Gå til innhold
Fiskersiden

Hunndøling

Medlemmer
  • Innholdsteller

    73
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hunndøling

  1. Den 20.3.2020 at 2.03, Mannen med stangen skrev:

    Heisann alle fiskeglade sjeler, nå er det snart varmt og fint igjen til fisking uten å fryse. I den sammenheng driver jeg å planlegger litt fisking fremover og vil prøve fisket i Glomma litt lenger nord enn der jeg bor (Rakkestad) og har sett for meg mellom kongsvinger og Elverum, hvordan er fisket her og er det fiskekort i dette området? 

    Har søkt og lett på nett men finner ikke noe om det, men fra Elverum og nordover er det fiskekort. 

    Er det også andre fine tjern og innsjøer i det området? 

    Hei. Jeg er dessverre ikke kjent på denne strekningen du spør om tips om. Jeg har fiska mest i Glomma fra Stai til Atna. Men kanskje denne sida kan være til hjelp? https://www.visit-hedmark.no/no/produkt/?tlp=2948343&name=Fiske-i-Valer

    Kan hende du har sjekka ut denne allerede og. Men tenkte den kan være aktuell siden du spurte om tips etter tjern og innsjøer/sjøer. 

    Ellers kan kanskje Finnskogen øst for Kongsvinger være aktuelt? Litt utenfor området du nevner, men det er et såpass interessant område at det er verdt å ta med i vurderinga. 

    Fikk ikke svart helt på hva du spurte om dessverre, mtp strekningen i Glomma fra Elverum og sørover, men. Håper noe var til hjelp i hvert fall. 

  2. Den 28.3.2018 at 12.11, Jape skrev:

    Hei! Vi er en sprudlene gjeng som skal opp å kose oss i femundsmarka nærmere bestemt Jyltingsmarka. Hva er mulighetene for fangst av ørret og annet morro der ? Noen erfaringer ? Vi kommer til å bruke Alt fra flue til mark. Og noen blir vel værende ved leieren og være fyringsvakt!

    Vi leier kano og kommer til å padle rundt i området i ca 3 dager i slutten av Juli. 

    Jeg trenger ikke å få god plassene, men her blir det med folk som ikke fisker annet enn når de er med meg på tur. Og har lyst til at de skal få oppleve hva en slik tur kan by på med fisking og natur. Balsam for sjelen!

    Hei. Har ikke fiska så mye i Jyltingsmarka, men var der på sommeren på en liten rundtur med bil og til fots for noen år tilbake. 

    Det er i hvert fall kjempegode muligheter for å komme i kontakt med fin fisk. Først og fremst abbor, gjedde og harr. Spinner er vel bankers i det området har jeg fått med meg. 

  3. Den 25.1.2018 at 14.10, kurV skrev:

    Hei folkens.

    Jeg flyttet fra Nord-Norge og ned til Østlandet for noen år siden, og ble dessverre lite fisking i den perioden.

    Jeg har nå fått mer fritid, og ønsker få benyttet kommende sesong mye bedre her nede.

     

    Lurer litt på om dere her kjenner til gode plasser for fiske i området her.

    Er bosatt på Hamar, og er absolutt ikke redd for og pakke telt/kjøre ett lite stykke for riktige opplevelsen.

    Jeg ønsker tips til plasser det er fint og fiske med flue, samt også med vanlig haspel.

     

    Håper noen kan komme med noen gode forslag.

    PS: legg gjerne ved erfart gode tider på forskjellige plasser

    (funnet ut at fiske her er noe helt annet enn lengre nord)

    Flagstadelva er ei super fluefiskeelv (harr). Kan også være fint i Vangsåsa, uten at jeg har prøvd selv med flue der, men. Har noen andre tips også hvis det skulle være av interesse. 

  4. Den 26.6.2018 at 0.08, Thomas M.Lund skrev:

    Hei. Drar på tur til helga og lurte på om noen hadde noen tips/ erfaringer å gi bort til gode fiskevann der oppe? Skulle helst ha dratt ett godt støkke lengre nord, men har bare denne helga.. Takk=)

     

    Hei. Personlig har jeg mest erfaringer fra Sollia hvor jeg har tilbrakt en god del tid de siste 5-6 årene. Riktignok mest isfiske jeg har bedrevet, men har da noen turer på sommeren/høsten også. 

    Hvis du skulle ønske noen tips til en seinere anledning så er det bare å sende PM. 

  5. Den 21.5.2018 at 19.23, Tallpaal skrev:

    Har tenkt meg en tur til fjells for å fiske nå til helgen, vet at det er litt tidlig men er noen som har noe tips å komme med. Er ute etter fiskemuligheter i området Dagali/Geilo. Gjerne elv :)

    Har du prøvd strekket der Numedalslågen renner ut i Ossjøen? Hvis ikke så kan det anbefales. 

  6. Den 29.10.2017 at 19.50, Bonavar skrev:

    Hei en stund siden nå ,)

    Hva har dere på hendene når dere fisker på isen ? 

    I fjor fisket jeg uten men hadde med meg noen vanter. Det fungerte helt greit siden jeg foretrekker å fiske uten. Husker det var noen kalde dager jeg virkelig ikke hadde mye følelse i fingrene. Da var det nesten for sent å bruke varmeposer :P men jeg må ha noe på hendene når jeg går fra hull til hull.

