satdan

Medlemmer
 • Innholdsteller

  25
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av satdan

 1. Denne Fiskeriministeren vår er tydelig bare opptatt av det såkalte "milliardeventyret" sitt Er det ikke provoserende å se at det alltid jobbes med snevert syn i slike saker. Alt skal være til fordel for oppdrettsnæringa og det skal males så rosenrødt ved bare å belyse de positive sidene av elendigheten. Jeg mener da det at en folkevalgt i enn sånn posisjon bør kunne se ting i flere perspektiv. Vi har en Konge med vetorett og på lik linje bør vi også ha en fiskeriminister som også skal kunne si nei og ikke bare være opptatt av omsetning og vekst. En fiskeriminister bør vel også jobbe for vår side av saken og ikke bare la seg blende av dem som dytter penger oppi ræva på andre og strør om seg med glamorøs pr. Det er vel det at det er enklere å alliere seg med de store selskapene og slippe økonomiske konflikter. Det er jo klart bedre å bli husket som en minister som har gitt dem medvind og ikke kjepper i hjula. Om dette er av personlig økonomiske eller poilitiske grunner eller hva det nå måtte være, det spørsmålet lar jeg stå åpent... men en ting er sikkert JEG liker ikke den utviklingen vi nå ser.
 2. Kanskje det er noen flere der ute enn meg som har interesse for å kvittere på denne her... http://www.underskrift.no/vis/6423
 3. Stopp ødeleggelsen av fjordene våre!

  https://www.nrk.no/trondelag/midt-norsk-havbruk-ma-hasteslakte-laks-etter-utbrudd-av-sykdommen-ila-1.13339831 Her er det tydelig at det er omsettning og penger som er gjelder,ikke etiske prinsipper og sunn fornuft. Det er mulig jeg tar feil og dette er min spontane reaksjon, arrester meg gjerne for det, men sånn som jeg forstår det, skal dette bli mat åkke som. Ganske kvalmende å tenke på hva dem kaller "Superior Norwegian Salmon" Hva med en nygrilla salmonellapølse eller kanskje en god biff med litt eksklusiv kugalskap dere, eller kanskje noe annet fra vår sykdomsmeny som frister. Jeg antar det at selv om man er fra norge, frankrike, japan eller kina så har man nogenlunde samme tankegang angående hva man ønsker å putte i munn når det gjelder dette temaet. Er visstnok ikke farlig å spise og ikke smitter det til mennesker.....men f**n eller da! Er det tiltenkt å opplyse om dette i innholdsbetegnelsen? "Denne laksen er full av sykdom, men smaker like godt" Det er mulig jeg tar i litt, men jeg lover dere, jeg skal ikke spise den dritten der!
 4. Bra start på stamfiske i Drammenselva

  Da er det vel bare et tidsspørsmål før dem begynner å harselere med Lierelva også da. Det er bare så j***a synd at de politiske "sakkyndige" alltid skal begynne å "ta tak i" problemet i gæ`ærn ende. Den politikervennlige kapitalstyrte miljøkriminaliteten som foregår i form av store stygge runde ting som ligger strødd over hele den langstrakte kystlinja vår er det selvfølgelig ikke nevnt et ord om. Ikke for å blande inn oljepolitikken her, men det er i prinsipp det samme som skjer der også. Som vi alle vet er det overflod av olje i verden og oljeprisen har stupt, men like forbaska skal dem med nebb og klør klare å sette i gang utredning av de mest sårbare økologiske områdene vi har der ute i havet rundt Lofoten osv. Dont get me wrong, men jeg synes bare dette er så uutholdelig trist.
 5. telttur nært Steinsholt m telt. hvor?

  Ligger jo en del vann langs veien oppe på vindfjell/siljan. Siden du bor så nære, er det vel i grunn bare å lufte bilen en tur og sjekke.
 6. Gjeddevann i buskerud

  Når det gjelder Drammenselva, så er det så vidt jeg vet, fiskekortplikt fra Kommunegrensa til Nedre eiker og ikke Mjøndalen som mange tror. Det er stor fin gjedde i Drammenselva, men egentlig ikke et sted å anbefale i denne sammenheng. Elva kan være vanskelig å fiske i til tider samt at det kan være et stykke mellom gjeddene. Ville nok heller prøvd plassene rundt hønefoss da ja. (steinsfjorden osv.)
 7. Ørretvann i Buskerud? (Drammensområdet)

  Vel det er jo litt i naturens regler om at de vanna man kan kjøre til, er som regel ikke like fine fiskevann med stor fisk osv. you know, bading forsøpling, engangsgriller og tomgods og det som hører med. Det er i grunn ikke noe idylliske fiske vann som ligger rett ved en vei, så vidt jeg vet. Må nok finne seg i å ta beina fatt hvis man er ute etter seriøst fiske.
 8. Ørretvann i Buskerud? (Drammensområdet)

