Gå til innhold
Fiskersiden

jehembre

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av jehembre

  1. Tror ikke dere skal generalisere at ALLE Lawson-stenger er dårlige. Det er tydelig, ut fra mange innlegg på div forum, at det er mange som har problemer med en del stenger i Norwegian-serien. Hvilken versjon det er snakk om vet jeg ikke, men dere er tydeligvis ikke de eneste. Selv har jeg "kun" erfaring med 6 forskjellige stenger fra Lawson i seriene Arctic Trout og Atlantic Salmon S2(spinning og spincast). INGEN av stengene har vist svakhetstegn på noe vis, og vil si de er fantastisk gode å kaste med, og kjøre fisk på. Et kvalitetstegn er bla at jeg trodde jeg stod og kastet med et 60-grams søkke, hardt og langt på ei stang(Atlantic Salmon S2 Spincast 11") som er ratet opp til 50 gram i Namsen i sommer. Stanga responderte som den skal, kontrollert. Ved nærmere ettersyn viste det seg at søkket var 70 gram. Det anbefales ikke å tyne ei stang så mye over anbefalt kastevekt, men hadde kvaliteten vært dårlig, ville den ikke taklet dette. Skal sies at stanga også kaster 20-grams vekter like kontrollert og bra. Jeg har også mange stenger fra Shimano i Speedmaster-serien og også Berkley-stenger, men det er Lawson-stengene som blir med som hovedstang. Det eneste jeg har å utsette på disse Lawson-stengene er den idiotiske butt'n som avslutter stanga. Denne er i aluminium og glir på alt den settes mot, det være seg vadeklær eller stein/berg. Her burde produsenten av Lawson sine dyrere serier se på produsenter som feks Shimano eller Fenwick, som bruker ende-butt med en gummiring.
  2. Til trådstarter: Det finnes heldigvis mange måter å gjøre dette på, prøv deg fram til det som passer deg, ditt fiske og utstyr. Bruk gjerne youtube for eksempler, velg noe som passer for deg. For egen del så har jeg prøvd sikkert 100 kombinasjoner med forskjellig multi og tykkelse, type fortomsmateriale og antall surringer(og målt dette i testbenk). Det JEG har funnet ut er at det er ingen fasit som passer til alle kombinasjoner. Det jeg er sikker på er at jo lengre knuten blir, dess dårligere blir den(umulig å få strammet hele knuten riktig og dess lengre den blir, dess dårligere går den gjennom stangringene. Bruker du kort fortom som ligger utenfor ytterste stangring når du kaster spiller lengden på knuten mindre rolle). Men å lage en FG-knute på 10 cm er bare tull. Mye arbeide for ingen gevinst til ditt bruk.
  3. Hei! Lær deg denne knuten: FG-knot Jeg knuter den på denne måten: How I do it. Velger fortoms-lengde slik at knuten ligger mellom første og andre stangring(sett fra snella) når jeg kaster. Ikke lurt å ha fortommen helt inn på snella ved bruk av haspelsnelle(pga måten snøret går av spolen). Ved bruk av multiplikatorsnelle har ikke det ikke så mye å si om knuten er inne på spolen. Desidert den sterkeste skjøteknuten, den tynneste og den som lar seg gå med minst mulig trøbbel gjennom stangringene. Prøv deg litt fram med antall ‘’runder’’. På tynnere fortommer og sener egner det seg ofte med litt flere enn 20 som Briggsy bruker. Jeg bruker denne knuten på alt ifra 0,10mm Nanofil med fortom på 0,25mm for ørret(Lawson stang med MicroWave-ringer(veldig små stangringer)) til 0.40mm braid med inntil 0,60mm fortom til laksefiske. Fortommen ryker ALLTID før knuten gir opp. Kan virke som en vanskelig knute, men med litt trening er den grei å få til.
  4. Vil si at snella di fordeler sena perfekt på spolen, Hvis du ser på Daiwa sine spoler så er de laget for å fordele sena litt framtungt. Litt framtung senepålegging hjelper til å unngå vindknuter, da spesielt etter å kastet lenge med lette agn.
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.