Patan

Members
 • Content Count

  73
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Patan

 1. Pass på så at pakken fra Kina kommer før 1 apr, ellers må den fortolles og mva tilkommer...
 2. Man kan stole på deg Ølgylt! Jeg er så dårlig på knuter, får det ikke til... Kan bare dobbel sluk knute og palomar knute. Mener du at jeg skal ta ca 1-1,5m 0,70 mono og lage opphenger løkker som jeg siden fester krokene på? Tror du den dobbel knuten som er på krokfortomen holder for små torsk, lyr og skrubbe?
 3. Hei! Jeg er en slukfisker som har lyst å prøve meg på litt agnfiske fra land. Tror ni at dette oppsettet kommer holde eller kommer knuten å gå opp? EDIT: jeg har bare tatt begge sene-stumpene og lagt en dobbel knute..
 4. Er dette en skrubbe? Tatt på 100gr pilk den 1 des.
 5. Bytte plass? Hvor fisker du?
 6. Hehe... tror at jeg kommer gjøre det slik. Motoren koster jo nesten 10 000kr, har ikke lyst at dyppe den i saltvann det første jeg gjør... Er en liten sandstrand rett ved havnen som jeg kan bruke.
 7. Noen som har tips på hvordan man lyfter på en påhengsmotor som veier 25 kg på en liten vinglete plastbåt som allerede ligger i vannet?
 8. Hva det i ferskvann? Jeg har veldig lite erfaring av båt i saltvann men tenker det er mer strømmer og mer værutsatt i saltvann som gjør at det går treigere og større motor trengs. Men jeg vett som sagt ikke, noen med erfaring? PS: Jeg har padlet kajakk i både ferskvann og saltvann og det gikk betydlig treigere i sjøen enn i et lite vann.
 9. Takk for svaren, setter pris på det! Vett du om det er stor forsjell på en 4 hk og en 6 hk påhengsmotor? Er det stor forskjell på en 4 hk og 5 hk?
 10. Hei! Holder det med en 4 hk påhengsmotor til en Silver Viking på 13 fot? Skal ha båten i Byfjorden Stavanger, kommer ikke gå ut om det blåser mer enn ca 4-5 m/s. Båten skal brukes til fisking.
 11. Takk for flere bra svar! Kjekk blogg Bjarne, kul å se at det går at fiske brunørret også i februar!
 12. Tusen takk for fantastisk svar! Er det lov å fiske i Stokkelandsvannet, lille og store Stokkavann og Mosvatnet om vinteren? I Hålandsvatnet vet jeg at det ikke er lov.
 13. Ser på Inatur at det faktisk er mulig å kjøpe kort der nå i februar, takk for er godt tips! Men hvordan er det å fiske innlandsørret i februar? Går de kun i en slags dvale-liknende modus i den dypeste delen av vannet og venter på våren?
 14. Hei! Her i Stavanger blir det ikke mye is om vinteren så isfiske etter ørret blir vanskeleg. Noen som vet om det finnes et ørretvann her i regionen der det er fritt fiske hele året? Kanskje noen grunneier i Sandnes, Gjesdal eller ute på Rennesøy som syns det er greit at folk fisker ørret også om vinteren? Det trenger ikke å gå stor fisk i vannet for at jeg skal vare interessert.
 15. Patan

  Februar?

  Hei! Er februar en bra måned for torsk, sei og lyr? Jeg fisker helst fra land. På forhånd takk!
 16. Patan

  Strandfiske

  Tusen takk for hjelpen! Jeg pleier faktisk å fiske under Askjesundsbroen men med sluk. Visste ikke at det hva flatfisk der. Jeg fisker helst ute på Åmøy, Mosterøy og Rennesøy men etter torsk, lyr og sei. Trodde strendene ute på Jæren hva bedre for flatfisk men jeg er som sagt helt novis når det kommer til slikt fiske så hva vet vel jeg.. Som sagt, takk for hjelpen!
 17. Patan

  Strandfiske

  Den beste bilen! En prius.
 18. Patan

  Strandfiske

  Men om flatfisken går ganske nære strandkanten så kanskje jeg ikke trenger surfstang til det fisket? Jeg har lyst å lære meg surf fiske for at på sikt kunne få flere arter fra stranden men kanskje kan begynne med flatfisk. Har kun fått det en gang og det hva fra en flytebrygge. Takk forresten for tackel-oppskriften!
 19. Patan

  Strandfiske

  1. Tenkte jeg kunne gå ut så jeg har vannet til livet og siden kaste for at komme lenger ut men om det ikke trengs så er det jo bare bra. 2. Skal agnet kunne gli 5-10 m før søkket stopper det? Hvordan? 3 og 4. Men om jeg kun fisker etter flatfisk kanskje jeg kan fiske med mono og da trenger jeg ikke å kunne skjøyteknut. Men jeg skjønner at det er en stor fordel å lære den uansett... 6. Har strandtelt men må kjøpe campingstol. Har allerede en mini pod men må nok kjøpe en skikkelig en så at ikke snellen tar skade ja. Mini poden som jeg har er så lave at stangen nesten ligger ned....