Gå til innhold
Fiskersiden

WertyGaius

Medlemmer
  • Innholdsteller

    21
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av WertyGaius

  1. Hei. Prøver å låne denne tråden. 

    Jeg satt og så gjennom noen bilder fra en liten mikrotur i havna i fjor. Det fikk meg til å stusse litt. Jeg tenkte bare sandkutling da jeg så dem i vannet, men er nå litt mer usikker. Krabatene på det øverste bildet har vel en slik tetthet av små skjell at det er naturlig å mene at det er sand?

    Bilde 2-3: Her er det få skjell. Er dette bergkutling? Tenker da på den marmorerte kroppen/tendenser til farge og at det på tross av sammenklappet førstefinne ser ut til å være tydelige striper på finna. Bilde tre viser bare utslått andrefinne.

    Undertegnede gremmes over nivået på disse bildene, men forsvarer seg med at han ikke hadde peiling på stort annet enn identifikasjon av svartkutling på det daværende tidspunkt slik at antall skjell og striper/flekk på første ryggfinne ikke var i tankene. 

     

    Tør noen være bastant på et sjabert bildegrunnlag? 

     

    (Lover å stille med bedre bilder ved beste anledning - OG TELLE SKJELL)

    IMG_20200807_233650.jpg

    IMG_20200807_234755.jpg

    IMG_20200807_234821.jpg

  2. En kompis fikk denne ørreten i sjøen ved Andøya i Kristiansand. Den ser for meg ut som en vanlig innlandsørret. Hva er saken her? Forekommer det at sjøørreten er brun? Er det gytedrakt, og vil den få dette når den fortsatt oppholder seg i saltvann? Kan det være en innlandsørret som skulle gyte og gikk "feil vei" i bekken? 

     

    Såvidt meg bekjent er det ganske langt til nærmeste bekkeos/elveutløp/brakkvannsområde.

    IMG_20190914_162814.jpg

  3. Jeg skal være noen dager hos opphavet utenfor Kristiansand. Dersom jeg ikke legger et detaljert program antar jeg at jeg blir sysselsatt i et eller annet langdrygt oppussingsprosjekt. Jeg vil heller fiske piggvar (og evt fjesing) for å si det sånn... Er det noen som vil hjelpe en stakkar med et plasstips eller to? Målet er primært å kunne krysse av piggvar, fjesing (den innbiller jeg meg vel at jeg skal klare å finne selv) og rødspette. Jeg har en stor uke på meg.

    Noen generelle tips til teknikk/metodikk mottas også med stor takknemlighet :) 

  4. NM er over og noen av oss trenger revansj!

    Isen ligger der og bygger vel kanskje også litt med de temperaturene som er i Trøndelag nå. 

    Jeg er lysten på å ta lørdag-søndag på isen og se om det går an å få fatt på noe annet enn småhvitting, babyhyse og sypike. 

    Er det noen som vil være med? Jeg bor i Trondheim, forresten. 

  5. Det høres da lovende ut.

    Far har kjøpt seg flybilletter til Værnes for å dra på fisketur med avkommet. Noen har funnet ut at gressflekken foran båten min (på henger) er et fint sted å bruke som snødeponi, så med mindre den globale oppvarmingen akselererer noe voldsomt blir det en kjempejobb å realisere en båttur på fjorden. Da er det kjekkere med stiv fjord i stedet!

  6. Nå er det jo snart NM og det store spørsmålet er "blir det is i tide?"

    Mitt spørsmål er litt annerledes vinklet. Hvordan forholder det seg vanligvis med is der utover vinteren? Er vanligvis slik at isen legger seg og blir liggende i ukevis, eller går den sønder ved første vindkast?

    Jeg så noen videosnutter fra fiske på isen der i mars 18. Det lover jo godt

    Finnes det noe gjenkjennbart system der, eller er det anybodys guess hele tiden vinteren gjennom?

  7. 16 timer siden, MrVolcom skrev:

    Vi fiska like ovenfor demning til Øvre Leirfoss, og fikk greit med lake. Dette var riktignok for 7 år siden. Senere år har vi heller fiska dem på Selbusjøen.

    Tanken min var at det sikkert er litt enklere å finne "riktig plass" i elva enn i Selbusjøen, dersom man skal krysse av arten.

    Nå er det jo ikke lengre fra byen til vestenden av Selbusjøen enn at man har råd til noen blanketurer. 

    Er det kurant å fiske lake på den siden?

