver vinter lover jeg meg selv at "neste år skal jeg nesten ikke fiske laks! Da skal det satses på fjellfiske!". Og så står man der i begynnelsen av juli og sier til seg selv "jeg kan jo ikke dra på fjellet akkurat DENNE uka; nå ligger det jo an til at selve Oppgangen kommer!" De siste par årene har jeg vært på rehab. Rett og slett bevisst trappet ned. Ingen urealistiske løfter om å slutte cold turkey, men en 12-stegs plan. Å finne tilbake til fjellfiskelivet er en sann glede. Kort til 400 kroner sesongen, framfor minst 400 kroner dagen. Fysisk fostring, havregraut og bekkevann! Sportsfiske som vekker den ekte fiskegleden man hadde som barn; hvor man utforsker, leter og jakter. -Framfor å hamre den samme gamle hølen fra topp til bunn i monotone økter som mest kan minne om skiftarbeid på en fabrikk. Og ikke minst: fiske på bestander som er underutnyttede, og hvor du gjerne gjør miljøet en tjeneste ved å fylle sekken, i stedet for å smake på den litt dårlige samvittigheten når man har slått i hjel dagens kvote på en stk fisk. Det er bare å glede seg til fjellsesongen 2016!!
 8. Ble ikke så voldsomt fres i debatten multi/haspel. Registrerer at revo nacl er på lukrativt tilbud på Gero for øyeblikket. Jeg er jo egentlig bare en fluefisker som har blitt litt gira på mer matnyttig fiske i det siste; -så alle tips og synspunkter er verdsatte.
 9. Gode tips her; forstår det som haspel kanskje er veien å fortsette. Den Major craft stanga så jo snop ut (dog ett hakk kortere enn jeg hadde sett for meg). Har du mottatt stanga? Hvordan er den å kaste med? Ser ut som den er lagd mest for å kun fiske vertikalt?
 10. Jeg er på utkikk etter en ny rigg til å fiske med shads på ca 80-120 gram på fjorder her oppe i nord. Jeg benytter i dag en 11-fots "laksestang" som jeg har med som ekstrastang i båten, men oppdager jo stadig vekk at jeg ender med å få mer stor torsk og sei på den, enn på havfiskestanga som er rigget for å fange disse artene. Fisker stort sett på 15-50 meter. Denne stanga er både for lang og for myk for å fiske fra båt, så jeg trenger noe som er mer egnet til formålet. Jeg ser for meg noe på 7-8 fot som jeg kan kaste med når det er dårlig drift, og pilke litt med etter behov. Jeg ønsker noe lett og smekkert, men samtidig vil jeg ikke føle meg som en komplett dust om kveita plutselig tar. Noen anbefalinger som ikke knekker banken fullstendig. Og et viktig innledende spørsmål er jo også: anbefaler dere meg å gå for haspel eller multiplikator?
 11. Hei Jeg er en trønder på 34 som nettopp har flyttet hit til Tromsø og har ambisjoner om å få litt fres i havfisket. Det er jo egentlig fluefisker jeg er, men mulighetene på litt saltere og dypere vann er jo så store rundt her, at jeg må bare satse litt. I den sammenhengen er jeg ute etter noen som vil dele båt med meg en helg her og der. Det er jo to muligheter her: 1) (Jackpot!) Du/dere har båt og ønsker å ta med en trivelig trønder for å dele litt på kostnader og ha hjelp med å kleppe kveiter. 2)Det er jo minst to ypperlige utleiesteder nær byen. Hvorfor eie når man kan leie? Er man to eller flere blir jo også kostnaden svært overkommelig om man vil ta en liten søndagstur. Noen som kanskje har overlappende interesser med meg her? -Send PM!