Gå til innhold
Fiskersiden

Lar51986

Medlemmer
  • Innholdsteller

    44
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Lar51986

  1. Takk for svar. Har sett litt på Lawson Explorer G4 også 10ft 15-45 g. noen erfaring på denne?
  2. Hei Skal investere i en ny haspelstang primært for fjordfiske fra land. Ikke noe spesifikk artsfiske, allround. Er ønskelig med en stang som gir lange kast, tenker 10 fot. Kastevekt innenfor området 15-60 gram. Men også en stang som er artig å kjøre fisk på. Har en haspelsnelle Daiwa Fuego LT 4000 som jeg skal bruke til dette fiske. Budsjett: Opp til 1500 NOK Har kikket på blant annet: Berkley Pulse 10ft, 19-49 gram, noen som har erfaring med denne? Eller evt. disse modellene: https://www.skittfiske.no/lawson/218079/lawson-explorer-g4-9-20-60g-4-delt https://gero.no/produkt/abu-diplomat-x/ Evt, om noen har andre stenger å anbefale?
  3. Takk for et langt og forklarende svar. Ja det gir mening, jeg ser nok meg selv litt blind på alle de forskjellige spesifikasjonene.
  4. "Stanga bør være minst 9 fot, helst 11, og kastevekt opptil minst 60 gram. (en god stang med 15 til 40 oppfyller dette)" Mulig jeg misforstår dette, men trodde at når det er 15-40 kastevekt, så er maks anbefalte vekt 40 gram, og mest optimale vekt på sluk et sted i midten av 15-40 gram? Vil ikke da kastevekt opptil minst 60 gram da være for mye? Så en 10' stang med 15-45 vs 20-60? Hvilken gir "best" kastelengde og kontakt med fisken? Vil tro at en 20-60 stang er litt stivere enn 15-45?
  5. Hei "Stanga bør være minst 9 fot, helst 11, og kastevekt opptil minst 60 gram. (en god stang med 15 til 40 oppfyller dette)" Har du et god tips til stang i dette segmentet? Gjerne noe rimelig, under 1500 kr.
  6. Hei Har en Speedmaster 7-21 for hovedsak for ørretfiske, så det er en stang nummer to, gikk kanskje ikke så klart fram i åpnings inlegget. Har en Shimano Aernos 2500, men ønsker ikke å bruke samme snelle for fiske i saltvann og ferskvann så tenker å kjøpe en til. Om du har noen spesifikk anbefaling for stang og snelle taes det med stor takk. Og en snelle i størrelse 2500 er ok på stang med kastevekt 40-50g? Også med bruk av mono i stede for multi vil man få tilstrekkelig med snøre? Ville du valgt en snelle med utveksling på 6,2:1 og 10 kg brems kontra en med utveksling på 5,2:1 og brems på 12 kg?
  7. La oss si makrellfiske fra land med sluk og hekle som førende. Vil en vanlig ørretstang være tilstrekkelig?
  8. Tips til stang og snelle for opp til 50 g og 4000 snelle? Kikket litt på Daiwa Fuego, men den ser ut til å være utsolgt overalt.
  9. Hei Tenker å kjøpe en ny snelle for mer «allround» bruk for litt forskjellig fiske fra land i fjord/ferskvann. Både sluk og meite. Så vil det lønne seg å kjøpe en haspelsnelle eller baitrunner? Forstår det slik at en baitrunner også kan fungere som en vanlig haspel, mrn blir utveksling på disse for lav for slukfiske? Har en gammel haspelsnelle som man har mulighet til frikoble spole, men dette ser ut til å ikke eksistere på nyere haspelsneller? Hvilken størrelse på snelle er et kompromiss for fisking fra land etter ørret, sei, torsk, makrell etc? 2500, 3000 eller 4000? Og kastevekt stang for slikt?
  10. Hei Ja, har ingen erfaring med Stroft GTM, så er et sene jeg må teste ut. Ser at Stroft GTM har større bruddstyrke enn Sufix Advance clear på senetykkelse under 0,30
  11. Hei Det er en jungle der ute av forskjellige typer monofilament, har prøvd og kikket en del rundt, og min konklusjon er at Sufix Advance gir best styrke i forhold til tykkelse. Har noen erfaring med andre monofilament som gir bedre styrke i forhold til tykkelse enn Sufix Advance? Og hvilken mono.sener er etter deres erfaring best i forhold til kasting av sluk? Sufix Advance Clear 1000m 0,33 mm Slitesterk og glatt fiskesene med lang l - Skitt Fiske Vet at multifilament og fluorcarbon har større styrke i forhold til tykkelse enn mono, men fint om man kan holde seg til mono i denne tråden;)
