Gå til innhold
Fiskersiden

Fiskursson

Medlemmer
  • Innholdsteller

    21
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fiskursson

  1. Noen som har gode tips om fiske etter ørret i Østmarka?

    Vet noen forresten hvor man får kjøpt fiskekort til den delen av marka som ligger utenfor OFA sitt område i Enebakk? Selges ikke på inatur og finner ikke noe på nett eller kommunens sider. 

  2. Hei! Jeg har alltid vært en slukdenger og har holdt fluene på god avstand. Kan rett og slett ingenting om flue. Det siste året har jeg prøvd meg med lang stang og bombarda etter sjøørreten med godt resultat. Har da hatt fluene etter duppen fordi jeg tenker fluene (reker, lopper, fiskeimitasjoner) beveger seg friere. Jeg syns imidlertid det er noe herk med lang fortom bak flua og mestrer ikke helt kasteteknikken enda. Tenkte å prøve med etter ørret i skog og fjell med flue og dupp. Ser det er mange tråder om dette fra tidligere men som ikke svarer helt konkret på mine spørsmål så starter en til. Altså:

    Jeg tenker å bruke dupp nederst til våtfluene (tenker det ikke har så mye å si om de er foran eller bak duppen)

    Men hva med tørrfluene? Vil disse flyte tilstrekkelig foran duppen eller vil disse fungere best i en fortom bak duppen?

    Hva med nymfe? Vil det være best å fiske disse bak duppen (ser for meg at de da synker bedre)? Eller vil det gå bra å ha disse foran en intermediate eller synkende dupp?

    Hva med innsveivingshastighet på de ulike typene fluer? Jeg vet ikke hvordan de ulike typene fluer skal imiteres så jeg vet for eksempel ikke hvordan en puppe, døgnflue osv oppfører seg på eller i vannet.

    Noen som har erfaring med disse fluesnapperne? Disse vil kanskje fungere best på våtfluer og ikke tørrfluer?

    Takker for alle svar!

     

  3. Trenger hjelp og tips til bor. Jeg trenger et bor med mulighet for bytte av skjær og forlenger. Fisker mye på fjellet opp til 1000 meter og muligheter for røye og ørret opp til 3 kg ca. Hvilket bor bør jeg gå for? Bør man velge hel krone eller avtagbare skjær? Kromme eller rette skjær? Kvalitet, Bredde og lengde på bor bør tas med i betraktning samt vekt. Bør man ha foldbart? Noen som har gode tips?

  4. Prøvde bombarda for første gang i går. Selvfølgelig uvandt og vanskelig for første gang med så lang fortom. Fisket med 11 fot stang og tilsvarende lengde på fortom. Det som imidlertid skjedde var at hele bruket plutselig røyk midt i et kast etter å ha fisket en stund. Snøret røyk plutselig et godt stykke over festet til duppen. Har aldri opplevd dette med multisene. Noen som har noen tanker om hva som kan ha skjedd her? 

  5. Jeg er helt ny på bombarda. Hva anbefaler folk til Ørret og Sjøørret? Synk, intermediate eller flyt? Vekt på duppen? Flua foran eller bak duppen? Jeg har en Lawson dupp 20 gr flyt. Noen som har erfaring med disse?

  6. Trenger noen tips til hvordan man skal fiske disse. Med kompakte sildesluker mener jeg f.eks stingsild, Jensensild og Atomsild. Ser at mange får stor ørret på fjellet med disse. Har selv prøvd en del ganger uten hell. Mye pga at jeg syns de går som en livløs pil i vannet. Når jeg prøver å få litt liv i sluken har jeg problemer med at den ofte henger seg opp i snøret eller snappvirvel. Dette skjer også ofte rett etter kastet. Noen tips til å unngå heng, få mer livlig gange og samtidig få fjellørreten til å bite?

    Fisket en del med slike sluker i sjøen etter makrell, torsk og sei før i tiden men husker rett og slett ikke hvordan jeg fisket med de ettersom jeg kun har brukt brede sildesluker de siste 15 åra med naturlig livlig gange.

  7. Hvor har det blitt av seien og lyren i Indre Oslofjord? Før i tiden dro vi spesielt sei i store mengder, men i de siste 6-7 åra har vi nesten ikke sett snurten av det. Er det noen andre der som får en del sei og lyr, og evt hvor? Her blir det stort sett makrell på sommeren. Savner tida hvor man faktisk var spent på hva som kom til båtripa på sommeren

  8. Kanskje et standard svar men er hvertfall dette jeg har erfart:

    Hadde en crazy time høsten i 2013 rett etter soloppgang hvor jeg opplevde det samme. 4-5 fisk etter på hvert kast noen var riktig pene og største fort over 2 kg. Gikk lei av at ingen satt og tilslutt blei jeg forbanna og stoppa sluken før jeg sveiva det raskeste jeg kunne i rein forbannelse og da satt den med en gang. Pen fisk på 1,4. Fikk fler med samme strategi senere denne timen før resten av helga var helt stille.

    Har også erfart at den kan bli lurt til å ta når man setter på den mest dustete sluken man har i skrinet. Det vil si sluker med klovnete og sterke farger. Eventuelt bør du prøve å gå opp og/eller ned i størrelse. Hender dette også kan funke selv om jeg har bedre erfaring med å sette på skrikende farger

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.