Gå til innhold
Fiskersiden

espenkg

Medlemmer
  • Innholdsteller

    181
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    6

Innlegg skrevet av espenkg

  1. Da er det jaggu på tide å vekke denne til liv igjen! :jig:

    I fjor ble det dessverre ikke noen tur på vidda på meg. Ny jobb uten feriedager satte stopper for det. I 2018 var jeg på vestsiden og tok noen netter ved Bismarvatnet. I år blir det tilbake til området rundt Skyttarbudalen. Ikke fordi det var så fantastisk fiske der i 2017, men fordi jeg har med en kompis for første gang og han er ikke interessert i lange turer med sekk. Vi planlegger derfor å ta Halnekongen inn til Skaupa og starte derfra. Til Skyttarbudalen er det ca 5km og en time med sekk, så det er innenfor grei rekkevidde. Alternativet er å trekke litt mer vest og ende opp ved Skaupsjøtjønnan og sette opp base der.

    Vi drar ut førstkommende torsdag og satser på tre netter slik at vi kommer oss hjem før regnværet er meldt på søndag. Det ser ut som om vi kan få to fine dager på fredag og lørdag i hvert fall.

    Jeg har delvis kontroll over Skyttarbudalen fra turen i 2017, men aner ikke hvordan det er i området på andre siden av motorveien i nærheten av Skaupsjøtjønnan. Så om noen har tips i området der hadde vi begge satt pris på det. Vi lurer nå mest på om det finnes greie plasser å sette opp camp nær tjønnane og om det er steder innenfor dagsekktur som er verdt å besøke med fiskestang.
    På kartet ser det ok ut å sette opp telt på nordøstsiden av Skaupsjøtjønnan, men på Google Maps ser det relativt kupert/myrlendt ut. Noen som har erfaring derfra?

    Av fiskesteder er det Skaupsjøtjønnan, småvannene rundt Skaupsjøen inkl Skaupsjøtunga, vannene fra Kolvetjønna inn i Skyttarbudalen, i tillegg til Skaupa og Sevra, som ser mest aktuelle ut. Andre har rapportert om småfallen ørret og mye ørekyt i Skaupsjøtjønnan tidligere her, så jeg vet ikke om dette har endret seg. Det vi mest er på utkikk etter er plasser vi absolutt ikke behøver å sjekke ut, og de private vannene er vi selvfølgelig klar over :(

    Noen som har noen råd på veien? Alle mottas som alltid med takk!

    • Like 2
  2. Og da har jeg fått svar på ett av mine spørsmål i hvert fall; viddabussen går ikke i 2018, så det finnes ingen transportmidler fra Dyranut til Tinnhølen, bortsett fra apostlenes hester.

    Planen blir derfor å komme seg til Dyranut mandag, og med tog-buss kombinasjon er jeg der rundt kl 13. Spørsmålet er hvor langt mot Besso/Sandhaug jeg kan komme meg den dagen og forhåpentligvis finne en fin plass å både sette opp telt og fiske på den ruten. Området rundt Vombstjørnane og Eiriksbu bør være greitt å rekke frem til, med indikasjon på i overkant av 4 timer på DNT sine kart.
    Noen som kjenner til gode telt- og fiskemuligheter i det området?

  3. Da begynner det å nærme seg for min del. Planen er å sette nesa vestover mandag neste uke og satser på retur fredagen. Planen er å ta tog til Geilo, buss til Dyranut og deretter enten viddabussen til Tinnhølen eller bare gå fra Dyranut.

    Turen derfra går sørover da jeg har fått noen tips om gode vann sør for Sandhaug/Besso, som jeg tenkte å prøve. Jeg regner derimot at det blir litt i lengste laget å gå Dyranut - Besso på en dag, så jeg påregner en overnatting på veien ned. Deretter et par netter i det området før jeg tar en overnatting på veien hjem igjen også.

    Er det noen som har tatt denne ruten, da spesielt med tanke på transport? Slik jeg forstår det må jeg ta toget som ankommer Geilo rett rundt tolv og buss til Dyranut. Viddabussen har jeg derimot ikke funnet noen ruteplan på, bortsett fra at den "går i forbindelse med bussen fra Geilo". Er det verdt å ta den inn til Tinnhølen? Vet ikke om det er så mange timer jeg sparer på det dit jeg skal, kanskje mellom to og tre hvis jeg leser kartet sånn nogelunde riktig. Å rekke å komme sør for Besso samme dagen ser derimot uansett ut til å bli for sent. Viddabussen ankommer vel Tinnhølen sånn i to-tre tiden vil jeg tro, og da er det ikke mange timene igjen å forflytte seg på. Noen som har erfaringer med dette?

    En overnatting rundt Tinnhølen går selvsagt også, hvis noen har erfaringer med det.

