LasseH

Members
 • Content Count

  45
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

LasseH last won the day on August 2 2016

LasseH had the most liked content!

Community Reputation

12 Good

About LasseH

 • Rank
  Nytt medlem

Recent Profile Visitors

694 profile views
 1. Hei igjen. Beklager sen tilbakemelding. Det er —> denne stanga <— jeg bruker selv til agnfiske på dypet. Har den selv i 15-40 lbs og den har som nevnt god nappindikasjon, men den er likevel sterk. Den er stivere enn Beastmaster slim, men det er jo også å forvente av ei kraftigere stang. Ville som nevnt vurdert den i 20-60 lbs om du skal veldig dypt, men 15-40 takler hvertfall 750 gram søkker godt. Det er mange fornøyde brukere av Penn Fathom og Penn Regiment, så tror ikke du vil angre om det er det du ender opp med å velge. Det holder nok i massevis med 0,25 mm multifilament. Selv med 30 kilo lange i enden så klarer du ikke å legge så mye press på den at multien ryker. 0,40 mm kan du sikkert fiske håkjerring med. Fordelen med så tynt snøre som mulig er at du får mindre avdrift i det, noe det kan bli litt av om du fisker på 500m+. Mvh Lasse
 2. Hei! Hvis du må ha stang for å nå ned til 700m ville jeg vurdert Penn Regiment i enten 15-40 eller 20-60 lbs. Har den selv i 15-40 lbs og har brukt den ned mot 500m og lodd på 750 gram. God nappindikasjon og meget god rygg. 15-40 er vel kanskje i spinkleste laget for 700 meter. Ville vurdert hvor ofte du kommer til å fiske så dypt da det vil være artigere å fiske på 200 meter med 15-40 enn 20-60. Angående snelle kan du jo kombinere med en Penn Fathom 2speed. Jeg har den selv i størrelsen 30 med ca 850-900 meter 0,25 snøre på. Du burde vel hatt størrelsen 40, evt 60 for å kunne fiske greit ned mot 700 meter. Personlig foretrekker jeg å fiske med så små sneller som mulig, mtp vekt og komfort. Dette er stang og snelle som gir deg mye glede og kvalitet for pengene. Lykke til med valget av kombo :-)
 3. Hei! Jeg ønsker å kjøpe en Lawson Light Bait 6-12 lbs. Er det noen som har en slik å selge? Lasse
 4. Hei! Hvis 10 er uaktuell ville jeg selv gått for 12. Bruker 10 til kveitefiske, og har også fungert bra på agnfiske ned til ca 300m. Kjøpte power handle på ebay og bytta ut sveiva. Det anbefaler jeg deg også å gjøre! Det er som natt og dag. Mye mer komfortabelt å fiske med power handle.
 5. Tja, det spørs jo litt hvilken size på kveita som er mulig å oppnå da. De har nok rygg til mindre kveiter, men blir muligens veike om vi snakker litt størrelse. Har aldri fått større enn torsk på 3-4 kg på de stengene, stort sett brukt på flyndrer og slikt. Så spørs det jo om 70-90 gram kastevekt er nok for det du trenger mtp strøm osv?
 6. Hei! Det er vel noe forskjell fra merke til merke her, men på mine Prologic 2,5 og 2,75 lbs bruker jeg 70-90 gram søkke + agn artige stenger med god nappindikasjon.
 7. Hei, og velkommen! Spørsmålet angående lett utstyr, er om du skal ha snellen du kjøper til både kveitefiske og dypere havfiske eller ikke. Det fins uendelig mange meninger rundt den ultimate snella, så det er ikke så enkelt personlig har jeg brukt Shimano Talica 10 2-speed til kveita og er meget godt fornøyd med den. Har også brukt den på fiske ned til ca 300 meter. Ellers har vel feks Prey også noen gode lette sneller. Som regel på dypere fiske bruker jeg Penn Fathom 30 2-speed. Har ingen spesiell ‘kveitestang’, men jeg har brukt Prey Jigger 15-40 lbs og noe Penn Regiment. Har gjort jobben greit de. Skulle jeg kjøpt meg ei stang retta mot kveite tror jeg at jeg hadde gått for Prey Spiral Jigger eller Light Jigger, evt Penn Halibut-serien Har du mulighet til å stikke innom en butikk med litt utvalg anbefales det! Kjekt å få kjenne litt på det forskjellige utstyret i hånda. Lykke til!
