Gå til innhold
Fiskersiden

Martin S

Moderatorer
  • Innholdsteller

    2 397
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    21

Innlegg skrevet av Martin S

  1. Problemet denne gangen var at det var ~50-talls nye spambrukere, så det ble jo en liten jobb av det. Men tror alle er tagget som spambrukere nå, og postene skjult.

     

    OT: Nei, det er ikke noen moderatorer igjen - faktisk aner jeg ingenting om Fiskersiden lenger, hvem som holder det i live, hvem som oppdaterer, hvem som er ansvarlig, hvorfor noen bruker penger på domenet og serverplass... det er en gåte for meg. Den gangen Bernt hadde det, så fikk jo moderatorteamet ei gulrot av og til. Nå veit jeg ikke hvorfor jeg gidder dette her. Nostalgi kanskje. Og øke brukeropplevelse for de få som er flinke og bruker siden enda. Så sletting av spam og sånt skjer på mine premisser og når jeg gidder. Sorry not sorry ^_^

    • Like 3
  2. Jeg er ikke prinsipielt imot New Order, men fjernet posten med den videoen og et par andre poster som jeg synes var unødvendige i tråden her. Vi klarer å diskutere båt og fiske uten å gå løs på personer, politikk og musikk.

    • Like 3
  3. Antar jeg også er en av de gamle traverne, og meg bekjent den eneste aktive, eller i hvert fall raskeste, moderatoren. :rolleyes:  Innrømmer lett at jeg sjelden er inne, men blir ofte værende igjen etter å ha ordnet med rapportert innhold, og finner stadig noe å lese på.

    Fortsatt tusen takk til dere som rapporterer spam, reklame og annet som ikke hører hjemme her.:thumbsup:

    • Like 4
  4. Artig gjensyn med en side som var stor i nitten pil-og-bue :) 

    Så vidt jeg vet finnes vel ikke noe sammenlignbart, og det er jo egentlig veldig dumt. Samtidig har nok deler informasjonen som lå der ikke tålt tidens tann. Det har unektelig kommet mye ny lærdom på artsfiskefronten siden storfisker.no sine glansdager.

    Gruppen Artsfiskere i Norge på Facebook innehar vel stort sett den kunnskapen som lå på storfisker.no tidligere, og er go-to løsningen for mange for artsbestemmelsesspørsmål. For selvstudie må man nok bruke litteratur, som BMH sier, og google :)

    • Like 1
  5. Har ikke noe å bidra med, men leser med interesse. :)

    En giver full av rur er jo et helvete å gjøre ren. Og plasten får da jaggu juling med børsting og rengjøring og skraping. Kjekt å få tips om dette vannbaserte stoffet, da jeg i alle år har vært skeptisk til å smøre noe på som kanskje ødelegger huset.

  6. Den 27.12.2019 at 16.36, TrønderFiskeren skrev:

    Heihei, kjære erfarne mikrofiskere, hvor har dere kjøpt deres mikrovekter? Hadde en fra kina, men den streika med en gang det ble minusgrader. Må ha en som måler ned til et gram nøyaktig, og det er visst vanskelig å oppdrive.

     

    Takk på forhånd.

    Jeg har hatt bare mikrovekter fra Kina, og allerede i den halvdelen av setningen bekrefter jeg at de går fort i stykker. Det som tar livet av mine er dårlig vedlikehold og lagring. Jeg pleier alltid å ha disse vektene på kroppen ved fiske, rett og slett for å holde den og batteriet varmt, og sikre at den virker når jeg trenger den. Det er vel 5 år siden jeg kjøpte sist, jeg vet ikke hvor den er nå så jeg må kjøpe ny, og tenkte i samme gaten som sist. Ebay, Kina og billig: https://www.ebay.co.uk/itm/173506715134  (mest pga det medfølgende veiebrettet så ålreit ut)

    Ingen direkte anbefaling, men noen tanker om temaet i hvert fall :)

     

    • Like 1
  7. Den ‎05‎.‎11‎.‎2019 at 12.35, Rubjo skrev:

    Dette med rent sportsfiskeforum....

