Maxlax

Medlemmer
 • Innholdsteller

  19
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

0 Neutral

Om Maxlax

 • Rang
  Nytt medlem

Nylige profilbesøk

431 profilvisninger
 1. Maxlax

  Fargevalg dorging etter laks

  Ikke lett å bli klok på. Har som sagt fulgt fargekartet til sjøørret og det har fungert bra. I tillegg tror jeg at i sol/fint er det bedre å bruke duse farger enn glitter og mye sølv. For meg virker det som det blir for mye skin i solen med sølv og skarpe farger. Unntakene oppstår når sikten i vannet blir dårlig/bra og temperaturen er veldig varm/kald,at man må tilpasse lokkemiddelets farge. I elven tilpasses jo størrelse på slukene ned ettersom temperaturen stiger. Gjør dere dette i sjøen også? Har egentlig ikke tenkt over det med før etter st.hans.
 2. Maxlax

  Fargevalg dorging etter laks

  Noen med tanker om hvilke farge når etter laks i sjøen? Hva pleier dere bruke? Blir ikke klok på dette, er så mange forskjellige teorier. Noen sier sølv og mørke farger i overskyet/regn . kobber/lsye farger i penvært, mens noen mener omvendt. Har gjort meg litt erfaringer selv, men lyst høre hva andre tenker. Er Asgeir Alvestad sitt fargekart for sjøørret greitt å bruke etter laks, eller følger dere andre "teorier"?
 3. Maxlax

  Kan slettes

  Kan slettes
 4. Noen som bruker opphenger ved laksedorging? Tenkte eksperimentere med noen sunray shadow fluer.
 5. Noen som har kommet igang med sjøørretfisket i år? Kjenner det begynner klø nå
 6. Maxlax

  Mister mange på dorging

  Er kun laks her,og ørret da. Hae opplevd 0,50 mono ryker. Da på stor fisk... Det med utløserklyper er kanskje ikke dumt. Mange bra tips her,tusen takk:) Rapport følger når jeg har fått teste litt.
 7. Maxlax

  Mister mange på dorging

  Er laks. Bruker monosnøre. Har en følelse av at jeg bruker for slakk brems. Skal prøve med strammere.
 8. Maxlax

  Mister mange på dorging

  Litt vanskelig når man bruker 2 stenger. Strammer jeg bremsen til,så får sliter de snøre. Kanskje bare får bruke en stang😉
 9. Maxlax

  Mister mange på dorging

  Noen som har noen tips? Mister så mye fisk. Forleden dag satt 1 av 8. Bruker nye owner st41 kroker. Dobbel splittring på sluker som toby og møresild. Bremsen satt løst så fisken skal kunne snu og kroke seg selv.
 10. Maxlax

  Tips fiske Bergensområdet?

  Ble en tur til alværstraumen. Men var ingen sø å se. Torsken gikk høyt og bet villig, så ble noen pene juletorsk:) I åsane? Hvor da evt? Er ikke så kjent der...
 11. Maxlax

  Tips fiske Bergensområdet?

  Noen med noen tips til sjøørretfiske/rømt oppdrett rundt bergen/nordhordaland?
 12. Maxlax

  apex og j plug

  Prøvde disse apexene i helgen. Ble 3 lakser på de. Så er kjempefornøyd. Byttet ut enkeltkroken med en owner st41 str 2, men ser ut til at den får for mye friksjon mot skeia slik at den skraper av lakken på apexen. Noen med noen bedre løsninger for å unngå dette?
 13. Maxlax

  Brems ved dorging

  Forsket litt på dette nå, og kommet frem til at så løs som mulig er best jeg også. Lik fangstprosent med både mono og multi. Ca 1/4 som faller av
 14. Maxlax

  apex og j plug

  Tenkte prøve med apex og j plug etter mange godord om de. Men vet ikke hvilke farger som er best? Noen som kan hjelpe meg med gode fargevalg?
 15. Maxlax

  Rømt oppdrettsfisk kvam

  Noen som har vært i kvam og fisket og har noen fangstrapporter? Er fisken der fortsatt eller har den begynt å spre seg?