Gå til innhold
Fiskersiden

Kenngu

Medlemmer
  • Innholdsteller

    134
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    15

Alt skrevet av Kenngu

  1. Polarisering teknologi har vel ikke endret seg noe særlig, så hvis det ikke har kommet noe helt nytt som jeg har missa. Så tror jeg ikke effekten av polariserng i seg selv alene, ikke er markant bedre på 2k+ enn biltema. Kanskje med dyrere briller får de mer presis filter, etc under produksjon som gjør det noe bedre. Men ikke noe sånn wow. For å røre litt i grøten så må man se på hele pakka for briller. Polarisering fjerner egentlig bare mye hvit lys vertikalt. Kombinerer man det med filter på foran og bak med antireflekt, kontrast, renere materiale for å minske forvrengning når man ser i vann. Så får man mindre forstyrrelser i det man ser, og i det gjør at 2k+ briller "ser mer"
  2. Low-light vil være mer behagelig ved lite lys forhold, så under de forholdene skal de oppleves mer behagelig da det ikke blir så mørkt. Det går jo helt an på, jeg er sikker på at man finner briller fra 500-1000 kr som sikkert gjør det samme som 2000+ Noen merker legger all fokus på selve linsen, så mindre på ramme. Og da merkes det, men om man må tviler jeg på. Det jeg merker størst forskjell på er hvor lang tid det tar før linsene begynner å få riper. Hvor klart glasset er, og mer kontrast. Har et par polarisert Oakley briller og de funker bra, men Smith brillene er bare hakket bedre i alt i forhold til å se.
  3. Hvilken modell er det du har? Hvis det er de du lenket til så er det dessverre ikke low-light. Det fås på rammer som guides choice, castaway, redmond og redding.
  4. De der var fete, vurdert de der bare i brun glass. Ser ut som de blokkerer mye lys da det dekker hele øyet. Jeg har veldig lite peiling på ekkolodd, men de fleste "ute" skjermer har polarisering filter. Kanskje de har det også? Da blir det dobbling med lys filter, så kan være derfor den blir veldig mørk.
  5. Personlig er jeg ikke overbevist over at fisk generelt bryr seg om fortom når det kommer til sluk fisket. Fortom er mer for ekstra sikkerhet mot tenner, stener etc. Multifilament har alle andre fordeler som overlegent bruddstyrke, null minne, mindre diameter men er dårlig på slitestyrke. Så en vil gjerne bruke flurocarbon som fortom for sikkerheten og thats it. Søren at jeg ikke så varslingene før nå etter som du alt har kjøpt fireline. Hadde anbefalt egentlig at du går for braid som f.eks PowerPro fromfor Fireline. Fireline fliser veldig fort da det er smeltet line og ikke flettet som braid. Braid koster litt mer men du får det igjen på holdbarheten og varighet. En rull holder ca 2 sesonger alt etter hvor mye du fisker. Skal gi deg oppsettet mitt, og da kan en rull vare vell så lenger. Tipset mitt er å bruke backing på haspel snella, muligens du har hørt om dette for fluefiske men det er kan også brukes for haspel! Å fylle haspel snella med braid, så bytte ut hele hver sesong kan fort koste litt. Mener dette er helt unødvendig for ørretfiske. Det du gjør er at du fyller snella med ca 50-75m med en tykk billig braid 0.22mm fra f.eks biltema som backing. 60m med Powerpro braid 0.10mm-0,15mm, som hovedline. 1-1,5m fortom i 0,17mm-0,22mm med flurocabon mot snap svivel. Alt etter hvor slitt/flisete hovedlinja blir så bytter du ut kun den delen. På en spole kan man fort få 2-4 sesonger alt etter hvor mye du fisker Fordelen med dette er at du alltid vil ha fersk braid da det er mindre kostbart å bytte. Det vil alltid være nok line i spolen så du slipper krøll da linen legger seg riktig. Du får litt mer distanse da snøret kommer ut av spola lettere, spesielt på shimano sneller.
  6. Hvis det snøret kom med stang og snelle er jeg rimelig sikker det er mono snøre. Det er litt gammeldags og de har masse minne i forhold til multifilament snøre. Er snøret også spolet på motsatt retning fra spole mot snelle lager det også en vridning i snøret. Det er denne spente vridningen som lager krøll når du kaster. Ta et mono snøre, hold i hver ende og rull de i finger tuppene. Du kommer til å merke at snøret vikler seg i hverandre på midten mellom hendene dine nesten med en gang. Tror det er det som skjer for deg her. Nå tipper jeg du bruker en UL eller L stang med at du har strl 1500 på snella, min anbefaling er deretter. Skaff deg nytt multifilament snøre, bruk alltid gode swivler på enden mot agnet. Ved påspoling av nytt snøre, prøv å finne ut retning og spol med. Retning finner du ved å dra ut litt snøre fra spolen, da krøller de seg naturlig en retning pga minne. Bra snøre fra god produsent kan det komme ut av spola nesten uten krøller, da er det bare å kjøre på Snøretvinn på multifilment er minimalt og sjeldent problematisk hvis det er noe (til en viss grad) Du kan også sjekke rolleren til snelle armen, den hjelper også med å minske tvinn ved innsveiving.