  12. Takker for innspillet. Jeg tror jeg vil prøve meg på denne snella
  13. Noen som har erfaring med sneller fra DAM? Ser at Agdars har halvpris på Dam Quick 4 4000 FD snelle til 497 kr. (ser at ordinær pris på denne hos skittfiske er 1399 kr) Dam Quick 4 FD (agdars.no) Oppgitt utveksling er 1:5,2. Er dette bra? For sjøfiske fra land?
  14. Hei Takk for tipset, men denne ligger noe over prisklassen jeg så for meg (opp til 1000 kr)
  15. Takker for svar: Noen av dere som har prøvd en av disse: Evt. har kunnskap til å anbefale hvilken av de som gir mest for pengene? Haspelsnelle (skittfiske.no)
  16. Hei Noen som har god tips til en rimelig haspelsnelle i str. 2500 for fiske i sjøen fra land? Kjøpte et billig fiskesett fra Abuu Garcia 9" teleskopstang, men er lite fornøyd med snelle som medfulgte. Abu Garcia Cardinalset Sjøfiske 9' Teleskop, fiskesett - STD - Open reel sets | XXL (maks 60g kastevekt) Ønsker ikke å legge for mye penger i dette da sjøfiske ikke er første prioritet innen fiske, så en snelle til rundt 1000 kroner og ned. Som har god kastelengde og utveksling.
  17. Hei Lurer bare på hva som er det beste fiske for årstidene? Hvilket agn? Hvor dypt det lønner seg å fiske? Tenker i hovedsak i innsjøer, tjern etc. og ikke elver. - Tidlig vår, rett etter isgang. - Sen vår, tidlig sommer. - Sen sommer, tidlig høst - Sen høst
  18. Hei Takk for gode svar. Hvilken størrelser/vekter bruker dere vanligvis på splitthagle og pæresøkke?
  19. Hei Lurer bare på noe angående bruk av vekt ved markfiske. Hvilken størrelse på slitthagle ville dere valgt ved bruk av Andersdupp? Glidende eller typen man klemmer på? Vil glidene som vil ende opp ved kroken gjøre fisken mistenksom? Hva med oppsett med bunnfiske, bruk av pæresøkke med mark i oppheng lengre opp? Vekt på pæresøkke? Jeg ønsker å bruke søkker/splitthagle som er fri for bly, noen som har anbefalinger? Vet noen av dere hvilket materiale som vanligvis brukes i blant annet Søvik sine sluker, som forek. Søviksluken, Søvik Auren, Søvik skeia, Søvik Brislingen? Og hva med wobblere fra Prey. Jeg ønsker å vite om disse inneholder bly eller ikke, da jeg ønsker å ikke bruke utstyr som innholder bly til fiske.
  20. Hei, hvilket vann fikk dere denne store røya i? Hva slags sluk brukte dere?
  21. Hei er på utkikk etter haspelutstyr i hovedsak for ørretfiske, og sliter med at norske nettbutikker er særdeles mye utsolgt for tiden. Særlig når det kommer til Shimano-utstyr. Noen som vet om gode og trygge nettbutikker? Helst butikker hvor man ikke får en moms overraskelse i ettertid. (registert i VOEC?), samt at frakt ikke vil koste skjorta. Fortsår det slik at fiskeutstyr generelt er tollfritt.
  22. Hei Jeg er på utkikk etter en teleskopstang for i hovedsak fiske i skogs/fjellvann (ørret), men også til lett sjøfiske fra land/kai. Tenker at lengde bør være rundt 210-240 meter. - Noen som har tips om gode teleskopstenger? - Kastevekt? - Hører mange skryter av Shimano Exchange mini-teleskop, men disse er tilnærmet umulig å oppdrive. (ser ut til å være utsolgt overalt). - Hvor kjøper dere fiskeutstyr online? Er det bare meg eller virker det som det er veldig mye fiskestenger som ikke er å oppdrive for tiden, mye utsolgt og ikke på lager. PS: Jeg vet mange foretrekker flerdeltstenger kontra teleskop, men det er ikke det jeg ønsker svar på.
  23. Hei Noen som har erfaring med bruk av wobbler ved fiske fra land? Kan se at det er best egnet i båt, men ønsker tips om hvordan man kan best fiske med wobbler fra land. Hvilken knuter synes dere fungerer best for feste av svivel/sluk ved bruk av mono-sene? Og evt. ved skjøting av mono-sene?
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.