lyr i solnedgang

Medlemmer
 • Innholdsteller

  7
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

0 Neutral

Om lyr i solnedgang

 • Rang
  Nytt medlem

Nylige profilbesøk

323 profilvisninger
 1. lyr i solnedgang

  Ambassadeur 2500c mekking og trimming

  Hører her på forumet at det flatere fireline snøret har en tendens til å grave seg ned i spolen. PowerPro skal visst være bedre til multi? Sjøl bruker jeg stort sett mono til multiene. Etter at jeg har funnet rytmen og kroppsfølelsen til disse små ambissene lander jeg antageligvis på PowerPro 0.20... Eller tynnere.
 2. lyr i solnedgang

  Ambassadeur 2500c mekking og trimming

  Har en mørrum 1600 forell til de letteste vektene. Under forsøkene med 2500c brukte jeg 0.30 mono som jo er i groveste laget. Men satset på å "stresse" den lille snella litt. Lettere å få ut løkkene etter backlash med litt tykkere snøre. Samtidig som jeg ønsket å "måke" til med 30 grams sluker uten å tenke på fortom. Det eneste jeg var litt bekymret over var senefører som hvislet frem og tilbake fortere en nålen på symaskin. Utrimmet med original spole og tre små løse magneter som kan skiftes og fjernes etter behov kommer jeg nok til å "leke litt med den en stund før investeringene i kulelagret evighetsskruve og keramisk tann lettere spole samt høyere utveksling kommer. Har kjøpt lettere spoler fra Blakdog.tacle samt UT til de større 6500 samt XLTene og merker stor forskjell på kastesikkerheten og lengdene jeg får. Har eksperimentert med diverse lagre også. På den ene 2500c fra syttitallet satte jeg inn full keramiske og kjørte de tørt under testrundene igår. De hylte og sang litt vel høylytt etter min smak så de har fått hver sin dråpe yellow label til turen senere idag. I den nyeste oransje er det keramikk stål hybrid fra Blakdog.tacle. Disse var litt" høfligere" lydmessig og kastene gikk omtrent like langt.
 3. lyr i solnedgang

  Ambassadeur 2500c mekking og trimming

  Har sett på Avail spoler men de er ganske dyre. Ellers har vel UT også lettere spoler, temmelig dyre de og. Ser Simon Shimomura har en side på Ebay med diverse deler til ambisser. Poenget med entusiasmen min var de enorme forskjellene med så enkle "inngrep". Har UT trim på en 6500 og ser at registeret har økt, større allsidighet i forhold til slukvekt osv... Kjøpte to lavprofil sneller til UL fiske et par år tilbake. Disse har fungert greit ned til syv gram. Fikk fatt i en morrum 1600 forell til det lette fisket også. Ambassadeur 2500c var jeg lite imponert av før jeg fikk løsnet på alle unødvendige friksjonspunkter og oppdaget hva som " bor" i konstruksjonen. Men etter såpass lite modifisering og resultatet skjønner jeg mer av entusiasmen.
 4. lyr i solnedgang

