Gå til innhold
Fiskersiden

piddien

Medlemmer
  • Innholdsteller

    168
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Innlegg skrevet av piddien

  1. Jeg fant til slutt økologisk røkelaks av merket Lofoten på Meny Kleppestø, men må si at jeg ble litt skuffet: Den var smakløs og feit sammenlignet med min favoritt blant røkt laksefisk (røkt ørret fra Sotra Seafood), og den kostet ca 50% mer. Jeg får lete videre etter økologisk røkt ørret. Hvis noen vet om en butikk i Bergensområdet som selger det så må de gjerne tipse meg.

  2. Jeg liker røkt ørret og laks, men jo mer jeg leser om miljøproblemene knyttet til oppdrett jo mindre får jeg lyst til å kjøpe oppdrettsfisk. I det siste har jeg fått med meg at det finnes oppdrettsselskaper som prøver å begrense miljøproblemene, f.eks. ved å la smolten vokse seg større i landbaserte anlegg før man setter den ut i mærder i sjøen.  Kan man vite noe om hvilket oppdrettsfirma fisken kommer fra når man kjøper fisk i butikken?

  3. 2 hours ago, Martin Lopez said:

    Foreslår at alle som poster på FS sidene , ikke  poster pseudonymt,  og poster med navn . Vi får se hvor mange som tør etter hvert  ... Jeg påstår mange flere som poster og noen feiginger som ikke tør.

    Slipp navnet fri !

     

     

     

     

    Hva skulle være poenget med det? Synes du at det er for mange innlegg her?

    • Like 1
  4. På onsdag kveld var jeg ute og fisket på Davangervågen. Jeg fisket på relativt dypt vann da jeg kjente et napp, da jeg fikk sveivet inn hadde jeg en bra lyr og denne lille karen på. Øynene til lyren sto ut grunnet trykkfallet, men på denne sto bare tungen ut. Lengden på fisken var ca. 30 cm. Jeg hadde glemt telefonen hjemme, så jeg har desverre ikke noe bilde av fisken i usløyd tilstand. Er det noen her som klarer å identifisere den?

    Resized_20170809_221113.jpeg

  5. Jeg tror det ligger noe sånt i kjelleren hos min mor. Den er laget av grønn plast og består en spole og et kort skaft som stikker rett ut bak. Jeg aner ikke hvor og når den er kjøpt, men jeg tror den er rundt 30 år gammel.

  6. Urovekkende høy dødelighet på laks i oppdrett

    I september døde 5,7 millioner oppdrettslaks. – Vi mener dødeligheten er for høy, og er uroet over at den har økt de siste årene, sier spesialinspektør Aud Skrudland i Mattilsynet.

    http://sysla.no/2016/10/31/havbruk/urovekkende-hoy-dodelighet-pa-laks-i-oppdrett_169383/

  7. On 16/09/2016 at 10:05 PM, erik said:

    Det kan hende BAN har et poeng, selv om det er umulig å dokumentere den ene eller andre veien.

    Det rømmer helt enorme mengder fisk, så store mengder at det må by på store tap for næringen. Jeg har litt vondt for å se for meg en bedriftseier som sitter og ser på at pengene hans svømmer sin vei uten å gjøre noe med det. Enten er lederne i denne næringen elendige på det de driver med, eller så er de en gjeng banditter. Hvilken av alternativene som gjelder vet jeg ikke, men vi snakker om noen av Norges rikeste mennesker, så jeg har litt vondt for å se at de er dumme?

    Det finnes et tredje alternativ: Det koster så mye å redusere faren for at fisken rømmer at det ikke lønner seg å gjøre det.

  8. 10 hours ago, Kim Rasmussen said:

    Bruker man en vanlig tang eller et spesialverktøy til å montere dette?

  9. 6 hours ago, Bergen123 said:

    Jeg skulle og hatt en ny fiskeveske. Den jeg har kjøpte jeg på salg, den er brukt kun kort tid, men glidelåsene sitter fast. 

    Hvis glidelåser sitter fast hjelper det ofte å smøre dem med et stearinlys.

  10. 5 hours ago, cesar said:

    Har du sjekket om denne har den tykkelsen den skal ha? At de oppgir 0,24 til 40 lbs får meg til å lure. Jeg kjøpte noe billig braid fra ebay som skulle være 0,28 og ha en bruddstyrke på 40 lbs. Det viste seg at snøret var over 0,40 tykt. Jeg kommer aldri til å kjøpe det merket eller fra den selgeren igjen: http://www.ebay.com/itm/8-Strands-Agepoch-100M-1000M-10LB-100LB-5-Colors-PE-Dyneema-Braided-Fishing-Line-/201486973379

    • Like 1
  11. 26 minutes ago, Audiosan said:

    Ja både Lawson offshore og Prey Jigger. men sistenevnte overskrider nok budsjettet ditt med 100% inkl snelle :) 
    men Lawson offshore boat 12-30lb får du til 899,- hos skittfiske. Og da kan du jo gå for en Shimano TLD snelle. enten TLD15 eller TLD20. Alt etter hvor dypt du trenger å komme og om du føler behovet for å bruke seletøy.

    Takk for hjelpen. Nå har jeg lagt inn en bestilling på Lawson offshore boat 12-30 lbs og TLD 15.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.