  Hallois, velkommen til Drammen. Finnemarka er absolutt noe du bør sjekke ut. Masse fine vann og ørret. http://www.finnemarka.com/forsiden/ Her finner du info om det meste. Du kjører opp fra krokstadelva oppover mot stenseth, følger veien videretil toppen og den går da helt fram til Hovjordet/Årbogen. Derifra går det en grusvei langt oppover i skauen helt fram til Steindammen/Urdevann som er endestasjon med fine parkerings muligheter. Der kan du velge å fiske i de vanna som er rett rundt deg eller eventuelt spasere eller sykle videre innover mot Glitre vann området. Personlig ville jeg anbefale å ta turen innover til det sistnevnte, da disse vanna ikke er tilgjengelig med bil og ergo ikke like mange som gidder å turen helt inn dit. Har fått mye fin ørret der oppe.Lille og store Dypingen og sandungen er vann som forgrener seg fra Glitre vann, med sandungselva i mellom. Suverene plasser. Grusveien heter forresten Ulevanns veien. Men husk å slenge noen kroner i post kassa som står ved Årbogen. Det må betales for kjøring på vei og fiskekort. Bare å fylle ut skjema/konvolutt du finner på kassa. Det er ikke snakk om mange tikroningene. Det går selvfølgelig ann å kjøre opp Eiksetraveien i fra Lier siden til Garsjø og rusle videre. Når det gjelder telting og regler for det, så må du høre med noen andre som vet bedre om den saken. (pleier som regel å kjøre hjem igjen når det blir mørkt jeg ) P.S. Hvis du er interresert i sjø-ørret så ta en titt på tråden om Lierelva her på forumet. Skitt fiske!!
 9. Lierelva 2013

  Javel,javel.. men en ting er sikkert er at alle de små dævlane har finni veien tilkroken min,hehe. Er liksom ikke helt venn med google, siden jeg som regel finner alt annet en det jeg leiter etter. (har vel kanskje noe med data-operatøren og gjøre) Takk for hjelpa forresten. Sitter å tenker på å ta en tur ut i kveld. Alltid god samvittighet etter å ha kastet bort en lørdags kveld i bekken. Vurderer sterkt å endre taktikk ved å tre meitemarken på en dregg og heller akseptere noen flere timer mellom hvert napp,
 10. Lierelva 2013

  Hallå folkens. Jeg har vært noen turer div. plasser de siste ukene, men uten uttelling desverre. Men derimot fått mere en nok micro-ørret til å innvitere alle på nykokt yngelsuppe. Dofa hadde visst satt ut rundt 70.000 eller no i år så ta det med ro,...det er nok til alle. Vel, det jeg lurer på er som følger: Kartlinken med høler i lierelva, fra lier kommune som vippetangen la ut i fjor, funker ikke lenger. Sikkert fordi dem har miksa og triksa med nettsia. Jeg har prøvd å rote litt rundt inne på lier kommune sia, men kan ikke si at jeg finner noe der. Uansett, dette synes jeg er synd, for den var igrunn ganske oversiktlig og kjekk å bruke. Er det noen som har noe å bidra med her??
 11. Meite "blogg" Kongsvinger/omegn

  Tipper den veier rundt 800 gram den der buken din, fin fisk å taue på, høgger kraftig. Det har blitt en god del av dem her i og ved Drammenselva\fjorden for å si det sånn. Hvis du noen gang farter i området har, kan det være lurt å slenge ut meitemarken din i nedre del av elva, f.eks ved Aass bryggeri.. Det er ikke uvanlig å klaske til med buk oppimot 2kg klassen. Skitt fiske
 12. Prøve seg på Sjøørret

  Ja det er vel kanskje det det heter borti der.. Har ikke vært så mye der, men har dog fått SØ ved de små spissene som stikker ut langs etter. Husker at jeg prøvde meg der etter å ha kastet inn håndkleet ved rolfsøybukta pga. mye vind og dritt en morgen. Husker jeg gjorde en fullt utstyrt fluefisker noget forlegen der etter å ha dratt inn sø med den passe slitne 7 fotern fra europris Fisker vel å bemerke med sluk jeg da.
 13. Prøve seg på Sjøørret

  Følg veien på vest siden av lysaker elva, ned mellom de store fancy kontorbygga. Du havner inn i et boligsted i bratt helling. Parker langs veien f.eks i nærheten av krysset nedi der og spaser de siste par hundre meterne ned til porten i enden. Gå inn der og Vips så har du masse fine plasser derfra og videre rundt mot vest. Bare pass på å følge oppmerket sti, da noen områder passerer privat grunn, men likevell tillatt for allmennheten. Skitt fiske.
 14. Lierelva 2012