    Alle tips mottas med takk :)

  4. Mitt svar var mer generelt angående krok vs slukene.

    Rust på kroker fører til at de kan knekke og/eller bli sløve. Dersom du opplever at de fremdeles er sterke og skarpe er det sikkert ikke noe problem. Jeg ville derimot vurdert å bytte dem dersom det er originalkrokene som kom med de slukene. Når sluken ser slik ut burde etter min erfaring kroken vært byttet for en stund siden, mest fordi de er blitt sløve.

    Slukene ville jeg fortsatt å bruke til jeg mistet dem :)

  5. 9 timer siden, Torskemannen skrev:

    Skal prøve å ta båten ut engang, men er jo litt ulempe med båt når jeg skal fiske på kvelden. Regner med at båten slutter å gå på et tidspunkt. 

    Siste rundturen (linje B1) forlater Aker Brygge kl 2300 og ankommer igjen 2358, så avhengig av hvilken øy du skal på er det en gang mellom disse tidspunktene.
    Rutetabell finner du her https://ruter.no/reise/rutetabeller-og-linjekart/baat/

  6. Er det flere enn meg som har problemer med innloggingen på sidene?
    Siden en gang i forrige uke (tror jeg) har forumet sluttet å huske innloggingen min, så jeg må logge meg inn hver gang. I tillegg mangler en del ikoner på innloggingssiden og består bare av det velkjente "broken icon" symbolet.
    Etter innlogging får jeg også opp en feilmelding og må klikke meg videre inn til selve forumet.

    Andre som ser det samme, eller er det kun på min side det skjer?

  7. Jeg aner ingenting om Finnmarksvidda. Til det har jeg levd for langt sørpå. Jeg har derimot vært på omstreifende bilferie der oppe og det er en ting som er viktigere enn alt annet: Beskyttelse mot myggen! Du behøver masse! Mye mer enn du tror! :o

    Bortsett fra det...god tur, og håper på en flott rapport når du kommer hjem igjen.

    PS: Denne tråden kan være kjekk å kikke på

    Nevnes fly til Lakselv og buss derfra.

    • Like 1
  8. Anbefaler deg å kjøpe OFAs Fiskekartbok. Den forklarer det meste.

    Jeg er ikke så kjent i Nittedalsområdet, men hvis du beveger deg litt nordover er Nedre Øyvann, rett ved Elvannet, veldig bra for flue. Flott myrvann med flytetorv rundt hele.

  9. Da satser jeg på at du skriver en utfyllende rapport både om planleggingen og om turen i etterkant @Kenngu slik at vi som kommer uken etter kan dra nytte av erfaringene dine :)

    Ikke fått trent mye med sekk (og nye sko) selv i vinter, så det må planlegges på en del turer med oppakning i marka her i Oslo-området nå på våren for min del. Fin trening både for kroppen og teknikken med fluestanga.

    Rundturen din høres flott ut, men jeg siden det er i området jeg traverserte i fjor, forteller hjernen min meg at det blir mer gåing enn fisking for min del, og da sier kroppen min nei takk :)

    Kult om vi blir flere som deler planer og erfaringer her!

    • Like 1
  10. The winds out there today were a bit gusty for my current Flyrod Skills, so I skipped fishing and painted a bit more instead. Hoping for better luck tomorrow and I may bring my regular rod just to be absolutely certain I can get something out in the water.

    How was Paradisbukta and surrounding areas today?

  11. 6 timer siden, cannonbang skrev:

    Hei igjen

    Her må man nok bruke litt avansert matematikk.

    Akkurat det jeg var redd for, og derfor tok det med :D

    Fortommer lenger enn stanga er djevelens verk, så der er vi helt på bølgelengde!

  12. 4 timer siden, Anthony Kobrowisky skrev:

    Will u be there today?

    Yeah, I am heading out there in about 30 minutes. I am painting the roof in a cabin at Solvika and will try to get some fishing in between the coatings :)

    Feel free to stop by if you're there. Cabin #50 ("Bittebo"), or if I am out fishing just look for a guy with white paint in his hair. That will be me :D

  13. Det var mer med tanke på å bytte spiss raskt, siden disse brukes opp litt oftere enn resten :)

    Var bare litt usikker på om det at den legges dobbelt med tvinn i "spiss enden" og er den del tykkere enn en "ren" fortom, gjør det vanskeligere å knyte en løkke på enden. Må uansett prøves.

    Men, en annen ting. Du skriver at du bruker 0.25-0.30 til sjøørret med denne fortommen. Blir ikke det relativt tykt i begge ender, i og med at den er dobbelt og firdobbel i hver ende? En vanlig 1x tapered er vel rundt 0.50 i ene enden og 0.25 i andre hvis jeg husker riktig. Din, hvis man ikke bruker avansert matematikk, blir 1.00 og 0.50 dersom man bruker 0.25 :o

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.