Gå til innhold
Fiskersiden

galia

Medlemmer
  • Innholdsteller

    31
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av galia

  1. Trenger litt råd om fart og dybde da jeg har lyst til å prøve meg etter sjøørreten med fersk brisling. Er så heldig å ha  god tilgang til heilt fersk brisling bare noen hundre meter med båt.fra brygga. Har dyprigger på båten og brisliingtackle er inkjøpt.  Er det noen som kan gi et godt råd for en nybegynner så setter jeg stor pris på det. Fisket skal foregå ikke langt fra Ålesund.:rolleyes:

  2. Har ikke fått storfisk,kun opp til 16 kg. Men med enkeltkrok så har det aldri blitt fast i bunn. Bruker et lodd med faststøpt krok som vender opp og henger i vater, og dermed  setter det seg ikke så lett fast i bunn. Har fått mest på loddkroken og det har fungert bra.

    Hvorfor jeg ikke får så mye på slepet er litt underlig,men det kan jeg ikke gi noen forklaring på. Men det lokker fisken i alle fall.

    Veldig enkelt når man skal skifte(filet) agn i motsetning til når man skal egne med heil fisk som tar en del tid,og det fisker fantastisk bra.

    Ikke så merkelig at dette fungerer bedre siden man har to fileter som viser godt i drift på 1-2 knops fart.

  3. Var en liten tur i går kveld. Startet langt fremme i strømmen, og fisket meg helt bak på utløpet da det smalt på en skikkelig fin ørret på 1,5 pluss.Kjørte den i ca 5 min, og den var mer i lufta eller i vannet da den bestemte seg for å legge kursen rett i ett tarebellte langs land.

    Fikk etter kvart vasset ut,og der sto ørreten , men dessverre da hoven kom i vannet tok den ut sine siste krefter å kom seg løs.

    Men dette var fantastisk moro, og det var nok min argeste fight på flue til nå.

    Blir nok en tur i ettermiddag,og da blir det nok med gopro kamera.

  4. Har benyttet fritiden til å klargjøre utstyret for årets kveitefiske,men vil forsøke uka som kommer. Her står ørreten i strømmen som går inn i en liten poll med brakkvann.( fisker kun på stigende sjø) Fangstrapport med bilde av fangst kommer .Håper at jeg ikke lover for mye he-he. :mobile:

  5. Gleder meg til å prøve ørreten igjen. Litt tidlig tror jeg, men skal prøve i løpet av januar.

    Hjemmelagde fluer gjorde susen i fjor, og det ble mange fine fighter.

    Er heldig da jeg bor bare 100 meter fra fin fiskeplass, så jeg ser fram til at ørreten snart dukker opp.

    Satser på mange morsomme fighter igjen.

    • Like 1
  6. Har brukt 1 mm mono fortom på kveite med svivel i begge ender. Bruker krimps og tang ,knuter er bannlyst. Har fungert uten problem på kveite over 25 kg.

    Man trenger ikke overdrive, har man 250-300 meter brain på snellen , så holder det i massevis og samtidig så slipper man at hovedlinen sliter, om man sitter fast i bunn

    Kun med unntak av når kveiten får anledning til å gnage på fortommen,

    Da er det vel ikke noe som holder likevel.

  7. Godt spørsmål.Det er vel ingen som konsekvent kan påstå at det ene er bedre en det andre,men det går vel mest på hvilken erfaringer den enkelte har gjort seg.

    Jeg holder sild som en klar favoritt ,men jeg har også fått kveite på sei og makrell. Reke har jeg ingen erfaring med,men kanskje noen på forumet kan svare på det.

  8. Iriterende å miste fisk etter så lang tid uten.Du hadde vel noen kjempeturer tidlig i januar,dersom jeg ikke husker feil.Det kan se ut som at det er fult mulig å få kveite no,men trolig ikke noen bakdel å vente til ut i januar, Jeg fikk 3 stk.på min første tur i april,.så jeg håper å komme tidligere i gang på nyåret.Kun småting som mangler før båten er klar for havet.

    Agnsild kjøper vi på Ellingsøya,fin kvalitet til en grei pris.

  9. Takker for svar Kims.Har ikke prøvd etter kveita ennå på grunn av været.Har ikke så store forventninger på kveite i området som jeg vil prøve,men må bare forsøke da det er kort vei og jeg kan bruke jolla.Det blir vel bedre på nyåret,

  10. Grattis igjen på Nordmøre. Skulle gjerne vist hva slags bunnforhold du får kveita på, og hvordan man finner ut om det er sandbunn eller steinbunn. Har forsøkt å finne kart som viser bunnforhold uten hell. Takker for svar

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.