  7. Stemmer som @Gabriel skriver, nå har jeg brukt de begge en stund og merker at jeg faktisk bruker low-light mest. Kan fint bruke de når det er klart eller lettere sol, bare tilpasser med å dra capsen litt lenger ned, som hjelper også med gjenskinn fra innsiden. Var en del i Rena I fjor rundt starten av mai. På morra kvisten hvor sola akkurat hadde stått opp så var low-light helt overlegent. Spotta helt sjukt mye fisk, var først da jeg skjønte alt fusset med Rena
  8. Haha da har vi samme mening. Nå må jeg endre det da jeg og min bror konkluderte med at det var bare dum mening og idioti av begge. Så nå har jeg også vadestav på ønskelista! Studs og vadestav, da blirre mer effektiv og vågal fiske
  9. Ute å fisket etter sjøørret forleden og begynte plutselig å tryne vilt mye mer. Alle stener var såpe glatte og det var ikke rart, sjekka under skoa og oppdaget at flere studs mangla. Må nok kjøpe nye, men vurderer å påføre litt aquasure så skru de nye inn. Er dette noe vits? Føler at såla må blitt litt ødelagt der studsa har blitt skrudd og trenger noe mer å holde i.
  10. Guideline har en line siktet mot sjø fiske som heter Coastal Evolve WF. Har ikke prøvd det selv, men det har fått skryt fra veldig mange!
  11. Det å spørre om fiskeplass er nesten blitt tabu, men jeg tar sjangs likevel da jeg begynner å bli desp og frustrert! Jeg foretrekker å bare vite sånn ish hvor, så kan jeg lete og utforske litt selv. Planlegge etter egen teori og erfaring, så lykkes med det er noe jeg liker best. Som f.eks "Hey prøv Kragerø, så sjekk ut Jomfruland" Og hvis du er ekstra grei og ikke har noe imot å dele mer detaljert tar jeg gjerne imot dm. Jeg får ikke lenger tid til å mange turer som krever 8 timer bil til en plass, så utforske der 4-6 dager. Dermed havner i situasjonen her å må spørre om hjelp! Håper det er noen som er snille og har lyst til å dele litt
  12. Nei har vært veldig lite pleier som regel å se en del jaging og aktivitet på denne tida. Var ute i går på Lindøya der så jeg bare to jag på noen timers fiske fra kl 18-20:30 Håper det tar seg opp snart
  13. Var ute på lørdagen ved kongelungen og bevitnet noe av det sykeste jeg har sett på lenge. En diger jæv... av en havabbor som jagde kilos sjøørret helt ved land, ørreten hoppet to ganger før den fikk ristet den av seg. 20 min etter jager den eller annen HA noe mindre bytte fisk, man kunne virkerlig høre det høye ploppet når den gappet etter byttet. Har ingen fluer på den størrelsen så fikk dessverre ikke trigget interessen til havabboren som jagde der ute :S Blir nok en tur tilbake ganske snart!
  14. Jeg mistenker trådstarter da bruker noe som sjøørret wobbler eller langt kastende som kan veie opp mot 30g. Ellers veldig enig, jeg går utelukkende kun med UL stang 3-7g wobbler eller sluker etter ørret på fjell og elv.
  15. Begge stengene du nevner er gode på alt, har selv parabellum bare i 3-16g og den har jeg brukt til alt fra sjøørret til gjedde. Til og med en tur til lofoten, men det var på grense land. Snelle vil jeg anbefale ultegra, stradic evt vanford hvis budsjett kan presses. Lest og sett utallige anmeldeser og vanford virker som det hotteste på markedet for mange når det kommer til verdi for penga.
  16. Veldig gledelig å få slike tilbakemeldinger! Utgangspunktet var å rapportere alle turene til et viss punkt. Tanken var å rapportere så det lå en "database" av all kunnskap og info, slik at andre kan få nytte. Da mest rettet mot yngre, uerfaren eller nybegynnere som har lite tid. Følt at jeg har rapportert til et punkt at jeg ikke har så mye å mer å komme med som andre kan få nytte av som jeg alt har delt. Men kan nesten ikke slutte når det er gøy at det gleder noen! Dont worry, det kommer flere!
