LasseH

Members
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

LasseH last won the day on August 2 2016

LasseH had the most liked content!

Community Reputation

12 Good

About LasseH

 • Rank
  Nytt medlem

Recent Profile Visitors

632 profile views
 1. Hei! Jeg ønsker å kjøpe en Lawson Light Bait 6-12 lbs. Er det noen som har en slik å selge? Lasse
 2. Hei! Hvis 10 er uaktuell ville jeg selv gått for 12. Bruker 10 til kveitefiske, og har også fungert bra på agnfiske ned til ca 300m. Kjøpte power handle på ebay og bytta ut sveiva. Det anbefaler jeg deg også å gjøre! Det er som natt og dag. Mye mer komfortabelt å fiske med power handle.
 3. Tja, det spørs jo litt hvilken size på kveita som er mulig å oppnå da. De har nok rygg til mindre kveiter, men blir muligens veike om vi snakker litt størrelse. Har aldri fått større enn torsk på 3-4 kg på de stengene, stort sett brukt på flyndrer og slikt. Så spørs det jo om 70-90 gram kastevekt er nok for det du trenger mtp strøm osv?
 4. Hei! Det er vel noe forskjell fra merke til merke her, men på mine Prologic 2,5 og 2,75 lbs bruker jeg 70-90 gram søkke + agn artige stenger med god nappindikasjon.
 5. Hei, og velkommen! Spørsmålet angående lett utstyr, er om du skal ha snellen du kjøper til både kveitefiske og dypere havfiske eller ikke. Det fins uendelig mange meninger rundt den ultimate snella, så det er ikke så enkelt personlig har jeg brukt Shimano Talica 10 2-speed til kveita og er meget godt fornøyd med den. Har også brukt den på fiske ned til ca 300 meter. Ellers har vel feks Prey også noen gode lette sneller. Som regel på dypere fiske bruker jeg Penn Fathom 30 2-speed. Har ingen spesiell ‘kveitestang’, men jeg har brukt Prey Jigger 15-40 lbs og noe Penn Regiment. Har gjort jobben greit de. Skulle jeg kjøpt meg ei stang retta mot kveite tror jeg at jeg hadde gått for Prey Spiral Jigger eller Light Jigger, evt Penn Halibut-serien Har du mulighet til å stikke innom en butikk med litt utvalg anbefales det! Kjekt å få kjenne litt på det forskjellige utstyret i hånda. Lykke til!
 6. Beastmaster slim (både 12-20 og 20-30) er ei super stang, men ville ikke kjøpt den for pilking. Den har myk tupp og personlig mener jeg den er best egnet til agnfiske. Har selv 20-30 versjonen og bruker opp til 400 grams lodd på den. Har vært i bruk fra 5 meter og ned til ca 300 meter og har funket fjell. God nappindikasjon selv på mindre fisk. Hvis du fisker ned mot 130-140 meters dyp ville jeg vurdert 12-20. Det gir deg artigst fiske, men om du er avhengig av å bruke 400 grams lodd til tider er vel 20-30 best. Fortsatt ei veldig morsom stang
 7. Hørtes ut som en bra dag! er isen bra solid der nå?
 8. Var der for en ukes tid sia, det var stengt da og. Vi vurderte det til at det var stengt pga bygginga som foregår over, så vi gikk bare litt hurtig etter vi hadde passert gjerdet hadde for øvrig ganske bra fiske med blant annet to paddetorsk.
 9. Skjønner det! Et sted må man begynne :-) har dessverre ingen erfaring med hverken den snella eller stanga, men som doktoren sier så gjør nok de jobben. Det er jo ikke nødvendigvis så besparende for kontoen å kjøpe flere sett, men du vil nok ha det mye mer gøy med to sett som er tilpasset sitt bruk!
 10. En Beastmaster er nok ingen god stang å bruke fra land. Ville heller ikke satt en haspelsnelle på den. Er det ikke en fordel å ha ett sett å bruke fra land, og ett sett å bruke fra båt? :-)
 11. Nå har jeg ingen erfaring med Antares, men tror du vil bli godt fornøyd med Beastmaster Slim hvis du vil spare deg de pengene. Som nevnt tidligere hadde jeg personlig gått for 20-30 lbs. Den er myk nok til å fiske mindre fisk med, og likevel kjenne napp, men samtidig kan den fiske stor lange. Du kan også ha litt tyngre lodd på denne, enn den på 12-20 lbs. Du vil få på mer enn nok snøre på en Tekota eller lignende til å fiske ned til 200 meter :-) du vil nok få det mye moro med et slikt sett! Så lenge snella får litt stell og stanga blir pent behandlet så har du utstyr for flere år framover :-) Mvh Lasse
 12. Hei! Jeg startet selv med det settet du linker til, TLD20 og CX boat 20-30 lbs, og settet funker greit det. Samtidig ville jeg heller kjøpt Slim-versjonen av Beastmaster hvis jeg skulle kjøpt i dag. Den er en god del lettere enn CX boat, men likevel mer enn sterk nok til feks store langer. Slim er også mer følsom slik at du vil kjenne napp bedre på mindre fisk. Jeg har ikke prøvd Slim med 12-20 lbs, men med 20-30 lbs. Ville gått for sistnevnte hvis bruken er ned til 200 meter, men det kan kanskje noen andre svare bedre på. Jeg har selv satt TLD20 på ei kraftigere stang og bruker denne nå på fiske ned til 400 meter. Du får på 1000 meter+ med multi på TLD og den er i så måte overkill til fiske på ned til 200 meter :-) det er flere som kombinerer Slim-versjonen med feks Tekota 600 LCM og er godt fornøyd med denne kombinasjonen. Dette er ei mindre snelle og veier heller ikke like mye som TLD20 gjør. Tekotaen er for øvrig på tilbud til 2250,- hos salarsport. Det finnes også andre alternativer til mindre sneller. Håper du blir fornøyd med valget ditt! Mvh Lasse
 13. Takk for tips, for min egen del fikk jeg tak i boken for noen uker siden det var også på finn. Kanskje noen andre slår til på den du linket
 14. LasseH

  Kapp Verde

  Seilfisken og doradoen tok på en gummi-blekksprut som var rosa eller oransje like under overflata. Litt usikker på wahoo og tunfisken, men jeg mener disse tok på jigg som var mellom 2-6 meter under overflata. Vi trolla hele tiden.
 15. LasseH

  Kapp Verde

  Hei! Vi fisket i Kapp Verde i november 2013, men vi var på øya Boa Vista. Mener de het big game fishing og hadde avdeling på flere av øyene, var hvertfall veldig fornøyd med jobben de gjorde der vi var. I løpet av dagen kom det opp flere wahoo, yellowfin tuna, en dorado og en seilfisk. Spesielt doradoen og seilfisken var utrolig rått Håper du får en fin ferie og masse fisk mvh Lasse