  8. Mitt siste år som skaptrønder ser ut til å gå mot en sørgelig slutt. I takt med at denne realiteten skylder inn over meg er det vel bare naturlig at jeg stadig mer febrilsk prøver å gjøre det beste ut av den tiden som er igjen.

    I den anledning har jeg innsett at jeg aldri har vært på Lygnin. Nå har jeg invitert min bror (også skaptrønder) med på skatefiske i januar. 

    Det jeg lurer på (skjønt det er vel kanskje mest kona som lurer) er om jeg kan bruke stengene jeg brukte etter gjedde da jeg bodde i Gjedde-land? 

    Det er snakk om Okuma G-force Ice Pike 120 cm heavy action. Er jeg en idiot hvis jeg drar med slike stenger til Lygnin, eller er det høvelig innafor?

    Svar mottas med takk!

  9. Jeg planlegger å kjøpe en Daiwa Kenzaki Boat 20-30lb og tenker å pare den ned en Okuma Cortez snelle. 

    Merker meg at Cortez-snellene kommer i tre størrelser. 5, 10 og 12.

    Jeg ser for meg at det en gang i blant kan være aktuelt å fiske på oppmot 300m (Trondheimsfjorden). Meite og evt litt pilking som er målet her. 

    Hvor mye sene må jeg ha, og vil en Cortez-snelle duge høvelig til dette formålet? Er str 12 lurt her, eller 10?

    Takknemlig for innspill! 

  10. Jeg har nylig flyttet til Gjøvik for å arbeide på sykehuset her. Som seg hør og bør har jeg lest meg opp på fiskemulighetene i regionen. Plukket raskt opp at blant annet meite etter brasme er noe man burde lære seg. 

    Kommer fra et hjem der kastesluk-fiske og dorging etter laksefisker står sterkt, men som meitefisker har jeg måtte begynne helt på 0 med kun internett som læremester. De færreste sports/fiske-butikker har dessuten lite kompetanse på dette. For de uinnvidde blir det veldig fort et virvar av begreper man ikke har noen som helst forhold til og derfor må google i det uendelige for å finne ut av, og selv da blir det kun teoretisk kunnskap uten særlig kjøtt på beina. Som slukfisker har det jo stort sett vært stanglengde, aksjon og kastevekt man har forholdt seg til. Andre begreper blir fort greske. Med stort pågangsmot og etter utallige timer på internet føler jeg at jeg i sommer famlende klarte å knekke de første kodene når det gjelder suteren. Det gav umiddelbart mersmak! Tok med Fattern, som han ble helfrelst på noen minutter, på tross av sitt slukfisker-DNA. 

    Mitt ydmyke spørsmål er altså som følger: Er det noen i Gjøvik-området som kunne tenke seg å ta med seg en mindre begavet meitefiske-lærling en gang de skal ut og meite litt? Kan bidra med bakverk. 

    Begynner det forresten å bli for sent på året?      

  11. Har gått til anskaffelse av en Beastmaster 425 BX-I og en Baitrunner XT 10 000 RA.

    Har ikke drevet med denne typen fiske før. Det nærmeste jeg kommer er vel flyndrer, knurr og småhai fra bryggekanten med lett sjøørretstang og 0,17 fireline. Tanken nå er jo å finne seg en brygge, molo eller en bergknaus og kyle 170 gram bly og betydelige deler av en makrell på sjøen og håpe at man kanskje kan få noe litt større. Jeg tenker jo kanskje litt større torsk (i min målestokk 6-10 kg) og kanskje det dukker opp noe spennende som kveite eller skate eller what not.

    I mitt stille sinn så har jeg jo sett for meg fireline 0,32 mm (24,5kg) som en kandidat til 10 000-snella og dette fisket. Tenker jeg helt feil da?

    (tilleggsspørsmål: funker dette på vinteren?)

    Har brukt fireline 0,10 og 0,12 i mange år på fjellet etter ørret, så det er den sena jeg kjenner. Tanken min er jo at det er lettere å skjøte 0,32 med en sjokkfortom på kanskje 0,60 på en grei måte, enn om multisena er veldig tynn og monoen er tykk som en stokk. I tillegg tenker jeg jo at den tåler litt mer slitasje før det er krise når den er tykkere. Korriger meg gjerne.

    Fatters (som er slukfisker) er skeptisk til sener med så stor bruddstyrke fordi han er redd man skal få problemer med bunnapp der snøret ikke ryker "på rett sted". Er det vanligvis et problem. Jeg innbiller meg jo at knuten mot sjokkfortommen ryker, eller at kroken retter seg ut.

    Setter stor pris på svar/tanker om senevalg.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.