 8. Beastmaster slim (både 12-20 og 20-30) er ei super stang, men ville ikke kjøpt den for pilking. Den har myk tupp og personlig mener jeg den er best egnet til agnfiske. Har selv 20-30 versjonen og bruker opp til 400 grams lodd på den. Har vært i bruk fra 5 meter og ned til ca 300 meter og har funket fjell. God nappindikasjon selv på mindre fisk. Hvis du fisker ned mot 130-140 meters dyp ville jeg vurdert 12-20. Det gir deg artigst fiske, men om du er avhengig av å bruke 400 grams lodd til tider er vel 20-30 best. Fortsatt ei veldig morsom stang
 9. Hørtes ut som en bra dag! er isen bra solid der nå?
 10. Var der for en ukes tid sia, det var stengt da og. Vi vurderte det til at det var stengt pga bygginga som foregår over, så vi gikk bare litt hurtig etter vi hadde passert gjerdet hadde for øvrig ganske bra fiske med blant annet to paddetorsk.
 11. Skjønner det! Et sted må man begynne :-) har dessverre ingen erfaring med hverken den snella eller stanga, men som doktoren sier så gjør nok de jobben. Det er jo ikke nødvendigvis så besparende for kontoen å kjøpe flere sett, men du vil nok ha det mye mer gøy med to sett som er tilpasset sitt bruk!
 12. En Beastmaster er nok ingen god stang å bruke fra land. Ville heller ikke satt en haspelsnelle på den. Er det ikke en fordel å ha ett sett å bruke fra land, og ett sett å bruke fra båt? :-)
 13. Nå har jeg ingen erfaring med Antares, men tror du vil bli godt fornøyd med Beastmaster Slim hvis du vil spare deg de pengene. Som nevnt tidligere hadde jeg personlig gått for 20-30 lbs. Den er myk nok til å fiske mindre fisk med, og likevel kjenne napp, men samtidig kan den fiske stor lange. Du kan også ha litt tyngre lodd på denne, enn den på 12-20 lbs. Du vil få på mer enn nok snøre på en Tekota eller lignende til å fiske ned til 200 meter :-) du vil nok få det mye moro med et slikt sett! Så lenge snella får litt stell og stanga blir pent behandlet så har du utstyr for flere år framover :-) Mvh Lasse
 14. Hei! Jeg startet selv med det settet du linker til, TLD20 og CX boat 20-30 lbs, og settet funker greit det. Samtidig ville jeg heller kjøpt Slim-versjonen av Beastmaster hvis jeg skulle kjøpt i dag. Den er en god del lettere enn CX boat, men likevel mer enn sterk nok til feks store langer. Slim er også mer følsom slik at du vil kjenne napp bedre på mindre fisk. Jeg har ikke prøvd Slim med 12-20 lbs, men med 20-30 lbs. Ville gått for sistnevnte hvis bruken er ned til 200 meter, men det kan kanskje noen andre svare bedre på. Jeg har selv satt TLD20 på ei kraftigere stang og bruker denne nå på fiske ned til 400 meter. Du får på 1000 meter+ med multi på TLD og den er i så måte overkill til fiske på ned til 200 meter :-) det er flere som kombinerer Slim-versjonen med feks Tekota 600 LCM og er godt fornøyd med denne kombinasjonen. Dette er ei mindre snelle og veier heller ikke like mye som TLD20 gjør. Tekotaen er for øvrig på tilbud til 2250,- hos salarsport. Det finnes også andre alternativer til mindre sneller. Håper du blir fornøyd med valget ditt! Mvh Lasse
 15. Takk for tips, for min egen del fikk jeg tak i boken for noen uker siden det var også på finn. Kanskje noen andre slår til på den du linket