Gå til innhold
Fiskersiden

Morten2104

Medlemmer
  • Innholdsteller

    21
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Morten2104

  1. Mener det var en artikkel i adressa for noen dager siden?

     

    edit

    Var en artikkel om fiske ukeadressa fra 10.7.21 hvor det var listet opp noen plasser hvor man kunne fiske sentrumsnært i Trondheim. Ikke sikker på om det var fra kai eller ikke

  2. Den 22.4.2021 at 12.48, SverreOlav skrev:

    Hei.

    Har selv også hytte på Ånøya, nesten rett ved siden av Grønneset. Har fisket masse i vannet og har ikke hadd noen aldeles store rugger på kroken ennå. Den største fisket jeg har fått her er på 700g. Denne ble fanget med oter. Har også prøvd dorging, slukfiske og duppfiske noe som har gidd ganske bra uttelling det også. Gjennomsnittsstørrelsen på fangsten jeg har fått her er vel rundt en 250-300g, har fisket her i flere år nå å lengter etter å ta min første kilosørret i dette vannet. Nå gleder jeg meg til isen går og jeg kan ta de første kastene med fiskestanga. 

    er det noen av dere som har hatt noen fine fangster/fiskeplasser i dette vannet som dere vil dele?

    Del gjerne tips, høres ut som vi er i samme båt!

  3. Den 9.5.2020 at 20.27, Einar1 skrev:

    Hei

    Hvordan har det gått med fisket her? Ikke mye å finne om fiske den senere tid i Ånøya, tenker å prøve selv men vet ikke hvordan det er? 
     

    Mvh Einar

    Vært lite fiske for min del det siste året 

  4. 9 timer siden, erik skrev:

    Ah, du har Hook2 4x. Den minste Hook2 er dessverre ikke egnet til sportsfiske i det hele tatt. Beklager, det er fra 5 og oppover Hook2 egner seg. Den minste har et mye enklere ekkolodd, tilsvarende det som het 3x i Hook-serien (forgjengeren til Hook2). Her vil jeg rett og slett anbefale at du kjøper noe annet som er mer egnet til bruken.

     

    Haha det var kjedelig :P typisk når man skal prøve å ikke gå for høyt ut! Fant ikke så mye negativt om det da jeg googla det i forkant :) jaja, får oppgradere litt senere ! Fisking blir det uansett :)

  5. 12 minutter siden, erik skrev:

    Sannsynligvis er ekkoloddgiveren problemet, så sant du ikke har rotet deg helt bort med monteringen. :) (Hiv opp et par bilder av hvordan giveren er montert.) De originale giverne til Hook2 er problemet, disse er veldig spesialisert på amerikansk bass-fiske, som typisk skjer på ekstremt grunt vann. (Ti meter er da ansett som svært dypt.) De har ekstremt vid konevinkel, som i praksis ikke er egnet i Norge.

    Med en ekkoloddgiver mer egnet for de dybdene vi typisk har her på berget, er Hook2 glimrende.

    Ja skal se om jeg får tatt bilde neste gang jeg er ved båten. Bruker det medfølgende festet. Høres ut som du er inne på noe, for på grunt vann så viser den ganske sammenhengende.Syns maskinen ser bra ut, men er mitt første ekkolodd så jeg vet ikke så mye ennå ;) 

    Jeg har versjonen med kombinert strøm og giver. Har jeg forstått det riktig med at jeg da ikke kan bruke annen giver? Jeg bruker forøvrig ekkoloddet for å se etter fisk og hvilken dybde den er på, og hvor dypt det er i innsjøen. Er det mer avanserte saker man bruker loddet til? Jeg er ganske ny i det litt mer avanserte båtfisket. Takk for gode svar!

  6. 4 timer siden, erik skrev:

    Her ser du hvordan jeg rigger mine:

    http://teamcolibri.blogspot.no/2015/03/rigging-av-skojern-og-plugger.html?m=1

    Mwn som nevnt er det ikke noe must, de fanger fisk i original variant også.

    Takk. Det ble litt enklere nå! Fikk også lyst til å prøve tomic som du hadde i riggen :) bladde meg forresten videre på bloggen og så at du hadde en artikkel om hook 2. Jeg kjøpte nettopp hook 2 4 som første ekkolodd, men sliter med at den mister dybden ganske ofte. Kan det være så enkelt at vinkelen på senderen er feil? 

  7. 4 timer siden, erik skrev:

    De er klar til bruk, men kan også rigges om hvis du vil det. Jeg skifter til treblekrok på mine og har en gummiperle mellom kroken og bladet. Ja, du må blye ned en Apex.