    Måtte innom regelsiden i håp om å finne ut hva det innebar. Men der står ordet sporstfiske nevnt bare en eneste gang, og da 
    kun som en del av et ord i setningen: "Fiskersiden er en del av HOOKED Sportsfiskenettverk.."

    Så hvordan kan man stenge ute inlegg om fritidsfiske på grunlag av reglene, og hvordan skal en som driver med fritidsfiske hvite at 
    det er imot å reglene å poste om det. Vedder på at mange ikke engnag er klar over forskjellen. Da de to gjerne glir over i hverandre, I alle fall for min del. 

    Dersom man ikke ønsker inlegg om fritidsfiske, bør man kansje definere både hva sportsfiske er, hva fritidsfiske er, og hva som skiller sportsfiske fra fritidsfiske. ALt detter vel egentlig mat for en egen tråd. Men for min del mistet jeg lysten til å poste mere her etter den besjeden. 


     



     

    Det var mitt forslag å opprette dette under-forumet fordi jeg så flere og flere poster om fritidsfiske. Vi diskuterte det og avgjørelsen ble tatt om at forumet er forbeholdt sportsfiske - slik det tradisjonelt har vært helt fra start.

    - Ja, det bør kanskje presiseres et sted i reglene, og det var også oppe i samme diskusjon. Jeg mener å huske vi bare ble enige om å se an om problemet vokste før vi begynte med regelendringer. Det har det ikke gjort, men så var dette et tema på en veldig sjelden "topp" med antall innlegg om fritidsfiske.

    Jeg har sendt forklaringer til de brukerne som har postet om andre fiskeaktiviteter. Med grunnen til at tråden deres er skjult, og hva intensjonen med forumet er, og ønsket velkommen til å bidra videre med engasjement relatert til sportsfiske. Stort sett har tilbakemeldingen vært ok, men disse brukerne deltar nok ikke aktivt, og føler seg sikkert "jaget bort".

    Jeg ser at du er nokså aktiv på forumet, og at du bruker det relatert til sportsfiske. Jeg skjønner ikke helt hvorfor dette snart 2 år gamle innlegget skulle legge noen demper på akkurat DIN aktivitet, men kan på forumets vegne bare beklage - sånn er det, og ønsker selvsagt at du fortsetter å delta :)

    • Like 2
  8. Hadde årets første tur på sjøisen på Eidangerfjorden igår. Den var solid og fin å stå på, 10-12cm, men den har sprukket på tvers av fjorden en del steder så den beveger seg litt med sjøen. Fisket var dessverre elendig, og etter 5 timer sto jeg igjen med 1 sild, 1 makrell, 1 lysing (typ 3 hekto), 7-8 små hvitting, en liten torsk og en mikro taggmakrell. Verken agn eller mat.... men neste tur blir det nok bra :P

  9. 3 timer siden, Martin Lopez skrev:

    Spør bare: Hva er behovet og ikke minst formålet med "hook to nylon" i dag ? Bare spør. Det kan hende at jeg kan svare når det gjelder alternativer

    ...

     

    Jeg skal ikke ta over tråden fra trådstarter, men til f.eks. mikrofisket mitt elsker jeg ferdigknytte kroker. Å binde #26 kroker og mindre til tynne fiskesener er rett og slett jævlig kjipt.

    Ebay is my friend. :) 

  10. Siden jeg kjenner Grefstad Havfiske er det lett å anbefale de. De holder til i Langesund i Telemark og tilbyr fiske både kystnært og så langt ut i Skagerrak været tillater. 

    http://www.grefstad-havfiske.no/

    Jeg vet ikke om de har noe ledig, men de har en kalender på hjemmesiden. De har også utstyr ombord og er lommekjente i områdene utenfor Langesund. Trivelige skippere som villig deler erfaring og tips.

    Jera II er en kjempefin og stødig båt å fiske fra, og temmelig mange dyktige havfiskere har vært ombord, og også startet sine havfiskekarrierer der. 

    Vi snakker da om dagsturer, og man må forvente at forholdene er utfordrende og ingen kan garantere storfisk.

