Jump to content
Fiskersiden

Tailgunner

Members
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Tailgunner

 1. Røye og ørret☺️ Støper 20 og 30 grams av gammeleriken. Eventuelt 14 og 18 i tinn. De andre slukene har jeg fra 7-21 gram
 2. Tinn er litt dyrere og skal du støpe 18-grammere så koster det deg ca 15kr stykket i tinn. Bly er «Gratis». Jeg støper likevel litt i tinn pga at jeg vil ha noen sluker som jeg kan sveive inn sakte på våren når vannet er kaldt. Prisen er ikke viktigere enn gleden over å lage noe selv Tinn er ikke like bra til søkker da det blir 50% lettere men det er den veien det går med det du får kjøpt også. Sånn helt ærlig så tenker jeg ikke på kokvarmt bly og tinn som en hybelaktivitet. har du en plass ute under tak å holde på?
 3. Takk takk☺️ Slukstøpinger heldigvis(i teorien) det som tar mest plass i huset☺️ Kokeplate, gryte, øse, ståltråd og form så er en godt i gang☺️ Støpeform får du for 250kr inkludert frakt fra Romania. Ellers så finnes det uhyre mye å velge i nå for tiden☺️ Siste blyet jeg fikk var pipebly. En venn av meg kom innom med 10 kilo etter bytte av tak på en bolig. Du kan også kjøpe støpetinn på nett som fungerer like bra. Det har blitt vanskeligere å gå tak i bly de siste årene pga miljø og slike ting men det er fremdeles mye rundt omkring. Bare for å nevne det! Bly er skumle greier. God lufting er viktig, unngå fukt i smelten, ikke smelt i alu-gryter, bruk hansker og briller og vask deg godt etterpå.
 4. Den siste varianten jeg har er tilpasset 8mm 3D-øyne. Har akkurat begynt å støpe litt med den forma. Når jeg får gule øyne blir jeg å lakke rød/oransje med svart rygg og dyppe i klar pulverlakk. Et bilde av siste lot’en. Læringskurven var bratt og jeg føler jeg fikk det til etter endel prøving og feiling
 5. For de som er interesserte så kan jeg nevne at den beste top-coaten jeg har er transparent pulverlakk. Det nederste bildet av en gammel-erik har jeg lakket med sprayboks før øyne er malt på med runde skumgummiputer på en fyrstikk. Brukte airbrush-lakk til det. Så varmet jeg opp sluken og dyppet den i pulverlakk før baking i ovnen. På bildet har jeg mishandlet sluken med vilje. Fisket i et vann med mye stein og så dypt jeg kunne hele dagen. En tilsvarende sluk lakket med hamerite så ikke ut i måneskinn. Med klar pulverlakk så den ut som ny etter mange timer intensiv kasting og fisking langs bunnen.
 6. Det har blitt mye støping, forsking og lakking i vinter og sommer. Jeg laget til slutt en egen variant av dirty harry som jeg kaller gammel-Erik. Bruker både pulverlakk spraybokser, airbrush og skumgummi-pensler. Har prøvd meg på wobbler-blanks og støper tunge spinner-kropper. Alt i alt har fangstene vært ganske greie og det er ekstra morsomt å fiske med hjemmelaget.
 7. Blandet navnene litt ja. Det var piggskate jeg trodde det var.
 8. Hvordan ser du det?? Det var så mange pigger på ryggen at jeg tenkte piggrokk men syntes ikke resten var helt der..
 9. Hanskene kom fort på når den viste seg
 10. Jeg veit det ikke er kystmeite men det er Harstad... og ikke så langt fra land. noen som har fått en slik på kroken? Ser ut som en piggrokke. Egnet med sild.
 11. Nå er vi klar for jakt her men om det blir tid og anledning så skal jeg si ifra.
 12. Mine er 2,5 cm og veier knapt 1,5 gram. Det stiller litt krav til snerten i kastet ja
 13. Jeg kjøpte noen i Esbjerg som jeg aldri har hørt om og ikke har funnet på nett utenom tyske sider. De går knapt 10 cm dypt med en fin bred gange. Du kan se på bildet at den henger i munnviken på fisken. Jeg har nettopp kjøpt 5-6 billige på deal extreme. Dem har jeg tenkt å bytte kroker på før jeg tester. Vmc 7237 skal brukes. De ser bra ut så jeg har trua.
 14. Jeg tror vi vaser en del rundt i samme området med UL-stang. Jeg bruker mikrowobbler nå på høsten og kaster i siv og mellom steiner.
 15. Skal tenke på deg neste gang jeg er ute. Noe trenger jeg selv til linene men det har ofte blitt til overs. I fjor høst hadde torsken slik tulltak at makrellen ikke slapp til. Hadde torsk på hver en angel. Egentlig skulle jeg jo fiske agn for å egne kombilinene men det var håpløst.
 16. Ok, jeg har vært så plaget på juksa at jeg har tatt av alt av makk og seiangla for å slippe unna. Ja det finnes folk som vil ha slikt. Jeg ga noen til svigermor og hun takket til og med
 17. Nåja, det er ikke helt rett. Det er 6-7 år siden makrellen begynte å bite uttafor her i Sørvika og de siste årene har den vært en plage når man er ute etter seien. Nå tar jeg vare på makrellen og bruker den til agn senere på året.
 18. Jeg har en stund hatt en hjemmelaget gipsform liggende som jeg ventet på anledning til å prøve pluss at jeg nettopp kjøpte en form på eBay. I forgårs ble jakthunden halt og da fikk jeg litt tid hjemme til å teste formene. Øverste bildet er fra den hjemmemekka formen. Har fått 10-12 støpninger av den til nå og den tåler nokk mange mer, men jeg skal muligens kjøpe en bedre gipps og få litt mer detaljer frem. Om jeg ikke har gjort en alt for dårlig jobb så klarer kanskje folk å se hva jeg har kopiert. Sluken er 14 gram med 3d-øyne og et lag lamineringsepoxy. Støpt av hjulvektsbly og tråd/øyne fra Do-It. Jeg skal ha litt forskjellige farger på disse men jeg tenker jeg skal ha hvit buk på alle varientene. Bildene under er fra den kjøpte formen. Saltwater wobble fish heter den. Bruker standard øyner i endene og støpt av samme blyet. De har fått hvit grunning så og si umiddelbart etter støping og et par timer senere har jeg drysset glitter i forskjellige farger. Nå skal alt herde noen dager før det blir å ta frem sprittusjene for å lage detaljer. På noen har jeg tredd på owner enkelkrok i øyet før støping og et lag epoxy+ sprittusj. Owner-krokene har ekstra stort øye og er laget for bruk med splittring. Har også kjøpt inn litt VMC-kroker type enkel med øye "feil" vei for å kunne sette den fast med splittring uten å få den pekende ut til sides.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.