    Takk for svar. Blir å prøve med blyparavan i innsjø. Spent på om noe tar på den :)

  8. Hei. Noen som vet med Apex? Det står på boksen at den e klar til bruk, men jeg lurte på hvordan den egentlig er ment å brukes. Skal snøret gå fra krok og til blyparavan uten hindring eller bør man sette en gummiperle foran for å hindre at den bare holder seg ned med kroken?

    fant inne noen beskrivelse på eska.

  9. Den 8.7.2015 at 23.46, Nils Master skrev:

    Dorger du etter storfisken kan du godt gå "midtfjords" Områdene rundt de små holmene (skjærene)

    "Djupen" og "Måssån" er også verd å prøve.

    http://kart.gulesider.no/m/j6obT

    Skal følge opp dette fisket igjen i år. Var noen solide napp sist gang, men som slapp like kjapt som de kom. Hvor stor fisk er det lov å drømme om i vannet? Så avisoppslag om ørret på over 6 kg.. men er vel ikke så mange av dem igjen.  Har du forresten fått noen «kubber» selv, og hvor var i vannet var det eventuelt? :)

  10. Mitt tips er som følger. Planlegg turen slik at dere kommer i mars/april. Da Har solen snudd og ting er generelt litt triveligere på tur. bruk tiden i forkant på å finne området dere vil dra til. Finnmark er stort og har mye forskjellig terreng. Når dere har bestemt dere så kan dere se om tilhørende bygder eller tettsteder har en Facebook-side, for så å skrive at dere ønsker å komme en tur (sett inn dato) og at dere gjerne ønsker en guide og lån av f.eks snøscooter.  Er dere heldige så kommer dere i kontakt med noen som ordner hele pakka for dere, hvis ikke så undersøker dere overnatting selv og spør lokale bensinstasjon (eller Facebook) om mulighet for lån av scooter. Da kan dere igjen skrive på Facebooksiden til tettstedet at dere ønsker tips til fiskevann og at dere kan betale for guide dersom noen sier seg villig til å være dette. 

     

    Mange tettsteder i Finnmark og folket er generelt veldig trivelig, så trur dette kan være en fin vei å gå for å oppleve drømmen om isfiske etter røya. Krever riktignok ganske mye forarbeid og en innsats av dere selv dersom dere gjør det på denne måten :) 

    lykke til

     

    • Like 1
  11. Jobber i Berlevåg, finnmark og skal fiske i vann og elver. Hva anbefales av utstyr. Dette er vann der laks og ørret vaker ganske nært land.

    Hvilken type fiske tenker du på? Fluefiske? Dorge? Mark? Ørret eller laks? Er mye røye i vannene i Finnmark.

    Fisket mye?

    Om slukfiske så bør det være riktig kastevekt på fiskestangen.Skal fiske i grunt eller dypt vann? Fisker selv etter ørret og har erfart at møresilda 15 gram kobber/rød funker greit i området. Møreungen hammer 12 gram og Vibrax-spinner oransje/blank har også fisken tatt på.

    Anbefaler også å se på bilder av vannene du tenker å prøve ut, www.norgeibilder.no

  12. Stor ørret på Ånøya krever litt innsats. har du tilgang på båt så dorger du med store wobblere. 10-15 cm

    Bakdelen med dette er at det kan gå timer,dager og uker, uten ett hogg, men når det først hogger så er nok kilosgrensen brutt.......

    Takk for svar Nils! Jeg har gått til innkjøp av wobblere i str du nevnte. Jeg har vært ute i omtrent 15-20 timer og dorget. Fått to stk på wobbler men disse var krøket, veide 3-400 g. Skal dorgingen gjøres langt fra land på de åpne områdene midt ute, eller nærme land? Fisker mest om kvelden/natten. ☺

  13. Hei, jeg har i løpet av oppveksten fisket veldig mye på Ånøya i Melhus/Skaun, og aldri fått fisk på over 600 gram! Vi har hytte i området så her snakker vi om mange mange år med fisking. Har i det siste søkt litt på nettet og lest at dette vannet rommer storørret (ute etter kiloen!) Så også en video med noen fluefiskere som dro kiloørret i løpet av deres helgetur!

    Jeg har hovedsakelig fisket på vestsiden av vannet, ikke så langt i fra Grønnesset friareal. Er det noen som kjenner dette vannet bedre enn meg og som kunne gitt en hjelpende hånd i riktig retning? (noen områder som er bedre enn andre?) Generelt er det mye småfisk å få, alt fra 100-500 gram. Fisket tidligere med oter, men har de senere år utelukkende fisket med stang.

    Har et ønske om å bryte den magiske kilogrensen, men det lar vente på seg. Fisker i hovedsak med diverse sluker (6-15 gram), og har tilgang til båt. Har også fluedupp og lignende men er ganske fersk på dette området.

    Nå nærmer sommerferien seg og flere uker på Ånøya! Setter pris på alle innspill, enten her eller på PM.

    - Min første post!

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.