Gå til innhold
Fiskersiden

Fjesingsen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    131
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Innlegg skrevet av Fjesingsen

  1. Beklager en kort ingress på førsteinnlegget, men sånn går det når man er på hytta med 2% strøm på mobilen og ingen lader. :wtf2:

    Jeg fikk altså disse to i steinknausene ved brygga. Kan nesten se ut som noe torskefisk? Hyttenaboen mente det var villing. Ble selv litt fascinert av de blanke merkene som går ned mot halen langs sidene. Er det noen som kan hjelpe meg med å identifisere hvilken art jeg har funnet her? :thumbsup:

  2. Tenkte kanskje vi kunne ha en liten liste her over hvilke arter man har greid å fange? Så vi kan se litt av hva som reker rundt bryggebeinene i norske farvann? Mine er dessverre ikke alle tatt med stang, så listen er måske ugyldig, men alle er ihvertfall fanget levende i vann av meg selv. Gøy er ihvertfall mikrofiske :) 

     

    Tangstikling

    Grønngylt

    Svartkutling

    Tangkutling

    Trepigget Stingsild (Brakkvann)

    Småsil

    Bergkutling

    Rødnebb

    Sypike

    Bergnebb

     

     

    Mener disse kvalifiserer til microfiske, men er ingen ekspert. Antar uten kilder at grensen ligger rundt sypike?? Eller er det utstyret det kommer an på?

  3. Det finnes mange flotte plakater med oversikter av fisker fra vårt kjære hav, med både bilde, navn og latinsk navn. Disse har ofte bilder av fisk som torsk, makrell og berggylt, en og annen eksotisk månefisk, pluss mange andre "vanlige" arter for den gjengse norske hobbyfisker..

    Men finnes det noen slike artskart for småfiskene i fjæra vår?? En link vil glede stort :) 

  4. Jeg og min sønn har laget såkalte fish-traps ved bruk av plastflasker, det ligger videoer på youtube. Dette er nesten som en teine for fisk.

    Er det noen som har erfaring med hva man bør ha i for å tiltrekke seg fisk i saltvann/ferskvann, for å lure til seg småfisken? Jeg har lest ar åde pølsebiter, sjokolade og brødbiter skal være populære i dammer og ferskvann. Men har som sagt ikke prøvd selv, har noen noen tips?

     

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.