Thepaintrain

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About Thepaintrain

 • Rank
  Nytt medlem

Recent Profile Visitors

318 profile views
 1. Hei. I 2016 fikk vi av forhandler montert en 300 HK Mercury Verado. I denne sammenhengen ble det montert en Fjernkontroll sort GHC 10 samt en GHP Reactor, Hydraulic Corepack. I tillegg ble det satt inn en hydraulisk pumpe samt en autopilot verado adapter kit. Det er altså en Garmin Autopilot. Vi har en Lowrance HDS 12. I korte trekk: Fra dag 1 har rattet på vår båt lagd «psssht lyder» ved svinging. Akkurat som en lastebil som slipper luft ved bremsing. Lyden er meget merkbar. Er dette vanlig? Autpilot panelet har skrudd seg av etter kort tid. Det viste seg å være fordi GHC10 autopiloten og smartcraft informasjonsenheten til Mercury ikke kunne være koblet til samtidig. Dette lagde en ukjent forstyrrelse. Nå som smartcraft er koblet ut har det virket bedre. I forrige uke var min far ute med båten. Han mistet da plutselig styringen. Mulig oljelekkasje eller at vi må etterfylle olje. Vi har et Lowrance HDS-12 ekkolodd. Nå som smartcraft instrumentet ikke lenger er koblet til, får vi ikke opp info på Lowrancen. Nå ligger båten i båthavna uten styring. Verkstedet vi benyttet har sommerferie. Jeg lurer på om noen har en autopilot de vil anbefale for en Verado. Videre om noen vet om et verksted som monterer slike autopiloter og som har greie på det. Optimalt skulle vi gjerne hatt det montert i båten der den ligger. Båten er tung så den er noe herk å kjøre på henger. Setter pris på alle råd og innspill.
 2. Hei Jeg ser på en båt som primært skal brukes for fisking i Drøbaksundet. Jeg ønsker en båt på ca. 26 fot. Ønsker at den skal kunne ta meg lengre enn Drøbaksundet i helgene med mer. Jeg har sett på Benetau Barracuda 8 og Askeladden Pilothouse P80 da disse har stort plass akter. Lukket styrhus er også viktig ettersom vi fisker hele året. Er det andre båter i denne størrelsen jeg burde sjekke ut? Noen som har tanker om hvilken av disse som burde velges? Det er primert havfiske med agn etc vi driver med.
 3. Noen som har tatt bra med makrell i Drøbak området enda?
 4. Hei. Vi fisker stort sett i Drøbak. Vi fisker med stang rett ned. Færder er tilgjengelig som en dagstur for oss om vi brenner av litt bensin. Hvordan er fisket ved Færder sammenlignet med Drøbak? Kan man for eksempel forvente større eksemplarer? Moro om noen har erfaring med dette og som vil dele.
 5. Vi tok masse sild her i dag også. Ved skumring som anbefalt over. Morsommere enn jeg hadde trodd med fem sild i slengen
 6. Hei. Vi var ute og fisket i går. Bølger og vind gjorde Mølla mer eller mindre utilgjengelig for behaglig fiske. En 26 fot båt + Minn Kota = stort sett sant, men med bølger og mye vind gir den av og til opp. I filen jeg har lastet opp viser jeg stedene vi har prøvd. På omtrent samtlige av disse stedene fikk vi opp mye "heisefisk" Dvs liten hvitting, Andre arter var fraværende. Vi har tidligere fått opp torsk, makrell og sei på plassen mellom Torvøya og Engene. I går derimot var vi ute hele dagen og fikk opp 1 Knurr og 2 Hvitting over 32 cm. Vi fikk også opp en haug med liten hvitting. Vi fisket med stenger. 2 stenger med 3 svarte kroker og en pilk i bånn. 1 stang med et slep med en større gummimark og noe dill dall. Makrell og reke biter på de svarte krokene. Halve makrell fileter på slepet surret med agntråd. Det ble i praksis en matestasjon for mini hvitting. Er det noen som har noe tips til gode fiskeplasser med båt i området Drøbak ved ruskevær. Særlig ved vind fra syd mottas de med takk. Eventuelle andre innspill også. Lørdag fanget vi forøvrig lite på Mølla, men hadde vesentlig mer hell i Skiphelle bukta. 