  Ambassadeur 2500c mekking og trimming

  Vekker denne tråden opp igjen angående de små ambassadeurene. Kjøpte meg en Sunset Ambassadeur 2500c på Ebay for et par år siden. Etter en prøvetur med en 9 foots Beastmaster 13-30 gr. Må jeg si skuffelsen var såpass stor at den ble hyllepryd. Sammenlignet med Ambassadeur XLT 2 og den gamle traveren 6500 fra åttitallet virket det som en "friksjonsmur" hindret kastelengdene. Uansett hvor mye jeg dro til ble kastene sørgelig korte. Kastet nesten like langt når jeg "la ut snøret"? Sjekket lagrene og evighetsskruen, den mekaniske bremsen har jeg aldri brukt, fjernet en bremsekloss og satte i nye keramiske lagre fra Blakdog.tacle. Dette hjalp noe... Men den virket hemmet enda? Tilbake i hyllen hvor den ble liggende en god stund til. Etter å ha lest om mekking av 2500c her på forumet. Fikk jeg råd angående plastkragen som lå rundt aluminiums tannhjulet. Fjernet det og satte på en liten gummileppe for å hindre det fra å skli av spolen. Så fikk jeg ideen om å prøve en magnet mellom lageret og kransen på aluminiumsplaten på venstre side. Denne ble festet med to større magneter på andre siden av den tynne aluminiumsplaten. Fjernet den andre bremseklossen og tok den med på test igjen. Denne gangen var det en totalt anderledes opplevelse. Endelig gikk det an å få litt lengde på kastene. Ikke nok med det. Skramlingen fra plastkragen var borte og uten bremsekloss på den ru aluminiumstrommelen ble det ikke så mye motstand i starten på kastet. Var forsiktig i begynnelsen med tanke på første magnetbrems forsøk på disse. Men etterhvert oppdaget jeg at jeg kunne bruke spensten i stanga og kaste 16 grams sluker nesten like langt som med XLT en. Fikk gode lengder ned til 12 gr. Utfordret den ikke med lette sjesluker men det kommer... Kommer nok til å eksperimentere med kulelagret evighetsskruve lettere linefører og keramikk tann samt kulelagret nylondrev for å skvise enda mer ytelse fra denne "lille krabaten"
 5. lyr i solnedgang

  Fiskestang fra Europris, dumt?

  Det høres ut som du har kjøpt en UglyStick stang fra Shakespeare? De har blanke tupper som kjennemerke,forøvrig bra stenger som skal tåle mye før de brekker. Den lille "hukken" er til å feste sluk/krok når du skal flytte deg, greit å unngå sprekker i stangringene Beklager hvis jeg er helt på bærtur ang. stangtype men Ugly Stick stengene har brukt dette som kjennemerke i årtier. Ideen er vel å se tuppen tydeligere som en slags nappindikator?
 6. lyr i solnedgang

  pikewallis og fiskersiden.no ønsker endring !

  Jeg støtter forslaget.
 7. lyr i solnedgang

  Atlantic Salmon Extreme ASX 6000 hjeelp!

  Så nettopp videoen hvor en av Pikevallis Sine "multiplikasjons" sneller ble presentert. Har fisket med multiplikator sneller type ABU i over tyve år. Og sentrifugal brems har vært hovedtypen. Den består av vekter på tynne pinner festet i selve spolen som slynges ut under kastet når spolen spinner opp. Og kan ikke stilles på med sentreringsskruene. Det eneste som gjelder her er tyngre/lettere vekter, ta vekk en/begge. De to skruene som det blir gjort så mye nummer av er 1. Sentrering av spolen. 2. Stramme mot lagrene for å bremse spolen mekanisk/ødelegge dem? Nødløsning i sterk motvind. På Lawson pikevallis sine er det jo i tillegg magneter som kan skrus inn og ut i forhold til spoleveggen. Med to vekter for å temme akselerasjonen og magnetene for å "holde" spolen litt igjen midt i kastet er det vel strengt tatt unødvendig å klemme mot lagrene for å "slippe" å ta på spolen idet sluken tar vannet? Med sentrifugal OG magnetbrems skal det vel være mulig å finstille spolen så nøyaktig at det kan kastes rett inn i en storm uten at spolen "stikker avgårde? 😨 med alle klikk innstillingenene på magnetene kan en også klare seg uten vektene på spolen? Men med de to i samarbeid er det mulig å få så optimale innstillinger at sluken" ikke kjenner" slepet med snøre etter seg. Har hatt veldig gode erfaringer med begge systemene hver for seg. Men tommelen detter alltid ned på spolen idet sluken treffer vannet og stopper den! Etter å ha testet ABUS 6500 cs mag med begge/mag/sentrifugal og Akios 656 csm, også med begge. Er jeg helfrelst. Kjøpte også Lawson pikevallis xtreme pga ramme/spolebur i helfrest aluminium og nevnte magnet/sentrifugal bremskombo. Har desverre ikke fått testet denne enda men utifra den jevne gangen og spolesnurr og nevnte bremskombinasjon har jeg skikkelig tro på den.