Gå til innhold
Fiskersiden

stranger79

Medlemmer
  • Innholdsteller

    409
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    10

Innlegg skrevet av stranger79

  1. Hadde man bare kunne hoppet over sypiker, hvitting, krabber, slimål, ål, torsk, sei, hyser, gyltefiskene ++ og gått rett til flatfiskene under meitefiske. Så hadde det vært aldeles fantastisk. 

    Sånn er det derimot ikke. Det beste er og skifte plasser om en eller fler agntyver er for hissige. 

     

  2. 1 time siden, VALDEMAR skrev:

    Hei og takk for dine erfaringer. Jeg har lest litt mer om stengene som jeg kan velge mellom og valget står mellom Daiwa sealine x-treme eller Okuma Solterra. Hvilken av de er best? Takk for svaret.

    Jeg har en Daiwa Saltist Interline 30 lbs som er lignende Extreme, men vet ikke helt om det er 100% samme stangen. Lakkeringen er hvertfall forskjellig. Den er mer følsom, dårligere på større fisk ( mangler ryggrad) Og er det veldig kaldt fryser stangen innvendig. Mellom dem synes jeg faktisk solterra er en bedre stang til "vanlig havfiske". 

    • Like 1
  3. Det er mye smak og behag her. 

    Personlig har jeg en Okuma Cortez CZ12CS og Okuma solterra 30lbs. Har ikke hatt noen problemer med det, stangen er skuddsikker og behagelig. Kan bli litt myk i tuppen i noen tilfeller og det gjenspeiler seg i dårlig følsomhet på små fisk. Eller finspiste arter.  Men har masse løftekraft på stor fisk (20+ og oppover, ingen problem)  , snellen er ok men har kun høygir så man må pumpe inn fisken. Noen foretrekker og vinsje på lavgir. 

    Gått mange kilometer og dradd mye fisk for min del. De øvrige stenger og sneller kan noen andre som har brukt uttale seg om :-) 

    • Like 1
  4. 13 timer siden, GriseFlax skrev:

    Prøvd med spesifikk UV lys lommelykt til lading også?
    Synes nå det er verd et forsøk jeg når det ikke koster mer enn en 10er på Ebay, er mye annet man kan spare de pengene på selv om vi sikkert ender på samme konklusjon til slutt. Du vet, tro kan flytte fjell :lol:

    jada, klart det er prøvd. Effekten koker ned til det samme om du bruker en fyrstikk eller arbeidslys på 1000w. Men synes du den magiske sveipen med en spesiallykt gjør underverker og mirakler. Så må man kjøre på om man har troen på det :-)  

  5. Sollys,evt holde det litt foran en hodelykt. Eller ikke gjøre noe i det hele tatt. 

    Selvlysende greier vil bli sett og oppfattet av fisken, selv lenge etter den har sluttet og lyse. Og det slutter de med relativt raskt uansett hva man lader dem med. 30 sekunder er ofte nok. 

    Kulde begrenser også lystiden betraktlig, jo varmere, jo lengre lyser det. Test gjerne selv på badet kontra en fryseboks og se selv. 

    Beste slangen som noensinne var produsert var Lopez sin og var min favoritt i mange år. Den lyste også lengst av alt jeg har prøvd. 

    Poenget er: Spar pengene til noe du trenger. 

    • Like 1
  6. Kjenner ikke til det spesifikke snøret, men prøvd flere surringer på opphengsknuten og andre knuter i endene? 

    Er ikke alle typer sene som er like glad i samme knuten. 

    Prøv en 3-5 surringer ekstra på opphengerknuten selv om det er hardere og dra til, og en uni knute, eller Centaur knute i endene. sistnevnte er veldig grei på tykk mono. 

    Fungerer opphengsknuten fremdeles dårlig kan du jo vurdere en 3 veis svivel, og knyte opphenger direkte i den. Eller skifte snøre :-)  

  7. Den vekten ville jeg ikke stolt helt på, men fin fisk er det. :-) Kjøp en digitalvekt, koster ikke mange kronene. 

    Glassvar smaker ett sted mellom gradiosaeske, og isopor. Med en bismak av det du steker den i og krydrer den med. Personlig trodde jeg faktisk ikke på alle som sa det til meg, og jeg prøvde. Og de hadde rett alle mann...... 

    Neste gang du får en, bare sett den pent tilbake. 

  8. Mine var vel rundt halvannet før jeg ga dem en stang. Stor stas! Men helt av seg selv gikk det selvsagt ikke før 3-4 årsalder ca. Hjalp mest når de satt fast eller ta ut en krok av fisk egentlig. Ellers klarte de seg ganske greit da når de var blitt såpass store.  