    Jeg vurderer og kjøpe noen som her 100% vanntette som kanskje er noe foret. Trenger ikke være tykke i stoffet for da mister jeg jo mye bevegelighet og følelse. 

    Noen som har noen gode tips ?? 

    Hei :) jeg bruker bare håndleddsvarmere jeg. Jeg er varm av meg og de holder i massevis for meg. 

    Sjelden jeg fryser på henda under isfiske. Har brukt håndleddsvarmere i temperaturer ned mot -32. Men man blir jo kald på fingra når man sjekker pilkestikkene og skal holde hullene helt isfrie. Så  jeg har alltid et par gode votter som tåler -30 med meg på innerlomma i jakka :) 

  7. Hei! Har ikke prøvd noen av disse to stengene selv, men har erfaring med merkene som sådan, både Shimano og Lawson, Jeg har selv en Lawson Northern Lite 9" 5-20g. Kjøpte den for 899,-. Kosta egentlig 1299,-. Jeg er veldig fornøyd med denne stanga! Bruker mye sluk, spinner, wobbler og flue/dupp. Bruker den også mye til aktivt markfiske i elv. Men må legge til at jeg har sett en del på denne Lawson stanga som du vurderer her. Jeg har hvertfall fått et godt inntrykk av Lawson etter to sesongers bruk av Northern Lite stanga :)

  8. Her bør folk bli med synes jeg! God mulighet til å bli kjent med nye hyggelige mennesker og å få fine fiske og turopplevelser. Bra topic! Hadde blitt med deg hadde det ikke vært for at jeg er bosatt på østlandet :P

  9. Siden du er så heldig å ha muligheten til å isfiske i Nord Norge så bør du også prøve akkar. Det skal funke bra har jeg hørt. Mange som bruker det i nord.

    Ellers kan jeg nevne at jeg har hatt utrolig god erfaring med reke som agn etter både ørret og røye. Vil også si at snittstørrelsen på fisken jeg tar med reke er betydelig større enn med noe annet agn jeg har brukt. Da er det reker fra sjølplukksdisken som er best. Reker i lake går fortere i oppløsning i vannet.

    Så reker anbefales!

  10. Området i og rundt Langsua Nasjonalpark kan vel da anbefales etter det jeg har hørt i hvertfall. Selv om dette da blir noe lenger nord enn hvor du tenker! Kan sende deg noen hete tips på PM hvis det er ønskelig! :)

  11. Isen ligger nå ved Brumunddal uten at jeg veit no særlig om tjukkelsen på`n. Regner med isen er bra på Rokosjøen bl.a. Ligger bra i Vangsåsa også. Ellers lenger nord i fylket er isen bra også. Sollia kan da nevnes først og fremst. Er 3-4 uker siden min siste tur i Sollia og da var isen rundt 20cm. Har ikke blitt no tynnere nå hvertfall. Litt verre her i lavlandet.

  12. Hei. Uten at jeg har vært der(enda) sjøl så vil jeg anbefale Sømåkvolvet. Kanskje du allerede har prøvd der? Har i hvertfall sett og hørt mye bra om området! Det ligger ca 2 km vest for Rv 26 og 1 mil sør for Sømådalen. Mye storvokst røye og ørret i området. I noen av vannene der er det også abbor og gjedde.

    Kart over vannene i Sømåkvolvet:

    http://www.engerdal-fjellstyre.no/dokumenter/Jakt/Kart_over_S%C3%B8m%C3%A5kvolvet.pdf

  13. Det tror jeg ikke. Både jeg og den faste turkompisen har akkurat samme og den funskjonen er nok ikke på backpacker 1 ihvertfall. Jeg synes kondens var et stort problem pga enkel duk, men i tørt vær fungerer den helt optimalt. Skal teste den til vinteren, så får vi se om den duger da også! :)

    Okey. Ellers går det an å lage/fikse en hjemmelaget greie av no slag :P Okey, ja, gjør det ;)

  14. Takk for tilbakemelding!

    Den gapahuken er forgjengeren til backpacker 2 som de ihvertfall selger på XXL hvor jeg kjøpte den. Backpacker 2 ser litt romsligere ut, men tror heller ikke den har dobbel duk.

    Å ja! Ja, sikkert noe lignende av denne som jeg har bestilt fra magasinet.no = http://www.magasinet.no/display.aspx?menuid=-5040&prodid=15901

    I denne klassen av telt har jeg bare prøvd Coleman Sundome og den er konge, helt lik størrelse som backpacker. De Sundome gapahukene(strandteltet, som det egentlig er :P ) kan hvertfall kobles sammen til ett telt hvis man har to stykker, noe som er genialt egentlig! Kan man det med disse backpackerne tror du?

  15. Vart bare 4-5 harr på meg, alle rundt 250 gram. Har aldri fått så "mye" harr på denne strekningen før. Litt skuffende at jeg ikke fikk no ørret. En annen jeg kjenner fiska i elva litt lenger opp i helga og fikk stort sett bare pen steikefisk, utenom en som var litt større og penere, den var 820gram.

    Å ja, kult! Skitt fiske! Ei hel uke hørtes bra ut! Gi lyd fra deg om hvordan det gikk! ;)

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.