  17. Skulle bare mangle, gøy å dele info om slikt så andre får kanskje nytte av det. Jeg skulle ønsket jeg fant ut dette om briller tidligere, sånn typ 5 år tidligere. Etter at jeg fikk low-light brillene skremmer langt ferre fisk helt inntil land ved solnedgang og overskyet vær. Litt hardt å svelge at jeg kanskje har skremt fisk hele tida under disse forholdene alle disse årene Smalt også en stor jiggy i bakhodet som gjorde langt vondere enn jeg forestilte meg. Da slo tanken "tenk om jeg fikk den i øyet, hadde garantert blitt blind" det vekket noe i meg! Low-light igniter ser gult ut, men de har fått til noe som jeg har vansker med å beskrive. Når jeg tar de på meg, så er det ikke så gult. Det er som det er mer lyst, men alt har en mer varm tone.
  18. Jeg gikk til anskaffelse av begge brillene, for de som er interessert i å vite så holder polarchromic ikke mål for veldig overskyet vær. Low-light igniter dekker alt mørkere etter overskyet, alt lysere dekker polarchromic. Med begge brillene er alle forhold dekket, og ser ganske mye mer gjennom fiske dagene. Å kunne ha solbriller på hele dagen under fluefiske er også betryggende forsikring for øynene
  19. Myrans agat, farge gull og svart, evt kobber med røde prikker. Så bytte ut treble kroka med enkel da den går ganske dyp, da får du fisket dypt uten at den setter seg. Ganske effektivt når det er veldig varmt og fisken står dypt i fjellvann. Elv: vibrax og mepps!
  20. Vurderer ny fiske briller mest rett mot overskyet vær, polarchromic virker veldig interessant. Planen var low light igniter, mye godt om den for overskyet vær. Problemet er at man da må ha med seg to par da den ikke er god mot sol. Det mest optimale hadde vært kun et par som dekker alt. Noen som har brillene som vil dele sin erfaring med de?
  21. Antar du muligens alt har skaffet deg snøre, om ikke så anbefales SA/Scientific Angler Volantis. Jeg personlig bruker den med intermediate og flyt, fordi jeg kjøpte den rett før full intermediate kom ut. Ellers hadde jeg gått for full intermediate. SA Titan er også et godt snøre, så begynner det også å bygge opp bra inntrykk på Rio Premier Outbound short. Synkegrad må du nok undersøke litt for hva som passer for ditt fiske og område. Selv tror jeg full intermediate er mest all-round. Hvis jeg vil dypere ned litt fortere bruker jeg fast sing polyleader
  22. Ja jeg syns det er rart og, med flue så har jeg kun mista en fisk som jeg vet om. Og det var pga løkka mellom fortom og fluesnøre hekta seg i stangringen. Får prøve med ekstra splittring
  23. Jeg har byttet til kun enkeltkroker for fiske, og merker jeg mister mer fisk. Det er særlig når den nærmer seg landing eller meg kroken popper av. Er det noen tips til bedre krok "hold/kjøring av fisk" med enkelt kroker? Selve krokingen med enkelt krok syns jeg bra, fisken kroker nærmest seg selv. Er det å holde den kroket som er utfordringen. Bruker VMC inline Single hooks. Vil det f.eks hjelpe å ha en ekstra splitring?
  24. Ikke gøy, men sjøørreten er ofte på hugget da! Har stått med fluestanga i 12m/s og fått de største eksemplarene under slike umulige forhold
  25. Er dette jeg elsker med utstyr! Det er så forskjellig for alle, og med noen variabler kan det endres helt. Ser det er mange gode poeng og innspill som åpner nye vinkler Jeg må spørre om dette med "feeling" om jeg skjønner det korrekt. Viktig at jeg presiserer at jeg syns Guideline RSi, som er lillebroren stanga til Guideline LPXCoastal. Var for vinglete på toppen, opplevde den som ikke nok spenstig. Jeg har kasta endel med Guideline LPXe 5#, og syntes faktisk den var mer spenstig enn RSi 7# Dette skal i teorien og på papiret være usant, da RSi er kyst versjon av LPXe. Den skal være raskere og stivere, og kan hende den er det, men var bare ikke det for meg. LPXCoastal syns jeg treffer spot on, den er ikke så fysisk tung som RSi så jeg blir trett i kastearmen. Den er litte grann stivere på toppen enn LPXe, men jeg kjenner mer bøy på midten. Og når jeg kjenner bøyen, kommer som regel når oransje delen av snøret til Volantis vises. Så kan jeg kjenne mer trekk/spenst, og jeg kan føle at nå kommer det en del kraft. Litt usikker på om det er dette dere mener med "feeling" ??
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.