     

    Litt mer generelt, hvis du og madammen skal få en god opplevelse av havfiske så er en god båt alfa og omega. Der stiller ofte disse som tilbyr fiske (på bl.a. Sørøya) sterkt. Gode aluminiumsbåter som tåler sjø, og med god plass til å lande stor fisk. De tilbyr ofte også guidet tur, ellers kan man prøve seg alene med litt tips om steder å reise til. Egen erfaring tilsier at madammer setter pris på toalett ombord, dersom fiskeøkten blir lang ;)

    Men for all del, har dere fint vær, så kan en 12 fots jolle og et bra sjøkart på mobilen være nok til å finne frem til godplassene.

    Stang og snelle vet jeg ikke om dere har, men mange steder leier ut dette, samt flytedresser.

    Skal du lage tackle selv, så kommer det jo an på hva dere skal prøve å få, men et ålreit allround tackle på dypet (lange brosme torsk kveite blåkjeft svarthå++) vil være et pater noster med typisk 7/0-10/0 kroker og 1mm monosene.3-4m langt, og med 2-3-4 kroker og gjerne med litt (10-15 cm) selvlysende slange over krokene for å beskytte mot tenner. Vil du utvide mulighetene for fisk kan du fiske med en havfiskebom nederst, og knytte et slep på den. Skal du gjøre det veldig enkelt så kan du agne en pilk og sende den til bunns. Lukt og bevegelse og gjerne litt dunking i bunn,  vil lokke til hugg, men her gjelder ikke "jo enklere jo bedre" for å få mest fisk altså. :)

     

    For nybegynnere vil jeg absolutt anbefale en guidet tur med erfarne folk og bra utstyr!

    Det hadde vært gøy om du la inn noen ord på forumet om erfaring og fangst når turen er gjennomført!

    M

  11. Fjesingstikk er smertefullt, men dette hørtes veldig ille ut. Jeg stakk meg på fjesing en gang og det tok nok en halvtime før jeg innså at turen måtte avbrytes pga smerte. Vel i havn hadde det gitt seg litt, og vi kikket litt på bunnen før jeg kjørte hjem og la handa i veldig varmt vann. Da ga smerten seg etter 15 minutter, og jeg hadde kun opphovnet hånd i noen måneder etterpå, ingen smerter.

    Nå skal det jo sies at jeg visste om at den var giftig, at det ikke var farlig, og det gjorde nok situasjonen litt roligere enn når man ikke vet noenting.

    Det kan ikke ha vært skorpionfisk eller steinfisk eller noe slikt da? Ellers kan det jo godt hende fjesingen vår har en demonisk fetter i Tyrkia. Godt du slapp med skrekken!

  12. Det er jo lov å ha og ytre sin mening, men virker det ikke fornuftig å kunne underbygge meningene med fakta og ikke bare rykter og tanker tatt ut av lufta?

    Det er skrevet en del om forskningsfangsten som foregår i Norge. Den må vi ha for å kunne lære noe om alder, mengde, årskull, levesett, kondisjon, vandringsmønster og opphav bl.a.  Forskningsfangsten er en liten brøkdel av all tunfisk som vandrer opp hit. 

    Tunfiskfiske er regulert strengt internasjonalt av ICCAT, deretter regulert strengt av norske myndigheter. I år er det åpnet for sportsfiske av tunfisk i forskningsøyemed, der tunfisk skal fanges med stang som er den mest skånsomme måten å fange de på, hvorpå de skal merkes og slippes ut igjen. Dette er da en liten kvote av årets totale, lille, kvote for forskningsfangst.

    Jeg kan forstå litt av hva du mener, men jeg tipper at hvis du også leser deg opp på nasjonal forvaltning av både hjort og rype, så vil du finne mye ny kunnskap. Og kanskje får du meninger som du kan både forsvare, underbygge og forklare for andre som gulper opp noe uvettig om ting de ikke har greie på.

    -Og ikke minst, det morsomste av alt, delta i debatten og bli tatt på alvor.

     

    Så nei, det er ingen instanser som ønsker å fiske Norskehavet tomt for tunfisk. Selv ikke fiskerne.

     

    Du kan begynne på Asgeirs blogg

    http://www.eu.purefishing.com/blogs/no/asgeir-alvestad/2016/09/26/blafinnet-tunfisk-makrellstorje/

    • Like 3
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.