torbl

Members
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About torbl

 • Rank
  Nytt medlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takker for gode råd. Har forresten 2 stk lip scull til salgs hvis noen er interessert;-) Har noen tips til wobblere, da forresten? Har kjøpt et par store Strike pro som jeg synes ser fine ut. Men de er aggressive dykkere (oppgir 10m+). Det er vel ikke noe særlig å fiske de på dyprigg, ettersom det da blir vanskeligere å ha kontroll på nøyaktig hvor dypt man fisker? Tenkte derfor å fiske disse på flatline som "bonuswobblere" for eventuelle høytsvømmende kveiter, storsei e.l.. Finnes det noen store og sterke wobblere som ikke dykker for aggressivt som jeg dere kan anbefale å sette på dypriggen? (nå som lip scull-drømmen er knust). Har ikke klart å finne det selv.
 2. De har jo gjennomgående wire. Krokene syntes jeg dog var spinkle, så de byttet jeg ut. Men nå har ikke jeg fått fisk på de selv, heller.
 3. Takk for svar. Buster: har du spesifikke grunner til at du dropper lip scullen? Andre vil jo ha det til at det er den beste oppfinnelsen siden ostehøvelen. Og du VIL at silda skal rotere? Jeg trodde nettopp dette var det geniale med lip scullen - at den hindret dette og ga en mer eggende gange (jeg sliter med å få silda til å gå som en WOBBLER i den, men en slags bevegelse blir det jo.
 4. Ut fra alle undervannsfilmene, ser jo kveita ut til å være virkelig fæl til å bare følge etter og "smatte", så der er vel mothugg et høyst aktuelt tema, ja. Jeg antar agnet har vært i minst 5 kveitekjefter for hver man kroker. Mens jeg har deg "på tråden" hva ville du sagt er anbefalt avstand mellom lodd og agn til denne typen dypdorging?
 5. Genialt! Det hørtes jo langt billigere og enklere ut enn spesialklesklyper til 200kr stykket og oppover! Har du et bilde av et slikt strikk eller andre holdepunkterjeg kan gå ut ifra? (Ellers fårjeg vel eksperimentere litt med utvalget på Binders)
 6. Hei, Jeg har gjennom tilfeldighetenes spill slumpet meg til å bli eier av en gammel båt som har er fullrigget for trolling. (Scotty manuelle dypriggere og sånne mariepulken sideparavaner). Ettersom jeg bor i Troms var tanken å benytte dette utstyret til å prøve å trolle etter kveitene når driften er dårlig. Har bl,a, kjøpt slike "savage gear lip scull" "wobblerhoder" til hel sild eller lignende som jeg tenkte å ha på dypriggeren. Problemet er at de klypene jeg har ikke holder snøret hardt nok ift den motstanden disse store agnene gir i vannet, eller slik at jeg får "spent opp" stengene. -Det gjelder enten jeg forsøker å feste de i nylon eller tykk braid. Med litt banning og triksing har jeg klart å dorge i nesten 5 minutter før sjiten løste ut. Å drive og sveive opp og ned 15-50 meter konstant for å feste på nytt går jo ikke. Trenger jeg en spesiell type utløser til denne slags fiske? Hva er trikset?