  Kom kom, o`store stygge regnvær !
 15. Det er tydelig at disse "frilufts-danskene" har liten respekt for oss apene på bjerget. Fisken vil dem ha, viltet vil dem ha, men å vise litt forståelse, ..nei. Husker også tydelig det var en danske med hagla i østfold i fjor, som bare absolutt så seg nødt til å skyte den ene albino elgen, som vi fjellapene hadde uoffisielt sett fredet og utnevnt som maskot (R.I.P Albin) Som om ikke skauen her er mere enn stappa med vanlig elg. Det med lakse regelen i orkla, så er det bare å sette opp bota så det svir skikkelig på pungen, pluss utestengelse, inndragelse av fiskekort eller lignende
 16. Ikke rart det blir mye mongo fisk i fjordene våre. Ganske provoserende å tenke på hvor sterkt likegyldigheten regjerer rundt om kring.
 17. Lierelva 2012

  Jammen triste forhold i elva nå om dagen gitt...
 18. Blå abbor ?

  Jeg må si meg enig i at det kan minne en del om en liten blå abbor, bortsett fra ryggfinna som er litt mere "maskulin" på abboren
 19. Blå abbor ?

  Hmm.. høres i grunn ganske merkelig ut. Nede i Toke ved Drangedal vet jeg at det er rød abbor i allefall. Altså helt lik en vanlig en med striper og greier, men alt det som normalt sett er grønnfarge er blitt rødt og det skulle jeg tro skyldes det at det er masse rødfarget stein i grunnen der nede og\eller hva den evt. måtte ha på menyen i Toke vannet, uten at jeg har no mer kjennskap til det. Så enten så har du røyka sokka dine, det er kobolt i nærheten, fisken har badet i jotun blå maling eller gud veit hva.....Det kan vel kanskje være lurt å opplyse litt nærmere om hvor og hvilket vann det er snakk om, så kanskje det er noen mere lokalkjente på forumet som veit noe. Ta gjerne et bilde neste gang du ser fisken igjen, legg det ut og bevis at du ikke røyker sokker.
 20. Lierelva 2012

  Høres mistenkelig ut som en trekjepp ved navn Laks. Ser ikke helt for meg den oppførselen på en ørret.vel,vel "who knows"Det går vist en del laks i elva nå,sies det. Det blei tatt en på over 8 og en på 6 i firern i går, veit jeg. (spinner det og) Hørte det blei tatt en på spinner ved demningen på grøtte også. Jeg mista forresten en på ca. 2 i dag (på spinner). Tok en ørret på 1170gr på wobbler i går. Elva begynner dessuten å bli ubehagelig klar. Er nesten for jævlig å klage på finværet nå, men... hadde jaggu vært fint med litt regn.
 21. Lierelva 2012

  Ja, det blei jo helt suverent det her. Hørte snakk om en som hadde mista en ganske så voksen rugg av en laks i tre`ern. Kjedelig det der.. Jeg for min del fikk jaggu meg ny pers på ørret, to ganger på rappen gitt.(i tre`ern det og) Tidligere har det butta i mot på 1,2kg gang på gang, men uten at det ble det helt store spranget opp, så må jeg si meg godt fornøyd med 1,3 og 1,55. Litt skuffende var det jo med den største av de, for jeg hadde opplevelsen av noe litt større var på kroken. Neida, jeg skulle ikke være så heldig nei, det var bare den hersens wobbleren som selvølgelig hadde huka seg fast i heeelt feil ende av fisken Kan jo nevne at den første ble tatt med en 12gr. Droppen spinner (messing med røde prikker) og den andre hadde dytta rompa si borti en rød wobbler type Prey. som til min forergelse ligger igjen i bånn av hølen. Vel,vel, "you give some, you take some" Skitt fiske alle sammen!!
 22. Lierelva 2012

