Gå til innhold
Fiskersiden

meis

Medlemmer
  • Innholdsteller

    19
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av meis

  1. Hvordan gikk det svartfeskarn, fikk du tak i agnsild i Bodø? Mvh meis
  2. Ser at 0,24 Daiwa j-braid har en bruddstyrke på 18 kg, og det skal jo egentlig holde fint. I hvert fall hvis man bruker en kraftig mono-fortom. På grunnere vann er jeg helt enig i å gå opp i dimensjon. Hvis det hugger på en kveite som bestemmer seg for å svømme utfor en bratt kant, så bør man ha litt å gå på. Håper du råker på en kveite en gang! meis
  3. Ved fiske etter lange/brosme/lysing på dypt vann er det av interesse å bruke så tynn braid som mulig for å holde god bunnkontakt når båten driver. Hvor lavt kan man egentlig gå på braidens bruddstyrke under slikt fiske (forutsatt at man bruker en kraftig mono fortom og at braiden ikke utsettes for slitasje)? Jeg spør eksplisitt etter bruddstyrke fordi senetykkelse virker å være et ullent begrep når det kommer til braid. I hvert fall har jeg opplevd å få færre meter 0.20 Berklay Whiplash på en snelle enn da jeg fylte samme snelle med 0.30 Power Pro. Men altså, hvor langt ned i bruddstyrke kan man gå, gitt at slitasje på braiden ikke er et tema? Sagt på en annen måte: Under normale omstendigheter, -hvor mange kilos press er det på snøret før bremsen "slipper"? Nøkkelord: multifilament braid bruddstyrke
  4. Veldig nyttig nickro, takk skal du ha.
  5. Samme her! Jeg skal rett syd for Kvenna, omtrent der Kvenna renner ut i Møsvatn. Aldri vært der før. Hvis du har Garmin Inreach kan vi utveksle wobbler-erfaringer over satelitt :-)
  6. Gruble. Erfaringene mine fra slukfiske på Hardangervidda er at det så å si aldri napper uten at fisken krokes inni munnen. Jeg har tolket dette som en adferd der de biter annen fisk i halen for å jage dem bort (det samme som man noen ganger kan observere i akvarier). I tillegg er mageinnholdet selv på de største jeg får (~1 kg) utelukkende krepsdyr, aldri fisk. Ut fra denne halebitingsteorien har jeg tatt bort den underste kroken på wobblerne, og beholde den bakerste. Altså motsatt av det du gjør. Hm. Når du skriver at fisken ofte tar wobbleren fra siden, tenker du da mest på typiske fiskespisere som gjedde, stor abbor og stor-ørret? Eller opplever du det samme for fjellørret? Har nesten ikke fisket med wobbler tidligere, så jeg skal i hvert fall være obs på krokingsprosenten. Er den lav flytter jeg kroken fra bak til under, evt. med svivel før kroken slik du sier :-)
  7. På sluker til ørretfiske på fjellet pleier jeg alltid å bytte til bedre kroker og samtidig sette inn en ekstra splittring mellom krok og sluk. Er det lurt å gjøre det samme på små Rapala wobblere (3-5 cm), eller kan dette påvirke måten wobbleren går på i vannet? Er de originale krokene OK, eller bør de byttes?
  8. Fjellfinn, hvilke størrelser anbefaler du på Cicadasluken til fjellørret?
  9. Godt tips BAN. Hvor mange tørn i Uniknuten anbefaler du for mono fra 1,0 til 1,20?
  10. Ble det noe tur inn til Midttjønn eller Skartjønn den gangen for mange år siden? En kompis og jeg har bestilt hytta ved Skartjønn til sommeren (nå 11500 per uke ) og tar gjerne imot tips om selve Skartjønn og andre vann i nærheten om hvis du har noen :-)
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.