Gå til innhold
Fiskersiden

O.C

Medlemmer
  • Innholdsteller

    452
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av O.C

  1. Takker så langt

    Var noe sånt jeg tenkte også, ca 50 lb. Snella tar 480 m med 0.50, så jeg må sikkert fylle litt med mono først. Litt overkill til fjordfiske som sagt, men den tar inn bra med line pr runde med sveiva. Kommer til å fiske endel inntil bratte berghammere med denne, så tynn superline er kanskje ikke det helt rette.

    5-600 gr søkker, er det sånn passe for disse linetypene. Kommer ikke til å drive dette fisket i så veldig sterk strøm

    Har 30lbs (0.28mm) braid på de fleste snellene til slikt fiske, alt over er overkill. Har en snelle med 0.23mm på, den er nesten optimal til havfiske på 400m< og bly 600g<.

    Hvis du velger å gå opp i braidtykkelse for å føle deg tryggere når du fisker nære bergvegger er det bare en falsk trygghet, braiden tåler kun oppgitt bruddstyrke ved at ALLE dynema-trådene er inntakt. Har du en liten risp på braiden er det snørets svakeste punkt, og vil gå av skremmende lett.

    • Like 1
  2. Tull. Det er jo en herfra som faktisk kroket 3 stk i løpet av et par timer i 2013. Og vet det e tatt en hel masse steinbit rett utenfor kjærringberget tidligere.

    Så kom deg på kjærringberget og fisk masse steinbit der da, istedenfor å kaste bort tiden her inne?

    Nei, det er faktisk ikke tull. Han som kroket tre stk i løpet av et par timer i 2013 var nok heldig med dagen og tidspunktet, for de resterende 364 dagene i året er steinbitfisket helt elendig i trondheimsfjorden. Ja det ble tatt masse steinbit tidligere, men har du ofret et tanke om at det kanskje er derfor det ikke tas så mye lenger? Steinbiten står på konsentrerte områder, og er et lett offer for overfiske på dens konsentrerte områder.

    Det blir fremdeles tatt steinbit på sluk i hele trondheimsfjorden, men det er langt i mellom de. Det ble også tatt flekksteinbit utenfor munkholmen tidligere, vi står ikke å fisker målrettet etter den av den grunn.

    Så fisk gjerne etter steinbit så mye du vil, ha i bakhodet at bestanden er lav og at den ofte tåler gjenutsetting selv etter stygg kroking, men spar oss for den arrogante tonen til svarene du får, er personer med reel tyngde som prøver å bistå her.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.