  Etter en noe sein dag på jobb fredag og en lørdags tørste og festlyst som ble glatt overstyrt av en veeeldig trang til å fiske, satte jeg spaden i jorda bak heimen og spadde meg en god neve mark, fylte kaffedunken og satte kursen mot bekken. Destinasjonen blei sone 1 (tuverud). Da jeg kom frem, var det stille... fryktelig stille. Like lite fisk som mennesker å se. Ikke en gang småfisk i overflata. vel,vel tenkte jeg,.. får i allefall nyte kaffen i freden og roden. Det var til syvende og sist ingenting og skrive hjem om , men jeg fikk trøste meg med litt bifangst. Det blei jo da den velkjente flyndra som hadde slukt kroken så dypt at jeg vurderte å lete etter kroken i gatten. Var nok den lokale minken som var mest begeistret for litt "halv-operert" nattmat. Det neste på tapeten var en blank en på 700gram....... eneste feilen var at den manglet prikker og het buk til etternavn Da den siste marken blei tredd på kroken og siste kaffetår i koppen, begynte jeg å planlegge søndagen, ..og plutselig var den noe som dro i snøret igjen........ Vips, opp kom det jaggu en ål også gitt. (svømmer den dag i dag) Og det blei med det. Søndags morgen kom, fylte boksen og dunken igjen og med trua i god behold dro jeg tilbake. Det viste seg og være like stille i vannet, men etter et par timer så satt det endelig noe som faktisk svømte raskt, og det viste seg å være ei blank jente på 540gr som gjorde sitt beste for å surre sena rundt en masse røtter og drit, men det var JEG som vant til slutt. (etter nesten å ha ramlet til vanns) Dro etterhvert litt lenger opp mot motorveibrua og ikke lenge etter så dro jeg opp ei på 900gr. Tok deretter turen opp til grøttedammen bare for å ta en kikk før jeg dro hjem, men rart som det er når man ser ørreten hopper og spretter som gale så er det vanskelig å la vær. 15 min. og 2 brune var blitt taua inn. Den ene fikk forsåvidt leve videre. Nå ser det ut som vi får en del regn fra Danmark i kveld (Frida, eller hva de kalte denne heksa) så det begynner å vibrere ganske kraftig i fiske nerva igjen, og med fri fra jobben i morgen så skal det evt. beinbrudd eller svartedauen til for at jeg blir hjemme! Skitt fiske alle sammen!!
 23. Makrell med parasitter

  interresant lesing det der. Det så rimelig delikat ut det derre soft flesh greiene...., kunne minne litt om lutefisk i grunn ...mmmmmm, gleder meg til jul. Men på en annen side så stod det jo også skrevet at kveisen ikke var farlig dersom den var dau, så i de tilfeller man ikke har uv-lysings redskap tilgjengelig i heimen, så er det vel ingen grunn til panikk med tanke på det man evt. ikke ser i fisken, bare man tilbereder maten skikkelig, med samme forhånds regler som med bakterier og annet dritt. Uansett så er det vel et instinkt som sier de fleste at skulle man komme over de mengder som vist på de bildene, så går vel automatisk den fisken i søpla.
 24. Makrell med parasitter

  Enda godt det finnes noe "kveislaus" fisk der ute,hehe. Med tanke på det du sier om gytefisk, så mener jeg å minnes det var stort sett det samme jeg opplevde, bortsett fra at jeg ikke kunne se noe misfarging eller sånt. Det var vel heller ikke det at dem var stappa fulle av kveis, bare par-tre stykker inni mellom tarm og\eller levra, ingenting å se i nærheten av kjøttet.. Kun en av makrellene som hadde noe mere ..kanskje 5-6 stykker sånn grovt sett.(blir nok lagt unna til agn). Men på en annen side så tror jeg faktisk denne "kveis-greia" er mere eller mindre blåst litt opp i hysteri. Kan aldri tenke meg at Industri-fisket tar noen hensyn til dette og studerer hver og en fisks innvoller opp og ned. Der blir det nok bare kappa opp i hui og hast, sendt fram og tilbake til Kina, kasta ned i butikkhyllene uten at folk i det hele tatt trenger å vite hvordan en fisk ser ut. Så lenge man kan plukke laminert frossen fisk og hermetiske makreller på kiwi, så skal dette liksom være trygt og en sikkerhet på det er kveis fritt og sterilt?? Ikke det at jeg spiser kveis i den forstand,...men begynner vi ikke å bli litt vel pysete folkens..??
 25. Makrell med parasitter

  Hallois fiskefolks. Lengre tids snikleser her, men det var vel på tide å vise ansikt. Var en tur i Sandebukta i dag for å tilfredstille iveren på en ellers laber søndag. Resultatet blei 7 makrell av grei størrelse og må dermed meddele at 4 av dem inneholdt kveis-svineriet. Uansett så bekymrer jeg meg ikke for mye av den grunn, da jeg sløyde fisken på stedet og alt så ellers ut til å være helt greit. Dessuten så vet jeg at mine forfedre fra nord-trøndelagen stadig vekk opplevde den slags i fisken, og det ble aldri no panikk av den grunn. Fisken er blitt spist i generasjoner og så langt jeg veit, så er det ingen i slekta som har "stryki med" på grunn av kveis i buken..tydeligvis ganske vanlig at dette forekommer enkelte sesonger mer eller mindre.