  9. 1 time siden, Titanic skrev:

    Ganske frekt å si på en side hvor folk hjelper hverandre med fiske. Jeg mener at dorging med wobbler er effektivt. Du bare antyder at det ikke er bra, og det er egentlig bare dumt. Det er ikke så mange som gjør det, men betyr ikke at det er dårlig.

    Er ikke frekt i det hele tatt. Har bare prøvd og få deg til og forstå att det er masse mennesker som fisket med alle metoder etter veldig mange arter. Lenge før du ble født.

    Er ikke helt uten grunn du ikke finner så altfor mye bilder av wobblerfanget Lange fra Trollingfiskere, Havålbilder av fluefiskere, og Breiflabb bilder av duppfiskere. Eller Europeisk Barracuda som du trodde du hadde fått, men som var en Sil.

    Wobbler er ellers en suveren sak. Bare ikke til overnevnte. 

    Tenk litt på det før du påberoper deg mer ekspertise på ting du tydeligvis aldri har gjort. Og dette om fiskearter du kanskje heller aldri har sett.

    La meg gjette , du er 15 år? Kansje 16? Og er relativt ny i fiske?

    Du trenger overhodet ikke svare på dette engang, Bare tenk på det. 

     

     

    • Like 3
  10. Synes dette så veldig hjemmesnekret ut. Og aner ikke hvilken båt det er. Jeg tenkte først Herwa, men så ser jeg det stemmer ikke heller. 

    Du vil kunne spare deg for mye bekymringer ved og gå for en annen båt, fremfor og kjøpe slike "prosjekter". Du finner mye morro for en rimelig penge nå. 

  11. 46 minutter siden, Martin Lopez skrev:

    I teori er all det du skriver mulig . Men gjør det i praksis ... Når prøver jeg å fange ei flue som irriterer meg, og med lasso . Det skal kunne være mulig og i teori...

    Tilbake til alvoret bruk av wobbler i dypet er givende . Bruk helst dypgående modeller av velrenommert kvalitet . Grunnen til at jeg velger dypgående er for å holde disse mest mulig vekk i fra loddet og fordi disse tåler høyre hastighet ( på vei ned mot bunnen ) . Bruker helst glidelodd , når loddet treffer bunnen sliper jeg ut sene og wobbleren flyter opp inntil den stopper ( avgjøres av lengden på fortommen) for så deretter sveive inn igjen ( da svømmer wobbleren mot bunnen) . Metoden er givende !

    Flue med lasso er utfordrende saker! :-)  Mikroskopisk sjangs, men underholdene forsøk hvertfall . 

    Att wobbler kan dras bortover i sjøen på dypet bestrides ikke ett sekund pga ren fysikk. . Største problemet er vel att man får problemer med og vite nøyaktig dyp man fisker på som tidligere nevnt :-) Og det stilles spørsmål ved flyteevnen til wobbler på dypet.

    Forøvrig nevner du vertikal/Driftfiske med wobbler, ikke dorging. Langtfra optimalt eller foretrukket til Langen. Men treffer man, treffer man. 

    Breiflabb på dupp, og Havål på wobbler er derimot helt på høyde med flue på lasso ;-)  

    • Like 2
  12. 34 minutter siden, Titanic skrev:

    Jeg hadde faktisk en dupp foran, og en wobbler på enden. Jeg hadde også en flue fastsatt på en wobbler. (galskap egentlig)! Men det var ikke jeg som tok dem, jeg skulle lære bort teknikken til en venn, så beit det på når han holdt stanga. Det var for breiflabben. Ålen mista jeg.

    Aiai, enda mer spennende! 

    Du har vel ikke bilder av dette herlige oppsettet og fangsten?

    For du skjønner, vi her på forumet som faktisk fisker Havål, Lange og etter alt annet med finner har aldri hørt om disse teknikkene. Så fint om du lærer oss litt mer! 

  13. 3 timer siden, Titanic skrev:

    Har tatt laks med lasso. Egentlig var det ikke lasso, men det var en wobbler, og lina surret seg rundt laksen. :) Har prøvd alle de teknikkene, bortsett fra Ål med lasso. Fungerer greit, men er ikke så bra.

    Spennende! Fortell gjerne mer om hvordan du gikk frem med oppsett av dupp for Breiflabben og flueoppsett til Havål? Eller tok begge 2 wobbler?

    • Like 2
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.