3 spisetorsk, 1 sei og 7 makrell. Ikke akkurat en nyskapende plass i Drøbak vil jeg tro, men har lagt med et bilde av der vi lå. Mellom Gylteholmen og Lyksetodden fikk vi et garn på kroken. Det var gammelt og hadde tydeligvis ligget der en stund. Senen røyk dessverre når garnet kom i overflaten. Garnet sank ned igjen. Vi har meldt det til fiskeridirektoratet. Snikspørsmål: er det noen som vil dele en god plass å prøve på Lange i Drøbak?
 7. Flott torsk. Noen måte å vite at dette er "vintertorsken" på?
 8. Nytt HDS12 3 gen kom i dag. Vi dro til Drøbak etter jobben og monterte det. Vi dro like greit ut en tur for å prøve fiske i stummende mørke. Det hjalp ikke med vind, tåke og regn i tillegg. Det ble en 30 cm torsk som ble sluppet ut og en hyse som var akkurat innafor stekepannestørrelse. Det som var spennende var ekkoloddet som tegnet opp en masse liv der nede. De plassene kunne vi ikke prøve i dette været. Så nå blir det spennende til helgen med forhåpentligvis bedre vær. Takk igjen abbor. Hyggelig om vi snakkes snart.
 9. Tilbakemeldinger fra kunder alene er ikke lett. Ettersom du hadde sett på det abbor kunne vi fastslå feil, men jeg må si at jeg også er mektig imponert av Mjøsservice og Pro Nav som sender ut nytt produkt. Takk igjen!
 10. Abbor møtte i dag og ytte utrolig hjelp. Vi fikk fastslått at giveren virker, men at det er en feil med selve HDS 12 3Gen. Den blir sendt inn på service hos Pro Nav, så får vi se hva de sier. Takk igjen Abbor.
 11. Hei abbor. Takk for svar. Dette virket på lørdag for 3 uker siden, og gutta på verkstedet sa de ikke har gjort noe nedi den boksen der. Tror du det er sannsynlig at det kan virke en helg for så å ikke virke? Jeg sjekker boksen i dagslyset i morgen og ser om jeg skjønner noe av det. Tar noen bilder. Har du noe tro på at utgangen på sonar utgangen eller giveren er ødelagt?
 12. Hei. Vi kjøpte for 3 uker siden en Lowrance HDS12 Gen 3 og en Arimar B175 Chirp som vi fikk montert i båten vår av et verksted. Vi hadde en lørdag med den nye installasjonen. På slutten av dagen flimret skjermen litt før skjermen gikk i svart. Det var da ikke lengre mulig å få strøm på skjermen/enheten. Vi kjørte båten tilbake til verkstedet og hentet den i går fredag. De hadde fått strøm på skjermen igjen, men når jeg kjørte ut så jeg at jeg ikke fikk noe signal på ekkoloddet. DVS, jeg får en rekke små prikker og vanntemperatur. Ingen dybde, ingen bånn ikke noe. Giveren leveres med en spesiel koblingsboks som gjør det mulig å koble den til en Lowrance. Gutta på verkstedet sjekket denne boksen. De sjekket kablet osv, men kunne ikke finne noe. Jeg brukte denne giveren med innstilling Arimar B164 da det var det nærmeste jeg fant. I ettertid har jeg fått vite at den egentlig skulle blitt funnet på xid og blitt stilt inn på medium chirp av seg selv. Gutta på verkstedet kasta inn håndkleet og visste ikke hva mer de kan gjøre. Jeg tenkte jeg kunne høre her da jeg har sett f Sonar utgangen har fått seg en trøkk og har blitt defekt. (Endring i spenning) Giveren er defekt Feilkobling på kabel Til orientering virker kartverket på Lowrance samt gps. Det er ekkoloddet som ikke virker. Jeg får vanntemp. En gang i går kom den plutselig opp med dybde i et sekund for så å gi seg igjen. Alle innspill, ideer, erfaringer i lignende situasjoner mottas med takk. Er noen som vet om et verksted som har god greie på slikt utstyr i nærheten av Drøbak? Gjerne med tilgang sjøveien.